שאלה על טרוול צק

Oxycodone

New member
שאלה על טרוול צק

אז ככה, מה לעשות אם התקציב שלי לטיול הוא 4000-5000 דולר? ואני רוצה להיות חודש בלאוס חודש בתאילנד, ואם ישאר לי אפילו חודש בהודו?? הדרך הכי טוב זה לקחת איזה 3000 דולר בטרוול צק?? שזה אומר שאני חתום על כל השטרות מאחורה?? לפתוח חשבון בנק תאילנדי, בטח לא יעזור לי לגבי לאוס והודו נכון? לקחת 1000 דולר בכיס והשאר בכרטיס אשראי בין לאומי?? מה הכי מומלץ? תודה! ואגב אם אני ארצה להמשיך עוד חודש בהודו...מאיפה הכי מומלץ לעבור להודו - מלאוס או מבנקוק? וכמה בערך תעלה טיסה לשם? תודה, שי.

sailor

New member
פשוט מאד.

הכי זול ודי בטוח - המחאות נוסעים. הכי יקר והכי בטוח - כרטיס אשראי. מזומן - הסיכון הגדול ביותר, הנוחות הגדולה ביותר ועלות בין שני הנ"ל. תחליט איך אתה מחלק עלות וסיכון. להודו, גם אם יש אפשרות מלאוס, כדאי לך מבנגקוק שממילא תצטרך לחזור אליה לטיסה ארצה.

Oxycodone

New member
תודה לך,

למה הכי זול?? לא הבנתי איך בדיוק הדואר יתנו לי דולרים אם אין לי חשבון שם? איך הטרוול צק הזה נראה? הם ממש נותנים לי דולרים פיזית שאני חותם על כל דולר מאחורה?? אשראי - הכי יקר למשיכות. לגבי בטוח. במקרה והוא נגנב אני ישר מבטל אותו. אבל איך אני מקבל כרטיס אשראי אחר אם אני בסוף העולם..? ולמה מזומן הכי יקר? אם אני עכשיו רוצה ללכת לבנק שלי ולהוציא 3000 דולר מהחשבון ומחכה בתור בלי למשוך באשראי לוקחים על זה עמלות? זה הכי יקר? אגב הכי מומלץ בארץ לקחת דולרים מהבנק שלי מהחשבון עצמו? או להוציא נגיד 10 אלף שקל ולפרוט את זה לדולרים במקום אחר? * יש לך מושג כמה תעלה טיסת הלוך חזור מבנקוק להודו?

sailor

New member
המחאות נוסעים

הם כמו המחאות רגילות אבל הן שולמו מראש ומובטחות לקונה (בנק, חלפן) שממיר אותן למטבע מקומי. דוגמא http://thailandlandofsmiles.com/wp-...avelerscheque-20dollars-2002-donatedunk_f.jpg יש עליהן ביטוח לקונה על פי מספרי ההמחאות. מי שקונה המחאות (למשל בדאר) חותם עליהן פעם אחת חתימה זהה לזו שבדרכון ובעת הפרעון חותם עליהן פעם שניה. אין חתימה מאחור, שתי החתימות בחזית כמו שכתוב בדוגמא. חברת האשראי אמורה להנפיק כרטיס חדש במקום כרטיס שאבד ולמסור אותו בכל עיר גדולה בארץ שבה חברת האשראי פעילה. למשל במיאנמר אין חברות אשראי ולא ניתן להשתמש בכרטיס או לקבל חדש. בלאוס השמוש מוגבל מאד ואין לסמוך על כרטיס אשראי. מזומן לא הכי יקר. הוא יקר יותר ונח יותר מהמחאות נוסעים אבל אין עליו שום ביטוח. משיכה מכספומט יקרה יותר מאשר רכישת מזומן והמרתו. זול יותר לרכוש מט"ח מזומן אצל חלפנים ובדאר מאשר בבנק. טיסה להודו - בדוק באתרים KAYAK.COM, AIRASIA.COM

ממליץ בחום על טרוואלצק'ס

ואם אני זוכר נכון (ושוב אני אומר רק אם אני זוכר נכון) יש מקומות שבהם קיבלתי יותר כסף מקומי על 100 דולר בטרוואל מאשר בכסף מזומן בהצלחה

Oxycodone

New member
הרבה אנשים אמרו שזה חרא

וכל מי שלקח טרוול צק לא נהנה... בתאילנד בכל מקום אני אמצא לפרוט את זה. ומה קורה עם זה אבד?? ומה אני עושה במקומות כמו לאוס והודו גם שם יהיה קל לפרוט את זה?? אגב יש דבר כזה איי פאד עם כניסת USB??? אני מחפש לקנות איי פאד לטיול שיהיהי לי לגלישה והעברת תמונות..

כל אחד ודעתו אבל חרא? תן לי סיבה

למה חרא? תן לי סיבה במידה וזה אבד אתה מבוטח, אתה רק צריך ללכת לנציגות החברה עם המספרים שלהם ואתה מקבל את הכסף . למען האמת לי אף פעם לא הלכו לאיבוד כך שאני לא יודע מה הפרוצדורה אבל אתה מבוטח. בתאילנד בכל חור ניתן לפרוט אותם כולל בנקים. לי לא הייתה בעיה כלל בלאוס ובטח שלא בהודו שגם שם בכל חור ניתן לפרוט.

Oxycodone

New member
הבנתי אותך

איך אתה מציע לי לחלק את התקציב? אתה חושב ש25 אלף יספיק לי לחודש לאוס, דרום תאילנד והודו? נניח 5 אלף דולר. לקחת 2000 דולר בטרוול צק 1000 מזומן והשאר למשוך לפי הצורך? אם אני לוקח 2000 דולר ממש מביאים לי 20 שטרות מסומנים? כרגע התכנון שלי זה חודש צפון תאילנד ולאוס, אחכ חודש איים וכמה ימים סופייים בבנקוק, ואז משם להודו לחודש.. איך היית מציע לחלק? תודה רבה.

sailor

New member
בלאוס, בכל מקום שיש בנק

אפשר להמיר המחאות נוסעים. רק צריך לדעת מראש איפה במסלול יש בנקים.

למעלה