שאלה על טייץ קומפרשן לריצה

YKOREN

New member
שאלה על טייץ קומפרשן לריצה

כיום אני רץ עם טייץ ריצה רגיל (במקרה של נייק) האם הטייצים קומפרשן למינהם 2XU למשל נלבשים אותו הדבר או שהם משמשים כשיכווה תחתונה ומעליהם צריך ללבוש עוד מכנס ראיתי שיש גם חולצות בסגנון הזה, מה תפקידם? תודה מראש לכל העונים

לא נהוג ולא צריך ללבוש מכנס מעל

משמש כטייץ ריצה לכל דבר עם יתרונות הקומפרשיון. תפקיד החולצות הוא זהה - משפר את הולכת החמצן לשריר.

YKOREN

New member
ספרתי יותר מעד 10

תודה רבה פשוט אקנה טייץ חדש יש המלצות? מחפש כזה עם כיס מאחור (למפתח, ג'לים)

בוא אסכם לך

אני גם יכול לכתוב מאמר כזה. אני אתמצת אותו: ביגוד קומפרשיון הופך להיות פופלארי. אעשה מחקר לא מדוייק על קבוצות שונות בסיום המחקר אגיע למסקה חד משמעית - שאין מסקנה חד משמעית... ועכשיו ברצינות - אני משתמש בביגוד קומפרשיון למעלה מחמש שנים. גם אני לא יודע להגיד עד כמה הוא תורם בזמן פעילות. תחושה סובייקטיבית היא שהוא עוזר במקצת. מה שכן אני יכול להגיד (על עצמי וכמעט על כל מי שאני מכיר שמשתמש במוצרים) הוא שהשימוש בקומפרשיון תורם מאד (!) להתאוששות. כמו שכבר כתבו - תמיד שווה לנסות.

רץ בשטח

New member
ועוד סיכום בשילוש צבאי:

- ביגוד קומפרשן הופך להיות פופולארי - שימוש בביגוד קומפרשן גורם לך להרגיש מהיר יותר, למרות שהמדידה לא מוכיחה זאת - שימוש בביגוד קומפרשן גורם לך להרגיש שאתה מתאושש מהר יותר - למרות שהמדע מראה תוצאות לכאן ולכאן וכמו שכבר כתבו - אם יש לך כבף - שווה לנסות, ואם התקציב מוגבל, יש כמה דברים שיביאו תוצאות בוודאות גבוהה יותר. תומר

yevgenis

New member
תקראו טוב מה ג'ו כותב

נכון,טייץ קומפרשן לא משפיע (בבחינת חומר) על תוצאה,במאוחד אצל רצים מהירים,אבל פריאל מסכים שביגוד כזה טוב להתאוששות לפי הניסיון שלי זה מחזיק שריר טוב יותר ויש לי הרגשה טובה יותר,אז למה שאני לא אשתמש בהם?(יש לי כמה) תקנה,תנסה,תדע-לא צריך להיות אוליגרך כדי לקנות טייץ

Yrubanenko

New member
חייב להגיד בקשר לכך

שהתחדשתי לפני כ שלשה שבועות בטייטס 2XU קומפרשיין והתחושה לרוץ איתו וגם להשאר איתו לאחר מכן , מדהימה . לא יודע מה התרומה שלו למהירות אם בכלל , להתאוששות התחושה היא מעולה . אישית, מאד ממליץ !

YKOREN

New member
קנית 2XU קצר?

האם המידות זהות לטיס רגיל או שהמידות שונות איפה קנית, בארץ או דרך אתר בחו"ל?

Yrubanenko

New member
תשובות

ארוך. קניתי בtime trial בחשמונאים ת"א . המחיר שלהם סביר בעיני ויש אפשרות למדוד ולבדוק שזה מתאים. לגבי המידות זה נורא פשוט. על האריזה של המכנס מופיעה טבלה עם גובה ומשקל ונותנת לכם את המידה המתאימה לך. אצלי זה עבד !

עם כל הכבוד, ויש כבוד, מוצר Compression יעיל

מתאימים ללקוח ע"פ היקפים של הירך/השוק אותם הוא אמור לעטוף, ולא ע"פ משקלו וגובהו של הלקוח. אבל זה מידע שימושי רק לאלה שיורדים לפרטים, לא ליחצ"נים :)

Yrubanenko

New member
ונראה לך שאני יחצ"ן ?

בינתיים מי שמייחצן פה ואני לא בטוח שזה ע"פ חוקי הפורום, זה לא אני ! בנאדם שאל שאלה, עניתי מניסיוני האישי נטו ואני לא יחצן ואפילו , תתפלא אין לי שוב הטבה מיוחדת בחנות כזו או אחרת !

ועוד משהו קטן...

כפי שאני מסביר לכל לקוח שמגיע אלינו. שום מכנס טייץ מלא לא ייתן את אותו אפקט קומפרשן כמו שרוול Quad שיושב באופן ממוקד על הירך. שרוול כזה נלבש אינקוגניטו, קרי מתחת למכנס ריצה או טייץ. מאותה סיבה הוא גם מספק התאוששות טובה יותר. בהצלחה.

shtali1

New member
צודק

אני משתמש בקומפרשן לירך (QUAD) ולתאומים של קומפרספורט ואני יכול להעיד על עצמי שזה עזר לי מאוד הן באימונים / תחרויות והן בהתאוששות. עד כדי כך שיש לי שני זוגות מכל דבר ועם גמר האימון אחרי מקלחת אני שם לכמה שעות את הזוג השני להתאוששות. עד שהתחלתי להשתמש במוצרים האלו לא ממש האמנתי בהם. אבל מאז שהתחלתי קרו הדברים הבאים: באימוני אינטרוולים בריצה על רקורטן התאומים שלי כבר לא כואבים, ברכיבות נג"ש / עליות קשות הארבע ראשי והמסטרינג לא נתפש וזמן ההתאוששות התקצר משמעותית. לא יכול להגיד כמה אחוז יש לקומפרשן בשיפור בתחומים הנ"ל (בנוסף על תזונה נכונה מחוץ ובזמן האימונים) אבל אצלי זה עובד מעולה. שי עבאדי

איפה אפשר לקנות כזה?

אני לא לובשת טייטס. סתם כי אני לא אוהבת, לא נח לי שבגד צמוד לי. אני רצה עם מכנסי ריצה. לכן גם לא התעניינתי במכנסי קומפרשון אף פעם, כי אם אני לא לובשת טייטס, אני בטח לא אלבש קומפרשון. גם לא הרגשתי צורך עד עכשיו. אבל, בזמן האחרון אני סובלת כנראה מדלקת בהמסטרינג שמתסכלת מאוד. אני ממשיכה לרוץ, עם כל הנסיונות הנואשים לשפר את מצב הרגל. אורתופדית, אתופן (עבד מצויין! לעשרה ימים....), כורכום, טייפינג, תפילות לאלים וקורבונות למכשפות. שרוול QUAD כזה יכול לעזור משמעותי ? אם כן, או אם אולי, איפה קונים? שרוול, לא טייטס. תודה, מילי

IdoR9

New member
שרוולי אלילים?

אף אחד לא יוכל להתחייב לך אם זה עוזר או לא. תיכף יבואו החבר'ה שמוכרים ויגידו שהם מכירים מקרים שזה שיפר פלאים. הרי לא תדעי אף פעם אם זה יעזור לך אם לא תנסי, נכון? אני ניסיתי. יכול להיות שלרצים בריאים זה עוזר בהרגשה, בהתאוששות ומה לא. היום אני בטוח בדבר אחד- זה לא כלי רפואי, וזה לא פותר דלקת. בוודאי שלא פותר "דלקת" כרונית. זה רק ממסך את התחושות. אני יכול להגיד בצורה חד משמעית שבגלל שרצתי עם שרוולים כאלו, לא הייתי מספיק ער לתחושות ולתחוששות. רק גרמתי לעצמי נזק נוסף ככה. מצד שני, זה ממסך פחות טוב מאתופן, ככה שבכל זאת אפשר להרגיש שאתה רץ על כאב. היום אני משתמש בזה אחרי הריצה, ואין לי מושג אם זה עוזר. אחרי הריצה, זה בטח לא מזיק... אבל לא הייתי קונה רק בשביל זה.

עידו היקר

ידו היקר, נציין שהמוצרים מעולם לא התיימרו לרפא פציעות בהמסטרינג, שום מוצר ספורט של שום יצרן אינו יכול לרפא פציעה כליל זה ברור לכולם. לסייע בתהליך- כן, לרפא כליל- לא. גם לא אתופן אם לא יוקפד על מנוחה וטיפול. אחרון לסיום ראוי שתציין שכפי שכתבת לעיל, לאחר ההחמרה התברר בדיעבד כי דובר בפציעת המסטרינג חמורה ונדירה שלא אובחנה כראוי ע"י הרופא (ובוודאי לא בדלקת או מתיחה כפי שמתברר אצל רוב האנשים), ושהסיבה להחמרה היא המשך הריצה והאבחון השגוי. ובכל מקרה טוב לשמוע שהעניין מאחוריך. המון בריאות וסופ"ש נעים.

IdoR9

New member
אתיקה בעייתית

נתחיל מזה- אף אחד לא רימה אותי. שימו לב שמראש לא פניתי אליכם. לא יצאתי נגדכם, לא ציינתי כי קניתי מכם, ולא באתי אליכם בתלונות. קניתי על דעת עצמי, אף אחד לא הכריח אותי. לא טענתי שאתם מתיימרים לרפא. כתבתי שעכשיו אני בטוח שזה לא מרפא. כתבתי את דעתי ומניסיוני הפרטי בלבד. פניתי לכותבת, ששאלה בנושא שקרוב לליבי. ניסיתי לסייע לה לא ע"י תקיפת המוצר שלכם באופן ספציפי, אלא את השימוש בקונספט כתרופה לפציעה. אם זה לא היה ברור לכם- אני לוקח אחריות על ההחמרה במצבי. לעניין האתיקה- אתם פונים אליי במסר פרטי, מבקשים לברר פרטים אישיים, אלו ניתנים לכם בתמימות (לתומי חשבתי שאשכרה אכפת לכם שייתכן שמישהו קנה מוצר, ושייתכן שהוא לא מרוצה ממנו). עניתי לכם במסר פרטי חזרה. אינני עורך דין, אבל נדמה לי שפרטים רפואיים אישיים שמסרתי לכם, אם לא פרסמתי אותם בעצמי בפורום- אינם שלכם לפרסום!! לא לעניין מה שעשיתם.

Yrubanenko

New member
ולא רק זאת

הפורום הזה אינו מסחרי ואינו למטרות מסחריות . זה שעולה כאן יוזר מטעם חברה ומתחיל להתבחבש ולפזר האשמות לכאורה על יחצנות ומדבר בפומבי על מידע רפואי של איש פרטי.... יוזר מסחרי יקר , לדעתי , אתה יורה לעצמך ברגל.

efesefes7

New member
זה ניראה טוב - אבל...

אני שלחתי לא מזמן קישור למחקר שמצא שטייץ קומפרשן השפיע על הביצועים לרעה

למעלה