שאלה על טיורינג

talin0br

New member
שאלה על טיורינג

היה כזה מבחן שבדק אינטלגנציה של מכונה וקראו לזה טיורינג, נכון? מישהו יכול להסביר לי על זה ומה גילו? תודה! וסליחה על הניסוח הגרוע, הרגע התעוררתי..

atheist22

New member
מבחן טיורינג

מבחן טיורינג בא לבדוק האם תוכנת מחשב מסויימת הינה לכל הפחות שוות ערך מנטלית לאדם בכל מובן הניתן למדידה. מבחן טיורינג אומר את הדבר הבא: בחדר אחד נמצא שופט, שהוא בן אדם. בחדר השני נמצא אדם או מחשב בהסתברויות של 50%. השופט מתכתב דרך מחשב עם מי שנמצא בחדר השני. לאחר פרק זמן גדול על השופט להחליט האם הוא דיבר עם אדם או עם מחשב. חוזרים על המבחן מספר רב של פעמים. תוכנה תעבור את מבחן טיורינג כאשר השופטים לא ידעו להבדיל בינה לבן אדם, ז"א שאחרי מספר רב של ניסיונות אחוז השופטים שסיווגו אותה כבן אדם אינו נמוך מאחוז השופטים שסיווגו נכונה בני אדם. כרגע אנחנו מאוד רחוקים מלעבור את מבחן טיורינג, אך אני חושב שיש סיכוי לא רע שתוכנה תעבור את מבחן טיורינג עד שנת 2050. כאשר הדבר יקרה, התוכנה לא תעצור שם כמובן ותמשיך לפתח את עצמה. תוך זמן קצר לאחר מכן מחשבים יעברו אותנו מבחינת האינטליגנציה בהרבה סדרי גודל. מה יקרה אז, אפשר רק לנחש.

abcdme

New member
הרחבות

רציתי להוסיף משהו על הבעיותיות של מבחן טיורינג (יש הרבה אבל אני אכתוב רק את אלו שנראות לי משמעותיות) 1)האם כל מכונה שלא תעבור את מבחן טיורינג היא בהכרח לא אינטליגנטית? רוב האנשים סבורים שלקוף יש יכולת חשיבה מסוימת אבל אין ספק שהוא לא היה עובר את מבחן טיורינג. כך גם ילד שעוד לא התפתח מבחינה לשונית. חלק מהחוקרים סבורים שהדרך לפתח בינה מלאכותית היא בגישה האבולוציונית (התוכנה תשתנה בזמן ריצתה ), ואם זה יקרה כך אז סביר להניח שבתחילה תהיה למחשבים בינה מוגבלת יותר משל אדם בוגר - ויכול להיות שהיא לא תעבור את מבחן טיורינג למרות שתהיה לה יכולת חשיבה. 2) האם כל מכונה שכן תעבור את מבחן טיורינג היא בהכרח חושבת? הרי אנחנו יכולים לתכנת תוכנה שתכיל את כל הצירופים האפשריים של שיחות כי הם סופיים, וכך השופט לא יוכל לדעת אם מדובר באדם או במחשב. אפשר גם להגביל את מס' הצירופים האפשריים ע"י תנאי המבחן - לדוגמא, התוכנה פארי התכונה הפראנואידית שתוכנתה ע"י הפסיכיאטר קנת' קולבי ונבנתה כדי לתת תגובות של אדם פאראנואיד עברה גירסא מסוימת של מבחן טיורינג - חמישה פסיכיאטרים היו השופטים והם ידעו שהם אמורים לזהות אם זה מחשב או מטופל פאראנואיד אמיתי וכל פעם הם דיברו עם זוג - ולא ידעו אם זה שני מחשבים, שני אנשים או מחשב ואדם - אחוזי הדיוק שלהם היו 50% (כלומר הצלחה של מבחן טיורינג). כמובן שאם הם לא היו מצפים לפגוש פאראנואיד למחשב היה יותר קשה לעבור את המבחן. לדעתי , ההתנגדות השניה היא פחות חשובה - אם מחשב יעבור את מבחן טיורינג בתנאים מחמירים (השופט לא יצפה לסוג מסוים של אדם , הזמן לא מוגבל , אורך משפטים לא מוגבל) אז אנחנו מוגנים מהבעיות שהיא מציגה כי מס' האפשרויות של משפטים הוא אומנם סופי אך גדול מאוד, ואין סיכוי להזין את כולו לתוכנה. לעומת זאת יש את הבעיה הראשונה - בהחלט יתכן שלא נזהה כל בינה בעזרת מכונת טיורינג. לדעתי בהחלט נפתח בינה מלאכותית בעתיד והיא גם תעבור את מבחן טיורינג בסופו של דבר. האם היא תעבור אותנו בסדרי גודל או תעצור ברמתנו, או שמא נתאחד עם המכונות ונתפתח איתם? נשאר לחכות ולראות:)

ailag

New member
הערה:אין מספר סופי של שיחות(אלא א0)

אני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת שאני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת שאני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת שאני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת שאני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת שאני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת שאני אומרת לך, שאני חושבת שאני יודעת ש...

abcdme

New member
נכון אם הזמן שיחה שלך

הוא אינסופי, אבל במציאות הזמן תמיד יהיה מוגבל (השופט ימות בסוף, או סתם יברח:) ) ולכן המספר יהיה סופי. חוץ מזה מספר המשפטים שבני אדם משתמשים בו הוא כן סופי , אף אדם לא ישתמש במשפט כמו שהבאת בדוגמא, גם אם הוא נכון תחבירית.

ailag

New member
אבל זה לא מה שהצעת..

"הרי אנחנו יכולים לתכנת תוכנה שתכיל את כל הצירופים האפשריים של שיחות כי הם סופיים" בזמן סופי תקבל מספר סופי של משפטים בשיחה, אבל אתה לא יכול לנבא אילו ייבחרו - מתוך אינסוף צירופים. ננסח את זה אחרת: אני בוחרת מספר סופי של מספרים טבעיים בחדר אחד, בעוד אתה רושם מספרים טבעיים בחדר אחר, כשהמטרה שלך היא שהרשימה שלך תכלול את שלי לפני שתראה אותה. לך נותנים כמה זמן שאתה רוצה (אבל סופי), אותי מגבילים בזמן. אתה עדיין לא תקבל 100% הצלחה, למרות שנתתי מספר סופי של מספרים, כי גם הרשימה שלך היא סופית. באותה צורה, תוכנה יכולה להכיל רשימות סופיות, אבל כל הצירופים האפשריים של שיחות אינם סופיים, עצמת הקבוצה הזאת היא א0. מקווה שעשיתי שכל בשעה כזאת.. כבר קשה לי לנסח

abcdme

New member
אני לא חושב שזה הוגן

לתת לי דוגמא עם מספרים בזמן שאני לומד למועד ב' באינפי1 רק כדי לסיים את המבחנים של סימסטר א'!!:) בכל מקרה, אני אנסח את עצמי מחדש: התכוונתי למספר השיחות בזמן מוגבל שסביר שאדם ינהל אותן. מכאן אנו יכולים להגביל את מספר המילים במשפט . נניח שאנחנו מגבילים אותם ל100, אף אדם סביר לא יגיד משפט עם יותר מילים מ100, וכך מספר המשפטים הוא סופי (תרגיל בדיסקרטית - מהו מס' המשפטים האפשרי?:) ) בכל מקרה זה לא מעשי - מס' המשפטים האפשרי עדיין יהיה גדול מדי בשביל שמישהו יכניס את כולו למחשב.

Deathatred

New member
עוד בעיה קשה מאוד

היא היכולת להתמודד עם סלנג ושגיאות כתיב. כמו כן, אם בן השיח מנסה יותר מידי להטות את השיחה (כלומר, במקום לענות לך על שאלה הוא שואל שאלה לא קשורה) אז סביר להניח שהוא מחשב. עוד התחכמות: אדם יכול לחקות מחשב...

למעלה