שאלה על טיאלק

kinspirit

New member
שאלה על טיאלק

בשיחה אשר ניהלתי היום על סטארגייט עלתה שאלה מעניינת אשר גרמה לי לקלוט משהו - לטיאלק אין שם משפחה! וזה לא רק העניין של שם משפחה, אצל הקלינגונים בסטאר טרק לדוגמא, "שם המשפחה" הוא למעשה שיוך לבית האב (כמו בתורה אם תרצו), אבל אני לא זוכרת שיוך כלשהו במקרה של טיאלק. האם אי פעם נוצר שיוך כלשהו אשר על פיו טיאלק הציג את עצמו?

Taker Sucks

New member
לפי מקום

היה כמה פעמים ששמעו ג'אפה(ים) מציגים את עצמם על פי מקום מגוריהם... טילק מצו'לק בראטאק מצ'ולאק וכו'... בגל זה בראטאק פונה להאמונד כהאמונד מטקסס.

Tollan

New member
זה נכון מה שנאמר מעליי...

הם נקראים ע"פ מקום המוצא שלהם... היו כאלה לא מצ'ולאק, אני לא מצליח להיזכר בהם כרגע...

Chelnak

New member
היה לפחות מקרה אחד כזה, אם כי לא

זכור לי שטיאלק הציג את עצמו כך מתישהו: בפרק Family מהעונה ה-2, ריאק, בנו של טיאלק, אמר על אמו דריאוק "My mother is Drey'auc of the Morning Cham'ka Groves" בשידור ה"Goa'uld TV". טיאלק ראה בכך סימן למאבק של ריאק בשטיפת המח שעשה לו אפופיס מכיוון שדריאוק אינה באמת משם: TEAL'C: "He called her Drey'auc of the Morning Cham'ka Groves". DREY'AUC: "But I am of the Cord'ai Plains. Rya'c knows this". TEAL'C: "Only too well. In the past, I have taken him to the Cham'ka Groves to play". DANIEL: "Morning Cham'ka Groves…he wants us to go there in the morning".

Hakarpad

New member
בדיוק מה שעבר במוחי כשקראתי... :)

גם בתוך צ'ולאק הם מתייחסים על ידי מקום מגורים ולפעמים גם לפי שם האב... אבל אני לא אדגים מחשש לספויילר לעונה 7... למי שרוצה למצוא לבד תסתכלו ב7X21

Chelnak

New member
הנה עוד דוגמאות, שמצאתי בפרק

"Serpent's Venom" מהעונה ה-4: "Ma'kar of the Gomai Foothills." "Kol'na of the High Cliffs and Hak'nor of the Cordai Plains have already agreed to meet at the Chapa Groves tomorrow."

deathcaster

New member
חחחחח......בואו ניישם את זה !

אני זוהר מהר הכרמל ! ( חיפה )
( ZO-HAR )

Tollan

New member
אם יותר לי לנצל לעוד שאלה...

זוכרים שבסרט ובעונות הראשונות של הסידרה - לחליפות של הג'אפה היה ראש? לשומרים של אפופיס היה ראש של נחש , ולכל צבא של גואולד שונה היה ראש שונה... בהמשך הסידרה זה פשוט נעלם... מוזר קצת, לא?

subatoi

New member
לי זה ממש חבל, כי זה הוסיף המון צבע

לסדרה. גם דברים מאגניבים, וגם שייכות יותר לצד המיתולוגי של כל גואולד. אני מניח שזה ירד מסיבות של חסכון באפקטים ממוחשבים, או סרבול לשחקנים, או שהגיעו למסקנה שזה מיותר. וחבל, לדעתי. אני גם מניח שלא התייחסו לזה מעולם בסדרה, נכון?

MajorGad

New member
זה היה ממש מסרבל להם את התפאורה

כי לכל גואולד סמל משלו, אפופיס נחש, הרו-אור בז, אנוביס תן הם היו צריכים ליצור לכל גואולד מסיכה משלו וזה היה מסרבל להם ת'חיים מבחינת תפאורה. הם העדיפו פשוט להטביע במצחו של כל ג'אפה את סמל האל לו הוא סוגד.

Taker Sucks

New member
טעותתתת

וטעות של כולכם. הראש הזה לא היה לכל הג'אפה אלה רק לשומרים של האל. מסבירים את זה בעונה הראשונה ושנייה.

MajorGad

New member
ידוע.

השאלה היא אם ראית בעונות האחרונות מסיכות לשומריו של יו, או של אנוביס? או של בעל?

Hakarpad

New member
טכנית זה לא ממש היה נצרך

כי רוב הג'אפה שאנחנו נתקלים בהם בעונות האחרונות היו או בעימותים ישירים, או בשיחה שלהם עם אחד מאדוני המערכת, או בשיחה של מורדי ג'אפה עם מישהו אחר. ועל כן אין בדיוק צורך לראות את המסכה.

למעלה