שאלה על טאי-צ'י

frodo1

New member
שאלה על טאי-צ'י

ידוע לי שבטאי-צ'י התנועות הן איטיות כדי להרגיע את הגוף. ידוע לי גם שטאי-צ'י זו אומנות לחימה. השאלה היא: איך מתקיפים או מגינים בטאי-צ'י מפני התקפות אם התנועות כל כך איטיות?

בטאי-צ'י זזים לאט רק בקטה.

בעבודה בזוגות המהירות משתנה לפי סוג התרגיל ורמת המתרגלים - תרגול של טכניקות וראנדורי (עבודה חופשית, או "קרב-תרגול") יכול להיות בין איטי מאוד למהיר מאוד, לפי הצורך והרמה של המשתתפים.

שאלה מוזרה...../images/Emo12.gif

שאלה מוזרה ממי שלומד נינג'יצו... אני ואתה בשלבי הלימוד הראשונים שלנו בנינג'יצו. בטח שמת לב שהתנועות הבסיסיות (הקיהון - צקי, שטו וכו') הן תנועות ארוכות ואיטיות יחסית (לפחות בדרך בה הן מבוצעות בקיהון). קשה לתאר מצב בו אתה מגיע לקרב רחוב (מול מישהו שלמד איגרוף תאילנדי, נניח) ואתה מצליח להשחיל לו צקי לפנים... הרבה יותר סביר שהתסריט יהיה יותר כמו: "בום. בום בום." ואז הכל יהיה חשוך לך פתאום. כל הרעיון הוא, שמעצם הלמידה של הגוף את התנועות האלה - הוא "יידע" להגיב גם בתנאים קרביים יותר, ואם תדע לתת צקי ארוך ואיטי כמו שצריך - גם האגרוף המהיר ייצא לך בצורה יעילה יותר. נפלאות הן דרכי אומנות הלחימה... (אגב - דוגמה נוספת: אתה עושה שעה פלנדנקרייז שעיקר הפעילות שלך היא המרחות על הרצפה - ואז אתה קם ואתה רואה שהצקי שלך השתפר פלאים...
עולם מוזר...)

למעלה