שאלה על חתול וצרכים

maayanrf84

New member
שאלה על חתול וצרכים

יש לנו שני חתולים אחד עוד שלושה חודשים בן 3 והשני בן 9 חודשים (בערך), אני מקווה שאני אצליח לנסח את השאלה באופן ברור מספיק -
בנוגע לחתול הקטן - הצואה שלו מאוד מסריחה, הרבה יותר מזו של החתול הגדול והם אוכלים אותו הדבר, בנוסף לוקח לו הרבה זמן עד שהוא עושה צרכים, הוא נכנס לארגז, קצת חופר, מסתובב, מפסיק, חופר וככה לפעמים 2 דקות ואז יושב מאוד נמוך ועושה.. הוא נכנס בתדירות גבוהה יותר מהחתול השני לארגז ועושה המון קקי, הארגז שלו תמיד יותר מלוכלך משל השני וזה עוד אחרי שהוא מבקר גם שם (החתול הגדול עושה רק בארגז שלו).. בנוסף, היום כשניקיתי את הארגז ראיתי שהצואה שלו (הקטן) רכה וגם הופיע בה דם רירי כזה.. אני אציין שהוא לא נראה חולה, הפרווה שלו מבריקה והוא מנקה את עצמו, הוא מתלטף ומתפנק מאוד.. מדי פעם הוא משמיע כמו קול בכי עמוק אבל לזה אני לא באמת יודעת אם לייחס משמעות כלשהי..
הוא לא שמן, אבל נדמה לי שהוא פחות פעיל בזמן האחרון, הוא רובץ די הרבה, יותר מהחתול הגדול שחשבתי שהוא עצלן :)
לסיכום, האם מה שאני מתארת נשמע כסיבה לדאגה? מה יכולה להיות הסיבה?

אין סיבה לדאגה אבל יש סיבה ללכת לבדיקה

צואה רירית דמית וכמות צואה מוגברת בהחלט נותנים סיבה טובה לבירור רפואי(בדיקת וטרינר,בדיקת צואה וכיו"ב. לא הייתי דואג מאחר ואת מתארת חתול שנראה בסכ"ה בריא.
האופציות העיקריות הן זיהום כלשהו חיידקי או טפילי של מערכת העיכול . לעיתים יש מצב שמערכת העיכול של חתול אחד רגישה למזון מסוג מסויים ואילו חתול שני מגיב אליו היטב.
בהצלחה
עמיחי

למעלה