שאלה על חסת-מים

inbarm

New member
שאלה על חסת-מים

סיפורקע קצר: חסות המים בבריכות שלי הצהיבו. הוספתי למים דשן (20 20) ומצבם של כל הצמחים השתפר. החסות כבר לא מצהיבות ומתרבות בקצב מהיר מאוד (לכל אחת יש בערך ארבעה ילדים). שאלות: 1. האם צריך להפריד את הילדים מחסה-אמא, או שהם יפרדו לבד כשיהיו מוכנים לכך? 2. אני לא יודעת למה, אבל השורשים של החסות צפים. זה גם לא אסטתי על פני המים, וגם אוסף עליו אצות, מה שנראה לי לא בריא. למה זה קורה? האם זה תקין? אם לא - איך אפשר למנוע את זה? 3. שאלה אקדמית של סקרנים: שמתי לב שיש בועות של אויר שיוצאות מהשורשים. זו בטח לא פוטוסינטזה. איזה גזים נפלטים מהשורש, ולמה? מישהו מכיר אתר עם אינפורמציה טובה על שורשים? תודה, ענבר.

inbarm

New member
קפיץ

קפוץ. קפוץ. קפוץ.

מוטי בר

New member
תופתעו אבל זה כן פוטוסינטזה שבמהלכה

בחלקים הירוקים של הצמח מתחלפים החומרים בכל הצמח עד קצה השורשים וזה מוכיח רק שכל הצמח נושם, ללא קשר אם מתחת למים ואם מעליהם.

Michelle1

New member
פוטוסינתזה

והגז הנפלט הוא חמצן. להזכירכם - כל החיים עלי אדמות התחילו רק אחרי שאצות מסוימות החלו לסנתז חמצן ולפלוט אותו אל האויר.היום כל הצמחים עוסקים במלאכה ובלעדיהם לא היו לנו חיים.

inbarm

New member
אבל מוטי, השורשים שלה לא ירוקים!

אני מבולבלת. איך מסבירים את זה?

inbarm

New member
יכול להיות שזו נשימה? (כלומר- מה

שנפלט הוא בכלל פחמן דו חמצני?)

Michelle1

New member
../images/Emo45.gif כמובן

נשימה תאית מתקיימת כל הזמן בעוד שפוטוסינתזה מתקיימת רק בשעות האור. תוצר הלוואי של פוטוסינתזה הוא חמצן, תוצר הלוואי של נשימה תאית הינו פחמן דו חמצני.

טסונמי1

New member
מה הדגים אומרים על תוספת הדשן?

זה לא מפריע להם? אין צורך להפריד חסות השורשים של החסות שורשים צפים-חסה היא צמח צף החסה בחורפים קרים ניכחדת-מספיק שיישרוד שתילון אחד את החורף כדי שבאביב הוא יהפך שוב למישטח

רוּפֵן

New member
אני שפכתי כ..ספל של קומפוסט למים

לאחר הכנסת הצמחים. המים תפסו צבע חום אדמדם בהיר. הדגים לא התלוננו, אלא הגיבו ב 3 השרצות (גמבוזיות). אני מדבר על קומפוסט מייצור עצמי !!! שממנו אני לא חושש ! לא מעיז לעשות "נסיונות" כאלו, עם קומפוסט קנוי.

למעלה