שאלה על חניכיים

dorayaki

New member
שאלה על חניכיים../images/Emo101.gif

ליאם שלי (בן שנה +4 חודש) לקה בוירוס אוראלי ובעקבותיו חטף פטריה. כעת הוא מטופל בדקטרין ומצבו משתפר. מה שמדאיג אותי הוא מצב החניכיים שלו: בלסת העליונה גובה החך כמעט זהה לגובה השיניים וזה לא נורמלי. רופאת הילדים שלו אמרה לי שהוא גם מצמיח שיניים והחניכיים נפוחות ומדממות כתוצאה מכך ומהוירוס. אני קצת פוחדת. בינתיים די קשה לו ללעוס, אבל הוא כבר לא צווח באכילה, תודה לאל. האם ז תופעה שכיחה והנפיחות תרד???

חניכיים

לעתים קרובות כאשר יש מחלה על רקע ויראלי ישנה התבטאות של המחלה גם בפה והיא יכולה לכלול: נפיחות ואודם של החניכיים, כאבים, ריח רע, פצעים בחניכיים ודימום במגע. עם חלוף המחלה הכללית גם מצב הפה חוזר לקדמותו. בתקופת המחלה יש להקפיד על שתייה מרובה, להימנע ממזון מלוח/חמוץ ולשמור ככל שניתן על היגיינה טובה. סביר להניח שמאז שכתבת את השאלה חל שיפור ניכר....סליחה על העיכוב בתשובה.

dorayaki

New member
חל שיפור מועט למרות...

שליאם כבר חזר היום לגן, הוא כבר יכול ללעוס יותר טוב, אבל מצב החך העליונה מאוד מדאיג אותי. אני לא מבינה איך גובהה כמעט זהה לגובה השן, והשן בולטת רק בסמ" או שניים. הרופאה אמרה לי שזה יכול לקחת כשבוע עד החזרה למצב נורמלי של החך, אבל היא הוסיפה שאם זה לא חולף לגשת לרופא שיניים לילדים, בהנחה שלא מדובר באמת בנפילה על הפה. אני עם יד על הדופק במהלך השבוע הזה ןמקווה לטוב!

למעלה