שאלה על חמי מרפא

• פותח הנושא yd33
  • פורסם בתאריך

yd33

New member
שאלה על חמי מרפא

שלום , אני חדש במערכת ויש לי שאלה על חמי מרפא :
יש לי זכאות ל-14 ימים בשנה עם טיפולים . האם אני יכול להביא בן משפחה שישהה איתי ( בתשלום מצידי , אני לא זקוק לליווי רפואי ) ?
איך זה עובד מבחינת המעסיק שלי ? בלשכת השיקום הרופא אמר לי שזה נחשב לימי מחלה , אבל מי משלם עליהם , משרד הביטחון או המעסיק ? האם המעסיק מחוייב לאפשר לנכה צה"ל לצאת ?
ועוד שאלה קטנה : האם אני מחוייב למלונות עם טיפולים או שזה רשות ? הבנתי שצריכים להחתים טופס כל יום . באתר של קל נופש יש לא מעט מלונות לא טיפולים .

מכיוון שאני חדש , אני עדין לא מופיע במחשב של קל נופש והמוקדניות שם לא יכולות/לא רוצות לענות על השאלות שלי . ( יש לי את הזכאות ואפילו פקססתי אותה אליהם ווידאתי שהם קיבלו אותה , אבל עדין לא נכנסתי אצלם למערכת הממוחשבת ... )

yd33

New member
ביצעתי הזמנה היום לשבוע ימים , רק

נשאר להתפלל שהבוסים בעבודה לא ישתוללו עליי כשאספר להם .. נתפוס אותם אחרי החג באווירה קצת יותר רגועה .

ילנה50

New member
שלום רב . א . ברוכה הבאה למערכת נכי צהל

ב. זה לא משנה לאף אחד את מי אתה לוקח כבן מלווה .

ג. על תגיד אף פעם שאתה לא זקוק לליווי כי זה ישפיע לך בעתיד על אחוזי נכות .

ד. המעסיק חייב לדעת המגבלות והנכות שלך והוא גם מקבל הטבות על היותך נכה צהל . ימי החופשה הם ימי מחלה . אתה שולח ללשכה בה אתה שייך את החמור שמורידים לך מהעבודה ואז אתה מקבל החזר ממשרד הביטחון .

ה. המעסיק חייב לתת לך חופשות על פי החוק וגם הם בדך כלל לא עושים בעיות .

ו. בקשר לטיפולים תנסה לא להרגיז נכים עם שאלות כאלו תעשה בהם מה שבא לך אבל כך בחשבון שביום מהימים יבדקו את נושא הטיפולים של הנכים ויורידו הרבה טיפולים בגלל שנכים לא מנצלים את הטיפולים .

נסיעה טובה ובריאות טובה

yd33

New member
תודה על תגובתך , ילנה . בסוף החלטתי לנסוע

לבד , כך שנושא הליווי ירד מהפרק , לפחות עתה .
כתבת שהמעסיק מקבל הטבות על היותי נכה צה"ל . לא הבנתי את זה , איזה הטבות הוא מקבל ? משרד הביטחון משלם לו את השכר הרגיל שאני מקבל ואז המעסיק משלם לי רק על מחלה ? בכל מיקרה , אני עובד בצוות עם עוד אנשים . אם אני לא מגיע לעבודה במשך שבוע , תיפול עליהם יותר עבודה ולא כ"כ יהיה איכפת להם אם זה מחלה או חופש , הם יעשו גם את העבודה שלי . ( לא נעים לי מהחברים לצוות , מה גם שאני לא כ"כ ותיק בעבודה ) . אני הבנתי שזה נחשב כחופש ולא כמחלה , עד שאני אביא למזכירות הרפואית בלישכת הרווחה אישורי שהיהה וטיפולים מהמלון . שאלה מה קורה אם אין לי בינתיים ימי חופשה ( את זה אני צריך לבדוק מול הבוסים , האם אני יכול באופן זמני להיות במינוס מבחינת מספר ימי חופשה )

בנוגע לטיפולים אני לא יודע איך אני אצליח לעשות אותם , הבנתי שזה טיפולי בוץ וגופרית . אני עם הליכון ומכשיר ארוך ברגל , אני מקוה שיתנו לי להגיע עד לחדר הטיפולים עם ההליכון , כי רק שם אני יכול להוריד את המכשיר ולשכב על מיטה ( אני לא יכול ללכת בלי המכשיר הארוך , לצערי )

לילה טוב !

נכה890

New member
כמה תשובות

כן, אתה יכל להביא בן משפחה איתך.
אני מביא את אשתי (שהתשלום עליה מסובסד ע"י משרד הבטחון) ועוד ילדה (בתשלום מלא שלי).
פשוט תאמר לקל נופש מראש את מי אתה מתכוון להביא איתך והם יאמרו לך את המחיר לכל מלווה נוסף.

הימים הללו אינם ימי חופשה! הם במתכונת דומה למילואים, יש למלא טפסים מתאימים ובסוף משרד הבטחון מזרים למעסיק את התשלום עבורך (ממש כמו במילואים).

אכן, בכל יום שאתה מבצע טיפולים ישנן חתימות, ולבסוף לפי חתימות אילו משרד הבטחון יזרים את ימי המחלה/מילואים עבורך.

בחלק מבתי המלון ניתן להמיר טיפולים בטיפולים אחרים (לא עשיתי זאת מעולם אבל ראיתי אחרים עושים זאת), ממליץ לך לבדוק לפני ההזמנה באיזה בית מלון תוכל לגיע עד לאן שצריך וכו'

תהנה,
לי הטיפולים עוזרים מאד.

אלעד299

New member
מצטרף לשאלה..

מהיכן לוקחים את הטפסים הנ"ל.מי הגורם האחראי לכך בשיקום.
פעם אחרונה שהיתי במיוחד לא לקחתי ימי חופשה כדי לא לאבד.ונסעתי כל יום הלוך חזור אחרי העבודה לטיפולים.האם אני זכאי להחזרים?

yd33

New member
תודה על התשובות , אבל כשאתה

כתבת "יש למלא טפסים מתאימים" , התכוונת לפנות היציאה או אחריה ? קיבלתי אתמול את הוואוצ'רים למייל שלי מחברת קל נופש . אין שם משהו למעסיק שלי , אלא רק למלון ולספא שאני צריך להחתים אותם .
ובנוגע לנסיעות , הכוונה היא להחזר הוצאות מהמלון לחמי מרפא בלבד , לא למלון עצמו ? האם ישנו טופס ייעודי לכך ?

תודה !

נכה890

New member
טפסים מתאימים והחזרי נסיעות

הטפסים המדוברים הם:
טופס אחד + הוראות מילוי.
לפי מיטב זכרוני, קיבלתי את הטפסים מאהובה (בקצה של שיקום דן), אני בטוח שבמוקד הטלפוני יוכלו לעזור ואולי לפקסס את הטפסים.
יש למלא את השם + מספר תיק והשאר לתת למנהל הכספים של החברה.

בסיום חמי המרפא, בהנחה שהיית בכל הטיפולים, תקבל אישור מחמי המרפא המעיד על כך.
את האישור יש לפקסס לרופא המחוזי ששלוח אליך בדואר אישור ימי מחלה.
את אישור ימי המחלה (שקבלת בדואר) יש להביא למנהל הכספים של החברה וזהו. (לא מורידים לך ימי חופש או מחלה - העניין סגור).

לגבי החזר נסיעות, אחרי שהרופא המחוזי מאשר לך את ימי המחלה, מוסיפים לך בתלוש השכר אוטומטית החזר נסיעות (שאני לא יודע כיצד הוא מחושב).
אין לי מושג מה לעשות אם נסעת וחזרת כל יום, תנסה לשאול במוקד הטלפוני.

מקווה שעזרתי

yd33

New member
תודה , עזרת לי המון ,

אני אפנה מחר למוקד הטלפוני

למעלה