שאלה על חמור :)

primetime1

New member
נתתי לך טיפ..

תלך לרכב בחווה. אני ממליצה לך ללמוד את העניין ברצינות, לפני שאתה מביא את החמור, ואז תחליט אם אתה באמת מעוניין לגדל, וגם איך לעשות את זה בצורה שתהיה נעימה לשניכם.דרך שאלות פה בפורום זה לא רציני, ולא יעיל.אתה צריך להבין, שיש כאן דאגה לרווחתו של החמור. אמנם לא צריך תואר מהאוניברסיטה כדי לגדל חמור, אבל בכל זאת צריך מינימום של ידע והבנה, כדי שלא תגרום לו סבל, אפילו, ובעיקר, בלי בכלל לדעת שזה מה שאתה עושה.

jorge5

New member
סבבה הנה כמה דברים שירגיעו אותך קצת :)

דבר ראשון אני נגד התעללות בעלי חיים.
דבר שני רכבתי פעם בחווה מסודרת... וראיתי מלא פעמיים חוות עם סוסים שמתעללים בהם ואשכרה הייתי קונה להם חבילות גזרים בשביל להאכיל אותם....
דבר שלישי יש לי עכשיו תקופת מבחנים עמוסה בעוד כשבועיים היא תתפנה לי אז אני קונה אותו עם עוד שותף שיעזור לי להחביא אותו כמו שצריך ולטפל בוא..
דבר רביעי לא שעכשיו הבעלים שלה מתנהג אלייה יותר יפה... אני לא מתכוון ישר לקנות אותה ולרכוב עלייה אנחנו מתכננים לתת לה אוכל מים עד שהיא תתחזק קצת למשך כ3 שבועות-חודש...
אשמח אם תתני לי טיפים?
דרך אגב אתון יכולה בגיל מבוגר להיכנס להריון?

primetime1

New member
שאלות

- איזה סוג חציר אתה מתכוון להאכיל אותה?
- איפה אתה מתכוון לקנות את החציר הזה?
- מה העלויות של החציר?
- כמה חציר אתה צריך לקנות כדי שיהיה לך מספיק לשנה?
(והאם אתה יודע כמה קילו חציר היא צריכה לאכול ביום?)
- האם אתה מודע לצורך בטילוף, חיסונים, וטיפול וטרינרי (לפי הצורך), ולעלויות שלהם?
- כפי שהזכרתי, חמור צריך חברה, של בני מינו. אחזקה של אתון בודדה עלולה לגרום לה לסטרס ודיכאון, ובוודאות מזיקה לה ולרווחתה.

אלו הם הדברים הבסיסיים שכדאי לך לבדוק, ובצורה רצינית, לפני שאתה מביא אותה.
ואגב, גזר זה נחמד בתור צ'ופר, אבל לא בתור מרכיב מרכזי במנה.

jorge5

New member
דרך אגב שאלה אחרונה

לרכוב על החמורה פעם אחת בשבוע בסוף שבוע שעה זה להתעלל בא?

לXקי

New member
העניין ברכיבה שלך הוא פחות קריטי

הגולשים כאן יותר מלינים על אופן האחזקה שבה אתה הולך להחזיק בחיה.ופעם בשבוע זה לא נורא בכלל אבל נורא תלוי איך אתה רוכב..(?) Any Way בהצלחה.

jorge5

New member
פעם רכבתי על סוס

אני מאמין שאני ינסה לרכוב רגיל לא לרוץ איתו רק ללכת איתו זה כיף נורא :)

לXקי

New member
בהצלחה ומצאתי לך עוד חומר

שהשתרשר פה פעם לגבי גידול חמורים

בבקשה

jorge5

New member
אין לי כל כך הרבה כסף לטפל לו ברגל... :\

והאם הוא עושה משלוחים לאשקלון?

jorge5

New member
אה כן ותתנו לי טיפים איך לטפל בוא ואיך לחנך