שאלה על חיידק..

taxi69

New member
שאלה על חיידק..

מה זה הסטפילוקוקוס (שם החיידק) ו - פוליקוליטיס (המחלה) נתנו לי אנטיביוטיקה בשביל זה,אבל רציתי לדעת יותר על החיידק. אם אתה לא יכול לענות לי בבקשה הפנה אותי למקום שבו אוכל למצוא תשובה,תודה.

קובי כ

New member
לטקסי69 שלום

קיימים זנים רבים של חיידק זה. חיידק זה שכיח בזיהומי עור שונים משום שהוא שכיח על גבי העור שלנו באופן פיזיולוגי תקין (כחלק מהחיידקים השוהים על גבי העור שלנו).בערך כ-15 עד 40 אחוז מהאנשים נושאים חיידק זה בלי כל סימנים לזיהומים. למרות זאת אצל אנשים מסויימים כמו אצלך החיידק סטפילוקוקוס גרם לזיהום. הזן השכיח ביותר שגורם לפוליקוליטיס מבין זני הסטפילוקוק הוא סטפילוקוקוס אראוס (אראוס בלטינית מוזהב, בשל צבעו המוזהב). פוליקוליטיס היא מחלת עור שבה זקיקי השיער (באנגלית = FOLLICLES) נעשים מודלקים עקב זיהום ע"י חיידקים כגון סטפילוקוקוס. הטיפול המקובל הוא בהחלט אנטיביוטיקה המכוונת כנגד החיידק. בדרך כלל, למיטב ידיעתי, האנטיביוטיקה המומלצת היא אורבניל, אלא אם החיידקים עמידים לה ואז בוחרים באנטיביוטיקה אחרת. מקווה שעזרתי לך ועניתי על שאלתך,

taxi69

New member
תודה רבה לך,

האנטיביוטיקה שאני משתמשת בה היא אורבניל ובנוסף אני משתמשת במשחה בשם "פוסידין קרם"... אני לוקחת כדורים במשלך 3 פעמים ביום. תוך כמה זמן הפצעים עוברים?? (חשוב לציין שאת המרשם נתנו לי ל10 ימים בלבד).

קובי כ

New member
היי טקסי69

הפצעים אמורים לעבור בתקופה של האנטיביוטיקה (כלומר תוך 10 ימים). אם הם יעברו לפני, חשוב שתמשיכי לקחת את האנטיביוטיקה עד הכמוסה האחרונה וזה על מנת למנוע הישנות של הזיהום. פוסידין כמשחה הוא בהחלט יעיל בפוליקוליטיס, כי גם הוא עצמו סוג של אנטיביוטיקה. בברכה ובהצלחה בטיפול,

למעלה