שאלה על חז"ל

morning star

New member
שאלה על חז"ל

מה אמרו חז"ל על מהות וטיב האור (האור הפיזי והתנהגותו, לא האור האלוקי)? אני מניח שהם גם עסקו בכך יחד עם תאוריות אחרות בנוגע לתכונות פיזיקליות אחרות. שלכם הנווד

ezer

New member
על מה בדיוק אתה שואל?

אתה מתכון על אודות המחלוקת המדעית האם אור הוא גלים או פוטונים? או על עצם קיום הזמן? מצורף כאן משהו על יצירת הזמן.

ezer

New member
השאלה שלך היתה על מהות האור העכשוי?

לא הסברת את שאלתך!

masorti

New member
השאלה היתה שלו ולא שלי...

והשאלה היתה על האור הרגיל (זה שאנו מגדירים כמורכב מפוטונים וכו´).

morning star

New member
שאלתי היא אכן על האור

הפיזיקלי. האם חז"ל, באיזשהו מקום מתייחסים לאור הנראה (שבירת האור, הרכב האור מבחינת צבעים, כמו שרואים ממנסרה וכיו"ב). להבדיל ממה שמכונה ביהדות ה"אור האלוקי" או בקבלה "אין סוף אור". שלך הנווד

giingiit

New member
אני אישית לא יודעת אם יש הסבר

מדעי בתורה לאור הרגיל אבל בהחלט יש הבדלים בתורה בין אור פוטוני לאור אין סופי כשאחד נקרא האור הגנוז (האור האלוקי) והשני נקרא פשוט אור. לזה אתה מתכוון? אני חושבת (ואולי אני טועה כי מזמן לא כתבתי על כך) שיש הסבר פיזי למהות האור בזהר כלומר, כתוב שהאור הוא פיזי חוץ מזה שכתוב על האור שהוא "נוצר" כלומר, הוא יש מיש ויש זה לרוב חומר. בברכה תמנה

uuuaaa

New member
ובכן

בטח לא לזה התכוונת, אבל חז"ל אמרו שה´ גנז את האור האמיתי והאיכותי בהרבה לעתיד לבוא לצדיקים.

ג´ינג´ית וכוכב הבוקר - נמאסתם !!!!

די! מספיק! אין כל דרך להוכיח מדעית קיומו של האל- ג´ינג´ית יקרה אין כל דרך להראות אי קיומו - כוכב יקר. המדובר בשאלה של אמונה. צר לי להגיד ג´ינג´ית אך כנראה תהליך החזרה שלך לא הושלם אם את מנסה למצוא כל הזמן חיזוקים "מדעיים" לקיום האל. האל כידוע לך הוא הרבה מעבר למדע החולין המטופש שלנו. טוב שאין הוכחה כזו שכןזה היה הופך את האל לחול. באשר לך "כוכב יקר" אתה חי לדעתי בהדחקה. אם אין אלוהים אז שלום ולהתראות, לך לפורום מדע בדיוני או משהו אחר. אם אתה נמשך לתחום לך מחר (היום) בערב לבית הכנסת, ותקשיב טוב לתפילת 18 בברכת שבת שלום האופטימיסט

למעלה