שאלה על חוק בייסבול..

Blood

New member
שאלה על חוק בייסבול..

אם יש שחקן על הבסיס הראשון, והחובט חובט פליי בול לאינפילד... מצד אחד השחקן בבסיס הראשון חייב לפנות מקום לחובט, מצד שני אם הכדור יתפס באוויר, הוא יהיה חייב לחזור לראשון.. מה קורה במקרה כזה?

dlml

New member
תשובה!

אם כאשר החובט חובט, יש מצב גבולי (כלומר, לא בטוח איפה הכדור ינחת, אם יתפס, או שלא...) אז מי שבבסיס הראשון בדרך כלל מתקדם קצת, כדי שאם יהיה סינגל, הוא יגיע בקלות לתחנה השניה, ואם הכדור יתפס הוא יוכל לחזור בקלות לבסיס.. במקרה שהכדור נתפס, ויש מישהו בבסיס הראשון (או כל בסיס אחר..) הרץ יכול לרוץ לתחנה הבאה, אבל הוא חייב לדרוך קודם על הבסיס... אם הכדור לא נתפס, כלומר חבטה.. אז הוא חייב לרוץ לבסיס אחר...

Blood

New member
כלומר..

כשמגיע פליי בול אין חובה לפנות את הבסיס הראשון, עד שרואים אם הכדור נתפס באוויר או לא??

SlamminDino

New member
ובהמשך לזה...

יש גם חוק הנקרא Infield fly rule.. החוק הזה אומר שמתי שנחבט POP UP גבוה שנוחת בתוך האינפילד הרצים על הבסיסים רשאים להיות על בסיסיהם וגם אם יופל הכדור מהכפפה של האינפילדר לא יהיה אפשרות ל Force והחובט יהיה בחוץ!! את החוק הזה עשו על מנת שלא יפילו את הכדור בכוונה ובכך ישיגו שרופים מרצים על הבסיסים שיהיו חייבים להתקדם מבסיס ראשון לשני או משני לשלישי וכדומה.. כמובן שאם אין אף אחד על הבסיסים חייבים לתפוס את הכדור מהאוויר כי אם לא הוא יהיה Safe בבסיס ראשון.

Blood

New member
אז בשביל להיות בטוח:

אם חובט עולה לחבוט עם שחקן על הבסיס הראשון, והוא חובט פליי בול לאינפילד הוא פסול בכל מקרה?

SlamminDino

New member
רק אם מפילים את הכדור ו..

האיש מראשון מגיע לבסיס שני ובכך גורם שיהיו רצים בבסיס הראשון והשני בלי שום אאוט מהמהלך. אני חושב שזה ככה.. יכול להיות גם שחייבים לפחות איש בראשון ושני על הבסיסים בשביל שהחוק הזה ייכנס לפעולה. מה שבטוח זה שהחוק הזה מונע את ה Force בבסיס שאליו אמור להגיע הרץ. אני באמת לא בטוח מה עושים במקרה של איש בבסיס ראשון. גם אם ההגנה לא תופסת יכול להיות שהחובט יהיה בחוץ אבל מצד שני לא נראה לי יש דבר שמונע את הרץ לנסות לקחת בסיס שני אם הוא חושב שיש לו סיכוי. הריי אסור שניים באותו בסיס אז זה יכריח את השחקן לרוץ 27.40 מטר וכנראה להפסל. מה שקורה כאן הוא מצב בו ההגנה יכולה לפסול רץ מהיר יותר על הבסיסים ולתת לחובט להגיע לבסיס ראשון. אבל זה בדיוק מה שהיה קורה גם בלי ה infield fly rule ולכן ההרגשה שלי היא שהחוק נכנס לתוקף אך ורק כאשר שניי אנשים לפחות על בסיס ראשון ושני. וכמו שנאמר בסרט איפה הילד עם רובין וויליאמס ובילי קריסטל : " It's ok, I didn't understand either... "

eshacham

New member
לדעתי אינפילד פליי רול זה רק עם

יש רצים בסיס ראשון ושני או ראשון שני ושלישי, וגם אז זה רק עם השופט מסמן (הסימון הוא להצביע למעלה)

Blood

New member
לסיכום:

אם חובט עולה לחבוט כשיש שחקן על הבסיס הראשון, והוא חושב פליי בול אינפילד, הוא נפסל בטוח, כי אחד מהשניים קורה: א. הכדור נתפס מהאוויר ולכן הוא פסול ב. חוק האינפילד נכנס לתוקף ולכן הרץ בבסיס הראשון לא רץ, גם אם הכדור נפל וגם אם לא, והחובט פסול. הבנתי נכון או לא?

Homer Simpson

New member
לא בדיוק

כמו שנאמר, החוק תופס רק אם יש רץ גם בתחנה השניה (או שניה ושלישית), פחות משני פסולים, והשופט חושב שאחד האיפילדרס יכול לתפוס את הכדור. בכל מקרה זוהי אינה פסיקה אוטומטית אלא נתון להחלטה של שופט שחייב להכריז על כך. הסיבה לחוק היא זאת: תאר לעצמך שיש רצים בתחנה ראשונה ושניה ופחות משני פסולים. החובט מכה פופ-אפ (באינפילד זה לא נקרא פליי-בול) לבסיס השני. הרצים, בעיקר זה שבבסיס השני, לא עוזבים את התחנות (כי אז הם יפסלו במקרה של תפיסה). במצב כזה, אם החוק לא קיים, יכול האינפילדר להעמיד פנים שהוא הולך לתפוס את הכדור, וברגע האחרון להפילו. אז הוא יוכל לדרוך על הבסיס השני כדי לפסול את הרץ האחורי ב- Force, ולפסול את הרץ הקדמי בין הבסיס השני לשלישי. הוא רק צריך להזהר קצת כי לאחר שהרץ האחרוי נפסל, אין Force לרץ הקדמי וצריך לעשות לו Tag.

Blood

New member
אז תסביר לי..

איך במצב של שחקן בבסיס הראשון, ופופ אאוט של החובט, החובט יכול "להנצל" ולא להיות תפוס.

eshacham

New member
אם הכדור נופל

אז החובט והשחקן בבסיס ראשון יכולים לרוץ.

למעלה