שאלה על חוקי טליסמן

blabla

New member
שאלה על חוקי טליסמן

אני מקווה שזה המקום... אני וכמה חברים התחלנו לשחק בזה לאחרונה ויש כמה דברים שאנחנו רבים לגביהם: כשאומרים לי להפסיד תור, התור העכשיווי נקטע או הבא? לשכיר חרב אפשר לשלם מתי שרוצים או בתחילת התור? כשאני מוציא קלף הרפתקאה "מקום" (למשל מעיין החוכמה) אני משתמש בו ישר או הבא שיפול עליו? הדמויות שיכולות "להתפלל" על מנת להוסיף 1 לתוצאת ההטלה, זה גם בקרבות? בקרבות, בכמה כלים אפשר להשתמש בו זמנית? והאם אביזר-קסם נחשב לכלי בעת קרב? הפרדה יכולה לשאת כלי ללא הגבלה או עד 10? תודה מראש לכל העוזרים!

panters

New member
בבקשה

להפסיד את התור הבא. לשכיר משלמים בתחילת התור. קלף מקום. בדכ אתה משתמש בו מיד (אם אפשרי) כן דמויות יכולות להתפלל גם בקרב בקרבות אפשר להשתמש בכלי נשק אחד ובשריון אחד (בנוסף למגן וקסדה). אבל אם יש לך כלים נוספים שאינם נשקים אז אתה יכול להשתמש בהם (זה נראה לי כתוב גם בחוקים). אביזר קסם נחשב לנשק רק אם זה מצוין עליו. הפרדה יכולה לשאת ללא הגבלה כלל (זה גם רשום עליה).

The Evil Rabbit

New member
עוד

תוספת על מה שפנתרים (
) אמר. (אני אומר את זה לפי איך שאני שיחקתי עם חברים שלי) מקום-להשתמש מייד. שכיר חרב- אנחנו עשינו שכל פעם אתה משלם לו עד הקרב הבא שלך ואחרי שהקרב נגמר אתה יכול לשלם לו לקרב הבא או להשאיר אותו. תפילה- אנחנו עשינו שכדי "להתפלל" צריך להגיד משהו בזמן הגלגול. ("אלוהים תעזור לי") כמובן שאתם יכולים להשתמש באיזה ביטוי/מילת ג'יבריש ("בוגה בוגה וכיו'ב) שאתם רוצים. עוד שאלות בקשר למשחקי לוח, אפשר לשאול בפורום משחקי לוח.

panters

New member
שלושה דברים

א. Panters זה השם ואם בעברית אז פנתרס (ואין לזה קשר לחיה) ב. זה משחק לוח לא משחק תפקידים ולכן לדעתי להוסיף לזה משחק תפקידים בצורת התפילה נראה לי (באופן אישי) קצת מגוחך. ואני מתכוון לזה שאני הייתי מרגיש קצת מצחיק להגיד משהו כזה בזמן המשחק. ג. אני חושב שהוא התייחס לחוקים האותנטיים של המשחק ולא לחוקים מומצאים ולפי החוקים של המשחק אני זוכר שצריך לשלם לשכיר בכל תור וזה אומר בתחילת כל תור (כי מהלך התור יכול לשנות את כמות הכסף שברשותך)

yatooshim inc

New member
ועוד קצת

ע"פ מה שאני וחברים שלי שיחקנו- מקום (מעיין החוכמה, נהר העוצמה, וכדומה) הבא שנופל עליו. שכיר חרב-פעם אחת על מנת לשכור אותו, וכל קרב בהתאם לחוקים (שלושה זהב נדמה לי) אם אין לך את הכסף, שכיר החרב נשאר ברשותך, אבל אתה לא יכול לנצל אותו עד שתשיג מספיק מזומנים. דמויות יכולות להתפלל גם בקרבות (וראה מה שהארנב המרושע אמר)-כל עוד הן זוכרות לעשות את זה...

The Evil Rabbit

New member
נו אז מה?

אז מה אם זה משחק לוח ולא משחק תפקידים? אצלנו אמרנו "אלוהים תעזור לי" ואף אחד לא הרגיש טיפשי. את החוקים שהסברתי, הסברתי איך שאנחנו שיחקנו בגלל שבמשחקי לוח, (וגם משחקי תפקידים) תוך כדי משחק מוצאים שחוקים מסוימים הם לא כל כך נוחים. הפיתרון- לשנות אותם. יכול להיות שלו ולחברים שלו החוקים ששינינו יהיו נוחים ויכול להיות שלא. שמתי אותם כדי שינסה. יהיה לו נוח? ישתמש בהם. לא יהיה לו נוח? לא ישתמש בהם.

panters

New member
ארנב מרושע שכמוך

לא שפטתי או אמרתי מילת גנאי אמרתי שנראה לי שהתשובה שהוא חיפש הייתה בהתייחסות לחוקים האותנטיים של המשחק אני באופן אישי מברך אותך על פועלך בנסיון לקדם את הרעיונות ולשפר את המשחק לפעמים הביקורות שלי נשמעות קוטלות אבל הרעיון הוא ביקורת בונה אז אני מתנצל אם נפגעת....

DDN

New member
לא. דווקא אתה תחזור אל חוקי השרשור

שניהאו תלתה ותבין מה לא בסדר. הארנב המרושע (וגם אתה) פשוט לא משרשרים נכון!

dragon zlotnik

New member
המלצה ../images/Emo70.gif

תשחקו איך שהכי נוח לכם, אף אחד לא ירביץ לך אם תעשה משהו בניגוד לחוקי הטליסמן הקדושים... צאו מהריבוע!! לא יקרה שום דבר אם תעגלו פינות בחוקים שלא נוחים לכם... קחו את החוקים של המשחק בגדר המלצה!

panters

New member
דרגון לא הבנת

התעוררה בעיה בקבוצה כי מישהו רצה לשחק בצורה שונה ומישהו אחר אמר "זה בניגוד לחוקים" שלא כמו משחקי תפקידים, בטליסמן השחקנים לא אמורים לשתף פעולה זה עם זה. הם מתחרים אחד עם השני ולכן החוקים צריכים להיקבע מראש ובדכ דעתי אומרת שאם יש ויכוח במשחק שכזה, אז החוקים הכתובים הם אלא שאמורים להכריע את הכף (בהנחה שלא מגיעים לשום הסכמה בצורה אחרת)

dragon zlotnik

New member
הבנתי טוב מאוד

ובכל זאת, לדעתי עדיף שהחבר'ה ישבו ויחליטו איה חוקים הם רוצים לשנות, ולא לקחת את חוברת החוקים בתור דבר שחייבים ללכת לפיו.

l o r e

New member
אני איתך במאבקך הצודק

טליסמן הוא משחק מדהים עם חוקים מאוד בעיתיים ולא מאוזנים. מגדת העתידות למשל מנצחת כמעט תמיד, ולכן יש צורך להגביל אותה באופן כזה או אחר, ויש עוד כל מיני בעיות. לפני שנים רבות כששיחקנו במשחק, הכנו חוברת הוראות אלטרנטיבית ששפרה את המשחק לעין ארוך. לרוע המזל איבדתי את החוקים שרשמתי, ואין לי מושג קלוש היכן הם.

למעלה