שאלה על חוקיות חוזה

מצב
הנושא נעול.

victorbar

New member
שאלה על חוקיות חוזה

שאלה על חוקיות חוזה
אם מציאים לי העלאת שכר אשר מותנה בחתימה על התחייבות על עבודה למשך שנה בחברה - שאם אני עוזב לפני תום השנה - אני חייב להחזיר משכורת אחת לחברה (לא משלמים לי משכורת אחרונה) האם החוזה הנ"ל חוקי ? , האם אני יכול לחתום עליו בלב שקט שבית הדין לעבודה יעמוד לצידי ויחייב את החברה לשלם לי את המשכורת האחרונה , או שיגיד שלא הייתי חייב לחתום על העלאת השכר הנ"ל ?

victorbar

New member
מצפה לתגובה ממי שמבין ...

שאלה על חוקיות חוזה
אם מציאים לי העלאת שכר אשר מותנה בחתימה על התחייבות על עבודה למשך שנה בחברה - שאם אני עוזב לפני תום השנה - אני חייב להחזיר משכורת אחת לחברה (לא משלמים לי משכורת אחרונה) האם החוזה הנ"ל חוקי ? , האם אני יכול לחתום עליו בלב שקט שבית הדין לעבודה יעמוד לצידי ויחייב את החברה לשלם לי את המשכורת האחרונה , או שיגיד שלא הייתי חייב לחתום על העלאת השכר הנ"ל ?
מצפה לתגובה ממי שמבין ...
יש למישהו דעה בעניין ?

ביה"ד כבר קבע בעבר כי קנס על

שאלה על חוקיות חוזה
ביה"ד כבר קבע בעבר כי קנס על
עזיבה מוקדמת הוא תקין. לכן, אתה בהחלט לא יכול להניח שביה"ד בהכרח יגן עליך...... ככלל, קנס כזה יכול להיות תקף כאשר נדרשת מהעובד התלמדות/הכשרה מיוחדת וכמו כן, הקנס צריך להיות מידתי ולהתחשב בתקופה שהעובד כבר עבד עד לרגע התפטרותו. הינו אם תעבוד 11 חודשים ואז תתפטר, סביר להניח שלא תחויב בתשלום מלא הקנס. אם לא מדובר בתפקיד חדש או עם אחריות מיוחדת וכן אין כאן שום הכשרה חדשה וכל שעל הפרק זה רק העלאה בשכר, אזי, בהחלט יתכן שביה"ד יחיב את המעסיק בתשלום הקנס. אבל, כאמור, אם העניין יגיע לביה"ד קשה לדעת מה תהיה פסיקתו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה