שאלה על חופשה בחו"ל

שאלה על חופשה בחו"ל

אנחנו מתכננים נסיעה משפחתית ללונדון, הבנות יהיו בנות 4.5 וכמעט שנתיים.
אנחנו מאד מתלבטים לגבי עגלה. ברור שהקטנה צריכה עגלה,
אבל גם הגדולה לא יכולה ללכת מרחקים...
אמנם אנחנו מתכננים טיול רגוע עם פעילויות שמתאימות לקטנות,
אהל עדיין אני מאד מתלבטת אם מספיק עגלה אחת ומנשא,
כדי שברגעי משבר נשים את הגדולה בעגלה והקטנה עלינו,
או עגלה עם טרמפיסט?
או 2 עגלות?

מה מנסיונכם עדיף?

alphadelta

New member
גב

מנסיון- על הגב מאד מתאים. במיוחד בעליות וירידות לאוטובוסים, רכבות תחתיות, מוזיאונים וכולי.
ומשחרר אם בוחרים ללכת ברגל. כך אין מה להעלות ולהוריד כל הזמן. ויש מקומות שלא נותנים להכניס עגלות.
לאחרונה, ראיתי שיש תיקי גב לסחיבה נוחה של עגלות טיולון קלות.

alphadelta

New member
אנסה להסביר יותר טוב

הורה מספר אחת סוחב במנשא גב ילדה מספר אחת. ידיים משוחררות. כך שם היא רוצה ללכת לבד או שאם צריך לעלות לרדת ממקומות הידיים חופשיות.
הורה מספר שתיים סוחב עגלת טיולון קלה על הגב בתיק מתאים ונוח. רק שהילדה בת ה4.5 עייפה מדי, צריכה לישון וכולי, מורידים מהגב ופותחים את העגלה. כך שכשהיא רוצה ללכת לבד או שאם צריך לעלות לרדת ממקומות שוב, הידיים חופשיות.

נשמע יפה בתיאוריה

אבל מהכרותי את זוג ההורים אנחנו נגמור את החופשה עם דלקת בשרירי הגב...

alphadelta

New member

shashkavil

New member
מה לגבי עגלת תאומים?

את יכולה להשאיל או להשכיר עגלת תאומים קלילה של מקלארן למשל...

נשמע מסורבל

עדיף עגלה רגילה שבמקרה הצורך אפשר להושיב בה 2 ילדים
או עגלה ומנשא
הרי בת ה 4.5 לא תשב כל היום בעגלה..

lahadam

New member
לפי דעתי עגלה ומנשא אמורים להספיק

כלומר, אולי יהיו כמה רגעים קשים יותר
אבל תחשבי על האלטרנטיבות:
להסחב עם שתי עגלות?
ללכת את כל המרחקים האלה עם טרמפיסט תקוע בין הרגליים?

אני לא זוכרת איך זה בלונדון, אבל בארה"ב אפשר לקנות טיולונים ממש ממש זולים בפארמים (CVS וכד' - כמו סופר פארם), במקרה שאתם ממש לא מסתדרים (משהו כמו $15).

עגלה ומנשא

קיץ שעבר הייתי חודש בחו"ל, בעלי עבד ואני הסתובבתי עם בן 4 ובן 2
ועגלה בייבי גוגר
אז ככה:
כששני הילדים הולכים העגלה סוחבת את האוכל, מים, החולצות הארוכות והבגדים להחלפה לכל היום. וגם את המנשא
כששני הילדים עייפים הם שניהם נכנסו לעגלה. בלי טרמפיסט ובלי כלום. פשוט הורדתי את המשענת, הקטנה ישבה מאחורה והגדול מקדימה.
היה לי גם מנשא בשביל מוזיאונים ומקומות שקשה להסתובב איתם עם עגלה. ואז הקטנה היתה נחה לי על הגב.

בלי עגלה את מסתכנת במצב שבו יש לך 2 ילדים עייפים + גב כואב כי את סוחבת את כל הדברים שצריך כשמסתובבים עם ילדים

אנחנו נסענו עם עגלה, מנשא וטרמפיסט

הטרמפיסט התגלה כלא מוצלח (לא נוח להסיע את העגלה כשהילד עומד על הטרמפיסט) וכשהגדולה התעייפה, הקטן נכנס למנשא. לא יכולה להגיד שזה היה הכי נוח בעולם, אבל בעיני זה הרבה יותר נוח מעגלת תאומים.

regvuv1

New member
אנחנו לקחנו תלת אופן

אני מאוד לא אוהבת להושיב ילדים גדולים בעגלה, לא יודעת למה - נראה לי כמו להקטין אותם, לנסות להחזיר אותם לינקות. אז אצלנו מגיל שנה, אם היה צריך כלי רכב זה היה תלת אופן עם ידית ארוכה להורה. טסנו ככה לחו״ל, הלכנו ככה להרבה מקומות ואנחנו מצאנו את זה הרבה יותר נוח מאשר עגלה - במדרגות נעות למשל, באוטובוסים... זה תופס פחות מקום והילד הגדול יותר מרגיש בנוח לשבת על זה מידי פעם. הילד גם יושב בזה בצורה אקטיבית יותר, לא נמרח אחורה אלא ממש זקוף ומתבונן.
חוץ מזה אנחנו תמיד לוקחים אתנו מנשא גב אחד ומנשא צד אחד, שאפשר לקפל ולדחוף לכיס האחורי.

שאלה לגבי התלת אופן : איך עולים איתו מדרכות?

האם צריך להוציא את הילד במצב שיש מדרכה לא מונמכת?

regvuv1

New member
מרימים גלגל...

כמו שעם עגלה מרימים את הגלגלים הקדמיים. מדובר על תלת אופן עם ידית להורה, שמכוון ודוחף, לא כזה שהילד נוסע לבד.

kanga

New member
כשנסענו עם בת שנה ובת 4

לקחנו טיולון ומנשא אבל שניהם היו בשימוש לפי הצורך של הקטנה. הגדולה הלכה יפה מאוד כשכמובן כמו שאתם עושים - הטיול מותאם לגיל שלהן
יצא גם ששכרנו אופניים ועשינו טיול כשאני מרכיבה את הקטנה ובן זוגי את הגדולה (כסאות לאופניים היו בחברה ממנה השכרנו את האופניים). זו היתה אחלה דרך לעשות טיול טבע. אני מניחה שבערים מסויימות זה גם אפשרי

למעלה