שאלה על חוזה- די דחוף!

שאלה על חוזה- די דחוף!

שלום, השאלה היא דחופה כיוון שאני חייבת לדעת איך להתנהל כבר היום.

אני גרה שותף ואני חתומה על חוזה מולו.
ע"פ החוזה אם הוא רוצה שאני אעזוב הוא צריך להודיע לי 30 יום מראש ואם אני רוצה לעזוב אני צריכה להודיע לו 30 יום מראש.

השאלה היא כזו:
אם הוא הודיע לי שאני צריכה לעזוב תוך 30 יום, האם עליי להמתין 30 יום עד שאני עוזבת או שאני יכולה להחליט שאני לא רוצה לנצל את כל ה-30 יום ואני עוזבת תוך 7 ימים?

תודה :)

Ninja

New member
תלוי איך מפרשים זאת

אם מפרשים באופן מילולי את המשפט שנכתב בהודעה לעיל, אם השותף הודיע שעלייך לעזוב תוך 30 יום, המשמעות היא שיש לצאת מהנכס תוך 30 יום וניתן לעשות זאת אף באופן מיידי.

את מוזמנת להעמיק במוסכם בחוזה בניכם. יתכן ששם מובהר כי למרות שתימסר דרישה לעזוב תוך 30 יום, ממילא חייבים בתשלום מלוא תקופת החוזה, אולי בתשלום מלוא ה-30 יום, ואולי ניתן לסיים את התשלום באופן מיידי ברגע העזיבה.

הכי פשוט יהיה לברר מולו במה הוא מעוניין, לא? אם זה לא מסתדר והנושא מספיק חשוב, אולי כדאי לפנות לעו"ד שיטפל בכך.

לא רשום כלום

על ענייני תשלום ב-30 יום האלו. זה סתם חוזה בסיסי שרשמנו בינינו....

Ninja

New member
האם לא ניתן לברר זאת מולו?

האפשרות הנוספת היא קביעת עובדה בשטח, תוך הבנה כי היא עשויה לגרום לפתיחת סכסוך משפטי, וזו כמובן אפשרות שאני ממליץ להימנע מלבחור בה.

נסי לשאול את השותף איך הוא מעדיף לסיים את החוזה בניכם. יתכן שהוא מעדיף שתעזבי מיידית, יתכן שיש לו כבר שותף חליפי המעוניין להיכנס ויתכן אחרת. האפשרות הטובה ביותר להבין את כוונתו היא פשוט לקבל ממנו הבהרה לנושא.

אין לו שותף חלופי

גם אני נגד סכסוך משפטי.

אבל בעיניים שלי, אני חווה כאן פגיעה נפשית (הוא פשוט לא מתנהג לעניין. זה סיפור ארוך) ואני לא מוכנה לשלם כדי לסבול.

הוא מן הסתם כן רוצה שאני אמתין 30 יום ל מנת שיהיה לו זמן למצוא שותף, רק שלא ברור לי אם אני אכן מחויבת לזה ע"פ הסעיף שהצגתי.

Ninja

New member
יכול להיות שגם הוא מרגיש באותו האופן

גם אם אין לו שותף חליפי, יתכן שהוא יעדיף להימנע מלחזות בזיו פנייך מוקדם ככל האפשר. יתכן כי הוא אמר לך שעלייך לעזוב תוך 30 יום רק על מנת שלא להשליכך לרחוב לפני שתמצאי דירה חליפית.

מבין את הקושי בכך אבל יתכן ששיחה קלה על קפה קצר עימו תבהיר את כל הסוגיה.

זה ברור לי

מה שלא ברור לי זה מה בדיוק משתמע מהמשפט שציינתי.

האם משתמע ממנו שאני צריכה לנצל את כל ה-30 יום או שאני רשאית לצאת לפני?

לפי הניסוח שנתת את לא יגכולה לעזוב קודם

הוא הודיע לך על סיום החוזה בעוד 30 יום? זה אומר שהחוזה מסתיים עוד 30 יום ולא יום אחד קודם

למעלה