שאלה על חגורה לנהג

שאלה על חגורה לנהג

שלום ובוקר טוב לפורום, לא מזמן אני ובעלי רכשנו סוזוקי סמוראי, שמוגדר ברישיונות כ"רכב פרטי שדה", ואמרו לנו כבר מספר אנשים שבמקרה כזה הנהג לא צריך ליסוע עם חגורת בטיחות. מי שנוסע איתי יודע שאצלי הנהג תמיד, אבל תמיד שם חגורה, אבל אנחנו פשוט סקרנים! איפה אני יכולה לברר מידע מסוג זה - על חוקי נהיגה ברכבי שדה וכו'? תודה! עדי

miki69

New member
מי שאמר לך את זה פשוט....

בואי נאמר זאת בעדינות ,גם טועה וגם מטעה, הייתה תקופה קצרה שבה עקב טעות תננונית לרכב משא אחוד היה זמנית פטור גם זה תוקן כל רכב חייב חגורת בטיחות. נקודה זה כתוב בתקנות התעבורה

רכב שדה וחגורות

רכב שדה פתוח/סגור פטור מחובת חגירת הבטיחות. יש מעט מאוד רכבים בקטגוריה הזאת . מדובר בעיקר ברכבים ששנת יצורם עד 1995. נכללים ברשימה סופה CJ6 CJ8 CJ5 CJ4 ויליס טויוטה לנד קורזר לנד רובר דיפנדר ויש פה ושם עוד כמה רכבים שאינם יובאו לארץ בצורה שוטפת.

edyc

New member
רכב פרטי-שדה

רוב רכבי השטח האמיתיים (רכבי עבודה) מוגדרים כרכב שדה פרטי, כך שמבחינה חוקית חייבים לחגור חגורת בטיחות. זה גם די כדאי. אדי

עד כמה שידוע לי רק לרכב ביטחון

משטרה בתפקיד לאוטובוס ולנהג מונית מותר לנסוע ללא חגורה כל השאר חייבים בעבר היו כלי רכב אשר התקן החגורה היה עלול לפגוע בצוואר הנוסעים לכלי רכב אלה היה מותר לנסוע ללא חגורות. צריך לבדוק לגבי הרכב שלכם.

למעלה