שאלה על זרעי צ'יה

gs1234

New member
שאלה על זרעי צ'יה

לפי האתר כרונומטר, בכף זרעי צ'יה יש 0.01 גרם שומן טראנס.

בדקתי בכמה אתרים אחרים של מידע תזונתי, ושם דווקא כתוב במפורש שבזרעי צ'יה אין שומן טראנס.

מי צודק?

Rock Solid

New member
אני מנחש שזו טעות

אבל בכל מקרה פניתי ל-USDA כדי לברר, נראה אם יענו.
(הנתונים בכרונומטר לקוחים מהם)

Rock Solid

New member
או שלא...

הנה עיקר התשובה שקיבלתי:
We report very small amounts of naturally-occurring trans fatty acids in a variety of nuts and seeds and vegetable oils.

והנה רשימה של תכולת שומני הטראנס בכל מיני זרעים/אגוזים: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/nutrien...&nutrient3=&subset=0&fg=12&sort=c&measureby=g

העניין הוא שרוב הדברים ברשימה הם לא במצבם ה"טבעי" אלא קלויים/מעובדים.
מה שכן, לפי הרשימה הזו גם גרעיני דלעת ושקדים במצבם הטבעי מכילים כמות מזערית של שומני טראנס.

Rock Solid

New member
תודה על השאלה

ובבקשה

vegetalien

New member
תודה!

אמנם בעבר נתקלתי בחומצות טראנס בבדיקת גרעיני דלעת, אבל לא הגעתי לרשימה כפי שאתה העלית. זה מאוד מעניין.
מצד שני, יש לשמור על פרופורציות. 0.14 ג' ח. טראנס במאה גרמים של צ'יה... זה עומד בתקן של 0.5> שאנחנו רואים על תוויות המוצרים הארוזים.
ומי בכלל אוכל 100 ג' צ'יה ליום? זה נורא יקר גם ככה (אני עם הפשתן), אז מקסימום מדובר ב- 30 ג' ביום טוב, היינו לכל היותר 0.05 ג' ח. טראנס.
ממש זניח, במיוחד בחברת-השפע עתירת הממרחים השומניים למיניהם, הכוללים לרוב שומנים מוקשים בחלקם, למען ישמח לבב אנוש.

gs1234

New member
ועוד "תגלית" - יש B12 באצות נורי????

כרונומטר טוען שיש בשני דפים של אצות נורי 1.1 µg של ויטמין B12, שזה 46% מהצריכה היומית.

זה נכון?

gs1234

New member
הו, נוסטלגיה...

אני מצפה מאנשים שמנהלים אתר שעוסק בתזונה שידעו להבחין בין B12 לאנלוגים.

vegetalien

New member
שים לב

שהמוצר המדובר לא מגיע ממאגר הנתונים של CRON-O-Meter, וגם לא של ה- USDA, אלא מ- Nutrition Coordinating Center Food & Nutrient Database|סדגש (NCCDB).

אבל אתה רוצה משהו יותר מוזר (לפחות לי, כי לא פיענחתי עדיין את העניין)? אם כן, בירה

מתברר שגם במאגר המכובד של ה- USDA, בירה נחשבת כמקור (צנוע ביותר אמנם, אך עדיין מקור) ל- B12.
תמהתי על העניין הזה, ואני עדיין תמה. נכון שמדובר במשקה מותסס, אבל עם השיטות של היום קשה לי להאמין שעדיין נשאר שם משהו. לכן פליאתי.

gs1234

New member
איפה רואים את מאגר הנתונים? ועוד שאלה

אני אוכל מדי פעם לחם מחיטה מלאה נבוטה. בכרונומטר אני מכניס:
Bread, whole-wheat, commercially prepared
אבל לפי מאגר הנתונים שלו, לחם כזה מכיל שומני טראנס, ובלחם שאני קונה בארץ אין שומן טראנס (לפי המידע התזונתי).

יכול להיות שיש בלחם שומן טראנס אבל זה לא מצויין במידע התזונתי?

vegetalien

New member
מאגר הנתונים

של ה- USDA? כאן - http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
אבל אתה כמובן יכול גם לחפש בירה בכרונומטר, ותמצא שם את הנתון.
לגבי ה- NCCDB - הוא שייך לאוניברסיטת מינסוטה, והגישה אליו דורשת רישוי, כמדומני. אולי אני טועה. אפשר לבדוק כאן: http://www.ncc.umn.edu/products/database.html

ובאשר ללחם - דווקא הדבר די צפוי, לצערי... אני בד"כ לא אוכל לחם, אבל במשפחה כן אוכלים.
אז אני מסתכל ברשימת הרכיבים, ובחלק מן הלחמים (כולל מלאים ומרובי-דגנים) משתמשים בשמן צמחי מוקשה בחלקו. למה? שאלה טובה.
אז אולי הפליאוליסטים צודקים, ולחם באמת מזיק לבריאות. לא, לא בגלל הקמח (אף שאינני מחסידיו גם כן), אלא בגלל מה שמוסיפים לו.

כלום לא מספיק כל המלח שמוסיפים?!

subatoi

New member
ולגבי ספירולינה זה נכון?

אחי קנה לאחרונה, אמר ששמע/קרא/כתוב (לא זוכר בדיוק) שיש בה בי12.

הכצעקתה?

gs1234

New member
אז כתוב ... אין B12 בספירולינה

יש הרבה אתרים שמסבירים למה אין B12 בספירולינה, אבל ויקיפדיה האנגלית מסכמת יפה את הנושא הזה:

ספירולינה היא לא נחשבת למקור אמין של ויטמין B12. תוספי ספירולינה מכילים בעיקר אנלוגים של B12, שאינם משפיעים על רמת ה-B12 בגוף. חברות שמשווקות ספירולינה טוענות שהיא מהווה מקור משמעותי של B12 על סמך בדיקות שאינן אמינות, שלא פורסמו, וטענותיהם לא מקובלות על ארגונים מדעיים. איגוד התזונה האמריקנית וארגון הדיאטנים של קנדה קובעים בניירות העמדה שלהם בנושאי תזונה צמחונית שספירולינה איננה מקור אמין של ויטמין B12. מידע זה מופיע גם בספרות הרפואית.

למעלה