שאלה על ה3

brock lesnar 2

New member
שאלה על ה3

קודם כל זה ספר ממש ממש טוב! יש לי עוד 100 עמודים ואני יודע את הסוף אבל יש דברם שלא הבנתי: 1. לא כל כך הבנתי מהו כישוף הפדליוס - זה שמצפנים סוד או משהו... 2. לפי איך שחשבו לפני שידעו שבלק חף מפשע: א. בלק הודיע שהוא מצטרף לוולדמורט, שומע על מה שקרה עם לילי וג'ימס בא לעזור והאגריד פשוט לא יודע שהוא מכוחות הרשע? ופשוט לוקח ממנו את האופנוע ושם את הארי אצל הדרסלים? זה ממש מעורפל... ב. איך פטיגרו קשור לזה ואני עדיין מבקש מבלי לגלות את הסוף, רק איך שחשבו לפני שהוכיחו שבלק חף מפשע ופטיגרו אשם... נ.ב. אני בחיים לא הייתי מצליח להאמין שאני אהיה כזה תולעת ספרים!

brock lesnar 2

New member
ואגב

אני חייב להפסיק לקרוא ספוילרים... אני קראתי מלא ספוילרים שמזה יהרסו לי אז אני חייב לזוז לבינתיים ביי..

ToryMaster

New member
רגע

אתה רוצה שנגלה לך את הסוף, אבל בלי לגלות לך את הסוף?

jogy

New member
אני אנסה...

אתה רוצה לדעת איך האגריד קיבל את האופנוע מהבלק אם חשבו שהוא רשע?.. או איך חשבו עליו פעם?... זה מה שהבנתי מהשאלה.. אז ככה... מה שחשבו על בלק פעם זה שהוא היה טוב וגם פטיגרו כי הם היו חברים של ג'יימס... רק אחרי שג'יימס ולילי מתו חשבו שבלק הרג אותם... אבל לקח להם זמן לעלות על זה... אז כשהאגריד לקח את האופנוע מבלק זה היה לפני שהעלו האשמות עליו. בלק היה חף מפשע תמיד. בהתחלה לא קישרו אותו לרצח אחר כך האשימו אותו ואז טיהרו את שמו פטיגרו קשור לזה בזה שהוא עשה את מה שחשבו שבלק עשה... ידעו שמישהו מהחברים בגד בהם אבל לא ידעו מי... אחר כך חשבו שזה בלק (אני לא אגיד למה כדי לא לקלקל) ותפסו אותו..

3SEP

New member
קסם פדליוס- זה קסם שבן אתה מצפין

סוד או מידע בתוך בן-אדם אחד ורק לו יש את האפשרות לגלות את המידע דרך אגב, כל שאר השאלות קשורות לסוף אז כדי שתיקרא בעצמך

brock lesnar 2

New member
מה זאת אומרת רק לו?

אני לא יכול לאמר? מה זה עוזר שרק הוא יכול לגלות? כאילו אני יכול להגיד לו גם בלי קסם...

3SEP

New member
תבין

כשאתה מצפין את המידע שלך בתוך בן-אדם אחד שאתה סומך עליו, אף אחד אחר לא יכול לדבר על המידע הזה חוץ מהבן-אדם בו הצפנת את הסוד. זה כל הקסם ואם תשאל אותי זה קסם גאוני

לגלות את הסוף

בלי לגלות את הסוף?? זה מוזר... בקשר לכישוף הפידליוס, לא עשיתי עליו מחקר, אבל על סיריוס כן. עכשיו להסבר: הפוטרים רוצים לברוח מוולדי, אז הם עושים את קסם הפידליוס על המקום שהם נמצאים.. או משהו כזה, אני בטוחה שלא הבנת כלום. אז הנה: בשביל שהמקום בו הם מתחבאים לא יהיה מפי ולא יוכלו לבוא אליו, צריך לעשות קסם כזה ולהצפין את הסוד של המקום במישהו, דמבלדור עצמו ביקשר והציע את עצמו כשומר הסוד, אבל ג'יימס ולילי אל רצו, כי הם סמכו על סיריוס. סיריוס היה בטוח שאחד מהם, כלומר מהחברים הקרובים שלהם, הצטרף לאוכלי המוות, ולכן הוא לא מסכים להיות שומר הסוד, כי זה יהיה ברור שיצפינו את הסוד אצלו, ולכן יצפינו אותו אצל פטיגרו כהטעיה. למה לא אצל לופין? כי סיריוס היה בטוח שהוא הבוגד. למה? התשובה לזה בספר השישי. עכשיו... הסוד הוצפן אצל פטיגרו, נכון? והוא רץ לגלות את מקום המחבוא לוולדי, ו-וולדי בא לפוטרים. אף אחד חוץ מהפוטרים וסיריוס ופטיגרו לא ידע שהוחלף שומר הסוד, כולם היו בטוחים שסיריוס הוא שומר הסוד. לופין לא ידע כי אל סיפרו לו, כי היו בטוחים שהוא הבוגד. אחרי הרצח, פטיגרו עשה הצגה משכנעת ביותר מול רחוב מלא מוגליגים, בא אל סיריוס וצעק עליו כל מיני דברים, איך הוא יכול לעשות כזה דבר לג'יימס ובלעע... ואז הוא פוצץ את הרחוב, כי השרביט היה לו מאחורי הגב, והוא תלש לעצמו אצבע, כאילו הוא מת, הפך לעכברוש ורץ עם שאר העכברושים בביוב. מכאן כולם הבינו שסיריוס הוא הבוגד. השערה בקשר לאופנוע, בערך...: סיריוס בא לאחר הרצח לבדוק מה שלום הפוטרים עם האופנוע וגילה שם את הארי, ואז הוא גילה שפטיגרו בגד, הוא רצה לקחת את הארי בחסותו, בגלל שהוא הסנדק, אחרי הכל, אבל האגריד התנגד כי האו קיבל פקודה מדמבי. מכאן סיריוס מבין שכבר אין לו ברירה, כי זה דמבלדו, והוא מוסר להאגריד את האופנוע, כדי שהוא יגיע יותר מהר. יום אחרי זה, ההצגה של פטיגרו, ואוסרים את סיריוס. סורי על המגילה, זה רק להבהיר דברים, מקווה שלא הרסתי.

brock lesnar 2

New member
בואו נראה אם הבנתי:

ג'ימס ולילי עשו את כשף הפדליוס על זנב תולע ואז הוא ברח לוולדמורט ובמשך שנה נתן לו פרטים, וולדי הרג את לילי וג'ימס, לבלק נודע על כך הוא בא לשם שמע על זה, נתן להאגריד את האופנוע והלך לחפש את פיטגרו, פיטגרו תלש את האצבע ופוצץ את הרחוב הפך לעכבר, והרג מלא אנשים, האשימו את בלק שהרג אותו. שאלות: 1. אם בלק היה באמת פושע איזה אינטרס היה לו להרוג אותו? 2. למה חשדו בבלק?

ואני חשבתי

שהסברתי מספיק טוב... הנה: 1. סיריוס לא פושע! הוא חף מפשע. אין לו שום אינטרס, הוא לא אמר כלום לפטיגרו, פטיגרו עשה את ההצגה והרס את הרחוב, הרג מוגליגים ותלש את האצבע של עצמו כהוכחה להרג שלא בוצע. 2. חשדו בבלק כי אף אחד לא ידע על השינוי של שומר הסוד. רק פטיגרו, הפוטרים וסיריוס. הוא לא זנב תולע! זנב תולע זה כינוי! לא! הוא פטיגרו נתעב! לאאא!
*פורקן ריגשי, מתאבלת*

the ror

New member
לפי מה שבזמן שחשבו שהוא פושע...

חשבו שפיטר "תפס" את סיריוס וסיריוס "ניצח" את פיטר(משהו בסיגנון של הגנה עצמית). וחשדו בסיריוס כי דמבלדור העיד שסיריוס היה שומר הסוד של הפוטרים... שאר ההסברים זה מה באמת היה...

הוא לא נתעב.

בואי לקומונה של אדון-האופל ואוכלי המוות ונוכיח לך שם. (בשביל מספר הקומונה, ראה חתימה).

rds15

New member
לפי מה שכל עולם הקוסמים האמין

סיריוס היה שומר הסוד, ולכן חשבו שהוא הסגיר את הפוטרים. בלילה של הרצח, אחרי שוולדמורט רצח את ג'יימס ולילי, סיריוס הגיע למכתש גודריק, רצה לקחת משם את הארי, אבל האגריד אמר לו שהוא צריך להביא את הארי לדמבלדור, ולכן סיריוס הביא להאגריד את האופנוע. בבוקר שאחרי הרצח, סיריוס התעמת עם פיטר, שהיה שומר הסוד האמיתי. פיטר, שהחזיק שרביט מאחורי הגב, פוצץ את הרחוב שבו הם עמדו, חתך לעצמו את האצבע וברח לביוב בצורת עכברוש. משרד הקסמים האמין שפיטר רצה להתעמת עם סיריוס, בעוד שהמצב היה הפוך.

למעלה