שאלה על התנהגות

אלירז78

New member
שאלה על התנהגות

שלום, יש לי ילד בן9 לאחרונה הופיע אצלו התנהגות כלפינו שאנחנו לא בטוחים איך להגיב אליה, הוא נוגע הרבה בפנים שלנו זה קורה בעיקר כשהוא נראה מתרגש ומתלהב או אולי זה משהו שקשור לתקשורת שלו, הוא אינו מדבר אבל מבין שמסבירים לו פשוט. אני די משוכנע שהוא מבין שאני מבקש ממנו לא לגעת לי בפנים אבל נראה לי שקשה לו לשלוט בזה. מה מומלץ לעשות, איך ללמד אותו שלא לגעת בפנים?

schlomitsmile

Member
מנהל
נשמע לי הגיוני שאתה צודק,זה כנראה קשור לתקשורת שלו
לכן זה נראה לי דבר חיובי.
האם הוא נוגע בפניכם באופן שמכאיב לכם?
ה
שלי, כשהיה פעוט,
נהג לדחוף אצבע לעין שלי כחלק מההרדמות.
זה היה כואב, ואולי לא הייתי צריכה להרשות לו
אבל הרגשתי שהוא צריך להאחז בי בדרך זו כדי לא לפחד להרדם.
&nbsp
האם ניסיתם למשש את פניו כשהוא ממשש את פניכם?
אולי הוא יאהב את זה?
אולי זו הדרך שלו להתחבר

אלירז78

New member
כן ניסינו והוא אהב את זה

זה הצחיק אותו. העניין שאנחנו דואגים שאם נמשיך לאפשר לו את זה ללא הגבלה זה יעודד אותו להפוך את העניין להרגל שקשה להפטר ממנו. מה גם שזה מאוד לא נעים ואפילו מעיק המגע התכוף הזה בפנים. האם לדעתך עדיף לאפשר לו ולהשלים עם זה? הבעיה ששמתי לב שאחרי הרבה פעמים שהוא נוגע לי בפנים כשאני איתו אני מרגיש שזה גורם לי להרגיש עצבני.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה נראה לי מקום טוב להתחיל ממנו

המודעות שלך לתחושותיך, להרגשותיך.
אתה מרגיש שזה גורם לך לעצבנות-
אולי שווה שתנסה לברר עם עצמך מדוע.
מניחה שאתה רוצה לבנות איתו ערוץ תקשורת,
רוצה לתת לו חויה חיובית מהתנסות בתקשורת,
ובכ"ז- נגיעותיו בפניך גורמות לך לעצבנות. למה?
חודרני לך מדיי? אינטימי מדיי? אולי מוזר מדיי? אולי משהו אחר?
&nbsp
לדעתי עדיף לא "להשלים עם זה"
אלא להשתחרר ממה שצריך להשתחרר ממנו
כדי שתוכל להיות פנוי להנות מתקשורת עם בנך.
זה לא קל, אני יודעת.
לא במקרה הרבה הורים אומרים
שילדיהם האוטיסטים "עושים להם בי"ס"

אלירז78

New member
חשבתי שכל הילדים עושים להורים שלהם בית ספר

הנגיעות בפנים מפריעות לי כי אחרי כמה זמן העור מתחיל לכאוב, תחושה כאילו ממש משייף לי את הפנים כי חלק מהנגיעות לא כל כך עדינות ודבר נוסף הוא גם נוגע לנו בפה ואני חושש שיקבל חיידקים, ולפעמים הוא מפספס והאצבעות נכנסות לעיניים ואז זה נהיה מסוכן (כבר ראיתי כוכבים יותר מפעם אחת).

nati6589884

New member
יש גם הורים שעושים בית ספר לילדים.

לא חסר כאלו אולי הם הרוב?: ילדים בסך הכל הם מאוד חלשים מול הוריהם. לפחות ככה אני זוכר בתור ילד. שאני התחלתי לקום נגד אבי זה היה בגיל 15. לכן מינסיון יש הרבה הורים, שעשים בית ספר לילדים. קשור מי הורים ומי הילדים.

אלירז78

New member
אמרתי את זה בצחוק, ברור שזה נכון מה שאתה אומר

הילד חלש מול ההורה והאחריות היא של ההורה.

schlomitsmile

Member
מנהל
באופן כללי, לפי נסיוני, מה שנכון לגבי כל הילדים
נכון לגבי ילדים אוטיסטים עוד יותר

&nbsp
אם הוא מכאיב, אולי אפשר להניח ברכּוּת את ידיך על ידיו,
במגע מרגיע כזה, כדי שידיו גם הן יירגעו ויגעו יותר בעדינות.
אפשר ללוות את זה בדיבור רך, אולי שירה.
אם אצבעותיו מתקרבות מדיי לעיניך,
אפשר בעדינות להרחיקן מהעיניים לכיוון הלחי למשל.
לגבי הפה- אם תפסת שפעת, כנראה שכדאי שיימנע מזה
אבל כל עוד אתה בריא
לא נראה לי שיש בעיה בריאותית עם זה.

nati6589884

New member
ואני ראיתי הרבה ילדים אוטיסטים שאומרים הורים עושים לנו

בית ספר "עושים לנו את המוות" וכולי וכולי. לא פעם שמעתי את זה. הבעיה שהם לא מנסים להגן על עצמם מול הורה .שלרוב הוא לא טוב בכלל אם לא תמיד. אז שאתה בא ואומר "שמע מספיק תקום נגדו אל תהיה כל כך חלש" הוא אומר " אבל הוא אבא/אמא שלי מה אני אעשה? אין לי בריריה" לטעמי הכי טוב ללא הורים. אבל זה רק אנ כל אחד צריך תחופש שלו.

schlomitsmile

Member
מנהל
לעשות למישהו בי"ס אינו ביטוי שלילי, להיפך

הכוונה היא שבזכות אותו אדם אנחנו לומדים על החיים ועל עצמנו

nati6589884

New member
המשמעות שלי למילה הזו היא שונה.

המשמעות שלי היא אחרת והיא שלילית. לא בהרח אבל בכיוון של " להראות שאתה טועה ואני צודק, אני יודע ואתה תלמד ממני" אפשר לקחת הכל לכיוון שלילי. לפחות בעולם המושגים שלי. לכן לא משנה מה המשמעות המקובלת. היא בכלל לא מעניינת אותי .את חשובת שאני לא יודע מה המשמעות?: אלא שלי יש משמעות שונה לחלוטין. השפה שלי שונה לחלוטין משפתם של אחרים גם של אוטיסטים. לטוב ולרע...

אלירז78

New member
נכון, ככה לפחות זה אצלינו

לפני שהילד נולד חשבנו שאנחנו יודעים הכל על מה נכון לעשות אבל הוא לימד אותנו דברים רבים שלא ידענו כולל דברים על עצמנו. לעשות למישהו 'שיעור' הוא גם במובן החיובי.

nati6589884

New member
אבל יכול להיות גם במובן השלילי.

לפחות אני רואה את זה בכמה כיוונים.

nati6589884

New member
נראה לי שהוא אוהב לגעת בכם.

אני יכול לומר באופן כללי. שאני אוטיסט ואני לא אוהב מגע ולא נוגע. אבל נראה שבאמת ה עושה לו טוב. הוא מתרגש כמו שאתה אומר. אם הוא לא עושה חזק. ובמידה והוא מכאיב אז לומר לו. אני לא רואה בזה בעיה. הורים שלי מאוד היו רוצים שבתור ילד. אני היה ילד מרגיש, נוגע, ואוהב. זה לא קרה. אז נראה לי זה סימן טוב. לתקשורת אוהבת. לפחות ככה אני רואה מגע...

dina199

New member
אם זו תקשורת כשהוא מתלהב

(והרי אף בן אדם כשהוא מתלהב לא 'שולט בעצמו') האם ייתכן שמאמץ לשלוט בעצמו (זאת אומרת במודע להפסיק לעשות משהו שהוא טבעי בשבילו) יפגע בתקשורת ?

למעלה