שאלה על התירס?

yasmin1234

New member
שאלה על התירס?

אולי משהו יודע/ת האם התירס הוא חד שנתי או רב שנתי? באיזה עונה הוא גדל? בתי צריכה להכין "תעודת זהות" על התירס ואנו זקוקות לעזרה! תודה מראש!

אבא גאה

New member
ממליץ לך לשאול בפורום גנות

שם גם יתנו לך קישורים לתמונות של תירס, חיבורים על תירס וכל מה שאי פעם תזדקקי לעבודה על תירס. באמת, יש להן מאגר ידע ע-צ-ו-ם.

oranit lev

New member
הוא התכוון לפורום גננות..אז בכל זאת

יש בהן משהו...לא?
קבלי קישור

michal@gal

Active member
מנהל
ל-ynet יש אנציקלופדיה מקוונת

עשיתי שם חיפוש על תירס, ומצאתי המון מידע.

צימעס

New member
מכירה אפונה? ../images/Emo124.gif אמאשלליה

יש לה שני חצאי-כדור. או, למשל, שקד - שהזרע (כלומר, החלק שאנחנו אוכלים) מתחלק לשניים. שני החצאים האלה נקראים פסיגים. אאל"ט כל הדגנים חד פסיגיים, כל הקטניות דו. אבל על זה אני ממש לא חותמת. המיון של צמחים לחד/דו פסיגיים היא די בסיסית (לפחות בעיני בוטניקאים), ומעידה על עוד הבדלים במבנה הצמח. (אל תשאלי אילו. איני זוכרת. פעם קיבלתי ציון לא משהו בבחינה בנושא - היה לי חום, ולא גיליתי למורה בזמן, לפני שהציון הועבר). [בכותרת - קראתי למומחית לעזרה]

דסי אשר

New member
מילדותי בכפר, נדמה לי שהתירס הוא

חד שנתי, כמו כל הדגנים של הפלחה (חיטה ושעורה). אך נידמה לי, ואני מנסה להכנס לראש של ילדה בת 10, שהוא היה נחשב לגידולי קייץ ולא גידולי חורף, כמו החיטה והשעורה. כלומר: החיטה והשעורה נזרעו לפני גשמי החורף, וגדלו בזכותם. התירס נזרע יותר מאוחר, וצמח באמצעות השקיה. היום, עם החממות- אי אפשר לדעת כלום על התכונות הטבעיות של הפירות והירקות... דסי

למעלה