שאלה על התאקלמות בגן

sigaliot

New member
שאלה על התאקלמות בגן

טל בן שנה ו-11 חודשים כמעט, החל ללכת לגן ב-31. עד עכשיו הוא היה איתי בבית וקיבל יחס של אחד על אחד. ההסתגלות קשה לו. ביומיים הראשונים הייתי איתו בגן שעתיים-שלוש והלכנו הביתה ביחד. הוא פשוט פרח, שיחק ושיתף פעולה ואפילו ישב לאכול ארוחת בוקר. ביום השלישי עזבתי בפעם הראשונה לשעה והוא בכה מאוד והמשיך לבכות גם אחרי שהלכתי. ביום השני הוא כבר הבין שאני עומדת לעזוב אותו וכבר בכניסה לגן נתלה עלי ולא רצה לעזוב. מאז ועד היום (לא שעבר הרבה זמן) הוא הבין שבבוקר הולכים לגן וכבר באוטו הוא מתחיל לבכות. בגן הוא נתלה עלי ולא עוזב עד שאני מעבירה אותו לאחת המטפלות וכל זאת כמובן תוך כדי שאני מסבירה לו שאבוא לאסוף אותו כמו כל יום, שעד שהוא יסיים לשחק אני אבוא, מנשקת ואומרת שאני אוהבת אותו ואומרת ביי ביי בחיוך. כשאני מתקשרת בעשר אני מקבלת דיווח שהוא בסדר...לפעמים בוכה אך סה"כ בסדר. גם בסוף היום כשאני באה לאסוף אותו אני מתעדכנת ובד"כ מקבלת תשובה של "הוא בוכה בהפוגות אבל בסה"כ בסדר, הוא משחק ומשתף פעולה". אני רוצה לציין שכשאני באה לאסוף אותו, ברגע שהוא רואה אותי הוא פורץ בבכי שאני מצליחה להרגיע די מהר. אתמול כשהגעתי הוא היה עם הגב לדלת אז נכנסתי בשקט וראיתי שהמטפלת משוחחת איתו ושואלת אותו שאלות והוא עונה לה יפה. רק כשראה אותי פרץ בבכי כאילו אומר "סוף סוף באת, למה השארת אותי כאן?" כשאנחנו חוזרים הביתה הוא בסדר גמור, יש לו מצב רוח טוב והוא מתנהג רגיל. בלילה הוא מתעורר בבכי וקצת קשה להחזיר אותו למוד שינה אבל אני מניחה שהשינוי הגדול גורם לזה. עוד דבר, בכתה שלו יש 35 ילדים. זה לא מעט והמעבר בין להיות עם אמא בבית לבין להתמודד במקום חדש עם עוד 35 ילדים הוא לא קל. בדיוק עכשיו הוא קם מתוך שינה, שולח ידיים קדימה ומייבב "אבא בוא..."
ככה הוא בוכה כשאני הולכת. (הוא קורא לי אבא). השאלה שלי היא- כמה זמן לתת למשפט "הוא בוכה בהפוגות" להיות קביל? מתי אצטרך להסיק את המסקנות ולהבין שכנראה משהו לא מסתדר? יש לציין שאני מאוד מודאגת ופוחדת שהוא לא מאושר בגן.

לאה_מ

New member
יש לך אפשרות להיות איתו שם?

אני לא עזבתי כל כך מהר. הנוכחות שלך בגן תעשה שני דברים - ראשית, היא תאפשר לטל להסתגל בקצב שלו (ואני מזכירה שאם את נמצאת איתו בגן את "עוגן" - נטועה במקום אחד, והוא בוחר אם לבוא אליך או לעסוק בפעילויות שונות בגן. בדרך כלל הם מתחילים בהצמדות מוחלטת לאמא, ואחר כך משתחררים בהדרגה עד שאמא מרגישה שהיא כבר יכולה לעזוב). שנית, השהות שלך בגן תתן לך אפשרות לבחון את הגן באופן מאד יסודי, ולקבל אישור להחלטה שלך בנוגע לבחירת הגן הזה (או לא). זה יסיר ממך את הדאגות שאת מציינת, ובכך יאפשר לך להפרד ממנו בלב שלם, מה שחשוב מאד להפרדות הטובה שלו. בכי מדי פעם בהסתגלות לגן הוא סביר - שוב, אני כן בעד ללוות אותם באופן קצת יותר מאסיבי, אבל אם הוא משחק יפה, משתתף בפעילויות, ופה ושם יש בכי שנפסק תוך דקות ספורות - אני חושבת שזה נורמלי מאד בתהליך הזה. ואת צודקת - 35 ילדים בני שנתיים זה ממש לא קל...

זואירדן

New member
גם אנחנו בסירה שלכם!

לכן אין לי עצות בונות עדיין
אבל רק רציתי להביע את השתתפותי, כי הילדון שלי בדיוק בגילו של טל, בן שנה וכמעט 11 חודש, וגם לראשונה הלך לגן ישירות מזרועותיה של האמא
ההסתגלות שלו בנתיים טיפונת יותר קלה (לפחות ע"פ הגגנות שלנו הוא לא בוכה כמעט) והוא הולך לגן ברצון ורק מתחיל להצמד עלי כאשר נכנסים פנימה ובוכה כאשר אחרי כעשר דקות הגננת המועדפת עליו לוקחת אותו ממני (לטענתה הוא גם נרגע ממש מיד)... אך הלילות שלנו נהיו איומים ונוראים (בכיתי על זה בהודעה אחרת). כמו טל הוא התחיל להתעורר הרבה, בוכה נוראות, אבל בנוסף שקשה להרדימו חזרה הוא לא מוכן שאני אעשה זאת - ועד היום זה לרוב הייתי אני - הוא בוכה בהסטריה, דוחף אותי ממיטתו וצעוק "דיי!!!" (בטח עוד לילה כזאת והשכנים יזעיקו משטרה ועובדת סוציאלית, הצורה בה הוא משתנק וזועק "די די די!!!") והוא נרגע רק על האבא שלו, וגם זה בקושי. ובמהלך היום הוא מאוד אוהב אותי, אבל כאילו בגלל שהתחלתי לבגוד בו ככה - משאירה אותו לבד בגן - הוא כועס עלי כנראה וזה פורץ החוצה בלילה
או, וכמו שאמרת על טל, הוא גם בוכה קצת כשאני בא לאסוף אותו... ההורים הותיקים מבטיחים שזה יעבור במהרה, אבל אחד המטפלות גם אמרה לי שהחגים יהרסו זאת - איזה תזמון מעצבן, שיבטלו את ראש השנה הפעם

sigaliot

New member
יש שיפור בגיזרתנו ../images/Emo57.gif

טל ישן כל הלילה והיום הפרידה היתה הרבה יותר קלה עם בכי מועט. יש שיפור ואני מקווה שהמגמה תמשיך. גם אותי הזהירו שהחגים יהרסו אבל אני מקווה שהבכי לא יחזור להיות כמו שהיה בהתחלה כי בכל זאת, הוא כבר יכיר את המקום ויהיו לו זכרונות ממנו.

אפרתש

New member
גם אנחנו על אותה סירה (שוקעת?)

קטנה בת שנה ותשע, עד היום היתה בבית עם אבא. גן מקסים, צוות מדהים, בסך הכל גם שאר הילדים נראים נחמדים וכאלה שיהיה לה כיף איתם, אבל כלכך קשה לה... (רק בגן, ורק כשאבא הולך. היא מאושרת מהרגע שאבא מגיע לקחת אותה ועד למחרת בבוקר, כאבא עוזב אותה בגן). אבל היום ראיתי עוד צד שמקשה על העניין (היום זו פעם ראשונה שאני לקחתי אותה לגן). נשארתי בגן קצת יותר מחצי שעה, ובזמן הזה איזו ילדונת התחברה אלי. בהתחלה היה נחמד ושיחקתי עם שתי הילדות, אבל באיזה שלב הילדה השניה נדבקה אלי, ולא הסכימה לשבת בלעדי. הבת שלי ישבה וציירה, והילדה הזרה רצתה לשבת עלי... בסוף יצא שכשהלכתי, השארתי אחרי שתי ילדות בוכות. זה היה ממש נורא, וגרם לי לחשוב שעדיף להיפרד יותר מהר, אחרת אני גורמת עוד יותר נזק. לבן זוגי עוד לה קרה מקרה כזה (או שהוא לא סיפר לי), אז אולי פשוט נחזיר אותו לתפקיד. אני לא ממש תורמת להם....

אלדורית

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif מכמיר את הלב לשמוע על השתיים

גם לי יצא לנסות לעזור לילדה אחרת (חברה של הקטנה שאמא שלה יצאה מהגן בדיוק שניה לפני ארוחת הצהריים--אני רק הגעתי לשם קצת קודם) שהיתה בהיסטריה מוחלטת, והרגעתי אותה והקראתי לה סיפור ושרתי לה שירים וחיבקתי אותה (היא רק נרגעה קצת ובכל פעם שניסיתי להוריד אותה היא התחילה לבכות בטירוף מחדש...) ובסוף גם היא וגם הקטנה הפרטית שלי (שבאה כל הזמן לבדוק מה מצבנו) לא אכלו ארוחת צהריים...

זואירדן

New member
כל כך חמוד../images/Emo99.gif

אני יודעת שזה בטח קשה לאללה, אבל בכל זאת נשמע גם מה זה חמוד... (לא, לי לא יכול לקרות כזה דבר, הילדון שלי שומר עלי בקנאות (בנתיים
)

למעלה