שאלה על התאבדות

hoomi

New member
שאלה על התאבדות

ביום א' האחרון איבדתי חבר שאחרי מחלה ארוכה (מאניה- דיפרסיה) החליט לשים קץ לחייו והתאבד. עפ"ימה שידוע לי, אדם אשר שם קץ לחייו ובדרך זו פוגע בדרכו הטבעית של התנהלות חייו-כמו שלי הוסבר: נפשו תהיה תועה, ולא תמצא מנוחה ורגיעה. האם גם במקרה של מחלה נוראית כזו- שבמקרה או שלא במקרה- גם אני חליתי בה וניסיתי לשים קץ לחיי, האם גם אז, כשאדם חולה, לא יהיה עילוי לנשמה, והנשמה תוותר ללא מנוחה? האם נפשו של יקירי לא תחזור לעולם זה להמשך הגלגולים כדי למצוא את תיקונה כאן? אודה לתשובתכם.

lilit jam

New member
זה תלוי...

בן כמה הוא? בדר"כ, כשהנשמה צעירה מאוד (וכמובן שזה תלוי גם במס' הגלגולים שהיא עברה), יכול מאוד להיות שהיא תחזור כבר אחרי 12 שעות לגלגול דומה, אך קשה יותר...

.m

New member
איך הגעת ל-12 שעות?

אני לא יודעת איך lilit jam הגיעה לטווח זמן של 12 שעות, כי לא ניתן לדעת אילו תהליכים צריכה הנשמה הספציפית הזאת לעבור (טיהור אנרגטי, תיקון קטעי אנרגיה שניזוקו וכו'), אך אין ספק שיהיה עליה להפגש עם המדריכים שלה (ועם המועצה) לנתח את הסיבות שגללן בחרה במוצא הקל, ולבחור סיפור חיים חדש. התאבדות לעולם אינה מוצא לגיטימי בעולם הרוחות. מירב הסיכויים שהנשמה הזאת תחזור, בסופו של דבר, לגלגול נוסף, עם קשיים דומים לאילו שהיא חוותה בגלגול זה.
mai (מקווה שאת מרגישה טוב)

.m

New member
../images/Emo66.gif

כן, הנחתי שלא עמדת שם עם סטופר
אבל זו דוגמא בעייתית. זה בעייתי מאוד להכנס לגוף 12 שעות לאחר המוות, משום שעל הנשמה לעבור תהליך מסויים לפני בחירת הגלגול החדש. 12 שעות ארציות הן ממש לא זמן מספיק... |שעון מעורר| mai

היועץ מ

New member
בנושא התאבדות

לכל אדם יש יעוד משלו וצורת המוות שכל אחד מאיתנו נקבעה בתחילת הגלגול. אין קשר בין מאניה דיפרסיה וההתאבדות. בגלגולו נכתב כיצד האיש יסיים את חייו, ואין שום קשר להמשך הגלגולים הבאים, אף על פי שע"פ היהדות קוברים את המתאבדים בנפרד, וזאת כדי לגרום לאנשים אחרים שלא ייקחו את חייהם בעצמם. נשמתו של יקירך כן תתגלגל, ותמשיך את סדר גלגוליה, כפי שנכתבו כאשר נולדה, ויצאה לסדרת המסעות שלה.

1Spark1

New member
שאלה

לא שאני לא מאמינה שזה נכון, אבל כשאתה אומר שחייו, כולל את כל הגלגולים, נקבעו מראש אתה לא מבטל את הבחירה האישית והאופי האישי שמשפיע על החלטות? ועוד שאלה: אני יודעת שהגלגול הספציפי בו אנו חיים כרגע הוחלט על ידינו לפני הלידה. ואתה אומר בעצם שכל הגלגולים נקבעו מההתחלה, ולא לפני הלידה. לזה התכוונת או שהבנתי לא נכון? ואם זו באמת הייתה הכוונה, זה לא אומר שהגלגולים לא קשורים אחד לשני? ולא משפיעים אחד על השני? כי אני יודעת שכן. . תודה מראש..

I am a freak

New member
הכול צפוי, אך הרשות נתונה

הייעוד של הנשמה וגורלה נקבעו בטרם נכנסה לגוף החדש והתגלגה. זוהי הגישה של הקבלה והיהדות- האם זה נכון
- זו כבר שאלה אחרת. הפריק.

למה תמיד שוכחים את הקטע האחרון?

"הכל צפוי,הרשות נתונה והעיקר מעשה". וגם אם נשכח את החלק האחרון,הפירוש שלך למשפט לא מלא...היעוד של הנשמה נקבע בטרם נכנסה לגופה,זה הקטע של "הכל צפוי"..איפה "אך הרשות נתונה" נכנס לתמונה אצלך? חביב הקסם

.m

New member
הרשות נתונה והעיקר המעשה

הכל צפוי - היעוד, ושחקני המשנה (נשמות שקשורות - כמו הורים, בני זוג...) הרשות נתונה - כשהנשמה מתגלגלת לגוף פיזי כל הזכרונות נחסמים, והיא בוחרת את צעדיה. היא יכולה לבחור בדרכים שאינן מגשימות את היעוד שלה. והעיקר המעשה - בסופו של גלגול, הנשמה נותנת דין וחשבון על *מעשיה*. (לא על מה שהיתה *אמורה* לעשות, ולא על מה שהיתה *יכולה* לעשות...)
mai

I am a freak

New member
לא שוכחים, משמיטים.

1. תראה, אנשים לא שוכחים את הקטע הזה- זה פשוט ברור מאליו שישפטו אותך ע"פ המעשים שעשית ולא על פי המעשים שהיית אמור לעשות. מצטער, באמת חשבתי שזה ברור. 2. איפה הרשות הנתונה
מצטער, אתה בהחלט צודק... כתבתי את התגובה הזו יותר מדי מהר ולא שמתי לב.
בורא העולם [אין כזה, סתם כי להדגיש שזה הערונות של הקבלה] נותן לך את הדרך המושלמת שאם תלך בה, דרכיך בעולם הבא יצליחו ותוכל לנוח בשלום על משכבך. אז, יש לך שביל- אבל, אם אתה הולך בשביל כבר המון זמן ונמאס לך, אתה רוצה לרדת ממנו קצת ולהריח מהפרחים שבצד- זו כבר ההחלטה שלך- כי הרשות נתונה. הפריק.

Flame

New member
הממ.. ../images/Emo13.gif

כמובן...
!!! כל צעד וצעד בחיים שלנו אנחנו בוחרים! בחיים תמיד יש אופציות, הבחירה היא שלנו בסופו של דבר.. חלק מ"הסבל" הזה כביכול יביא לנשמות את השיעור הכי גדול במשך ההתגלגלות בכוכב הבחירה החופשית
... בני האדם נוהגים להרהר ארוכות בנוגע לשאלות כמו "למה השואה התרחשה? למה כל הסבל הזה היה נחוץ?" מה שאנחנו לא מבינים (וזה בסדר גמור..לעיתים קרובות קשה לנו מעט לראות את המתרחש על פני הפלנטה בצורה אובייקטיבית וגבוהה ) הוא שהשואה הייתה "קרש קפיצה" עבור רבות מהנשמות ששההו באותה תקופה בכדור הארץ..

למעלה