שאלה על השחלת חרוזים

צפפ28

New member
שאלה על השחלת חרוזים

בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. אני עובדת איתה על השחלה של חרוזים ונתקלת בקשיים. קושי בריכוז עקב חוסר הצלחה בהשחלה - לא מצליחה לדחוף את החוט פנימה לחרוז ואז היא מתעצבנת ואומרת ש"זה לא מגיע"... היא מתוסכלת מזה ולא רוצה להמשיך בהשחלה. שאלתי היא: מאיזה גיל אמורים לדעת להשחיל חרוזים לחוט? מתי בכלל להתחיל לעבוד על זה?

עצה הכי חשובה שיש לי כרגע, אם זה לא מצליח לה

ומתסכל אותה, תעזבי את זה בינתיים - אפילו לכמה ימים. רעיונות להקלה -
להשחיל חרוז על חוט זה באמת קשה, יש משחקים מעץ שבהם יש חרוזים מעץ שמשחילים על מוט מעץ, הם באותו גודל של החרוזים הגדולים של הילדים, רק משום שהמוט קשיח, הרבה יותר קל, צריך רק להתרכז בלכוון בהתחלה.
את מדברת על חרוזים גדולים שמשחילים על שרוך? משום שאני חושבת שלחרוזים קטנים יותר זה עוד מוקדם מדי. בכל מקרה, בחנויות משחקים אפשר לקנות גם דסקיות (שהן כמו פיתות קטנות עם חורים) ובהם הרבה יותר קל להעביר את החוט מצד לצד (הן יותר דקות) ולהשחיל.

hedvalib

New member
רעיונות להשחלת חרוזים

שלום לך, אני מניחה שברצונך שבתך תשחיל את החרוזים בגודל בינוני. אציע לך כמה רעיונות שאולי יוכלו להקל על בתך: * קחי שרוך נעליים חדש. יש לו בקצה חתיכה קטנה קשיחה. קחי מעט צלוטייפ ולפפי בהמשך כדי להאריך את תחילתו של השרוך. בתך אוחזת לאורך השרוך הקשיח והיא דוחפת אותו לתוך החור של החרוז. חוזרת כשהחרוזים הם בגודל בינוני עד גדול. חשוב !!!! תמיד רצוי להתחיל בחרוזים עם חור גדול ועם שרוך קשיח כדי להבטיח הצלחה. * אפשרות נוספת היא להשחיל לתוך שרוך ישן חוט מתכת קצר יותר מאורך השרוך כדי להקשיח אותו וללפף קצה אחד עם מעט צלוטיפ ואת הקצה השני לקשור אליו חרוז כדי ששאר החרוזים שיושחלו במשך לא "יברחו". * עוד אפשרות היא לקחת חבל (לא פלסטיק) ולטבול אותו בדבק פלסטי בקצה. להמתין עד שהדבק ייבש. יש לזכור לקשור בקצה השני חרוז. * אפשרות נוספת היא לקחת חבל מחומר סינטטי, לשרוף בלהבה את הקצה. בעודו חם (יש להזהר מכוויות!!!) למעוך אותו ולגלגל עד אשר נוצר קצה קשיח. זאת האפרות האחרונה שהייתי מציעה בשל הסכנה לכוויה לאצבעות אבל גם היא אפשרות אם מתנהלים בזהירות. כמובן שיש לקשור בקצה חרוז. מקווה שעזרתי, חדוה

חמדת35

New member
לי המליצו לקנות חוט מתכת מצופה בחנות טמבור

מין חוט חשמל פשוט. הוא יותר נוקשה ולכן קל להשחיל עליו. ועוד משהו: אם זה לא כיף חפשי פעולות אחרות שמפעילות מוטוריקה עדינה.

אצלנו

משחילים חרוזים על מנקי מקטרות. זה יציב יותר מחוט רגיל, ולכן קל יותר. (בת 3 ו-3 חודשים. רק לאחרונה התחלנו לנסות)

למעלה