שאלה על הרפס

• פותח הנושא fm10
  • פורסם בתאריך

fm10

New member
שאלה על הרפס

אני מקוה שתתיחסו בסלחנות אלי , למרות שהשאלה על הרפס ,כי אין לי איפה לשאול . עשיתי טעות התנשקתי עם בחורה שראיתי שיש לה כמה פצעים על הלחי. כעבור 3 ימים הופיעו לי פצעונים על רקע אדמדם בכל הפנים והצוואר , אבל לא בשפתיים. רופא עור אמר שהוא לא יכול לקבוע אם זה הרפס כי עברו 3 ימים עד שהגעתי אליו ונשארו בעיקר נגעים אדמומיים והפצעים התפוצצו. היו פצעונים קטנים. ליתר ביטחון הוא נתן לי אציקלוביק בכדורים. אמר שבדיקת דם לעשות רק בעוד חודש , רק אז זה יהיה אמין. האם זה הרפס ? איך ניתן לדעת ? מה עוד זה יכול להיות? איזה עוד טיפול ניתן לעשות? משחות טבעיות? משהו לזרז את ההחלמה? סתם עצות?

פצעים על הפנים

1.הרפס מתבטא בשלפוחיות על רקע בסיס אדום. לא תארת שלפוחיות. 2. פצעי הרפס מופיעים יותר מאוחר מאז המגע מאשר 3 הימים שתארת. 3.לרוב אין הרפס מופיע כריבוי פצעים על הפנים והצוואר אלא מתרכז באזורי המעבר בין רירית לבין עור כמו למשל בשפתיים. מן הסיבות הנ"ל נראה שסביר שאין זה הרפס. לא ניתן לדעת ממכתבך מה הסיבה לפצעיך, יתכן זיהום חידקי חולף. אין ביכלתי להמליץ על טיפול. מכיוון שהפצעים כבר בשלבי החלמה לדעתי אין צורך בטיפול נוסף.

fm10

New member
תודה על התשובה ושאלת המשך:

איך אני יכול להבדיל בין פיצעונים לשלפוחיות? מה ההבדל בין השניים במראה? היו לי פצעונים על בסיס אדמדם שהתפוצצו אחרי יום יומיים, אולי זה שלפוחיות ?

הרפס

שלפוחיות הן שקופות ויש בהן נוזל. יתכן שהיו לך שלפוחות והן התפוצצו. למה כל כך חשוב לך לדעת אם זה הרפס?

fm10

New member
תודה על העצה ושוב שאלה :חשוב לי

לדעת מכמה סיבות: כי ידוע שהרפס חוזר ואני רוצה לדעת מה צפוי לי. כי אני לוקח 5 כדורי אציקלובר ביום ואני רוצה לדעת שזה לא סתם. כי הרופא נתן לי משחת אגיסטן בנוסף ואני נמנע מלהשתמש בה כי בדפ]י ההסבר שלה רשום "לא להשתמש במקרי הרפס" ואני מפחד שאם זה לא הרפס אז אני לוקח טיפול שגוי פעמיים: לוקח את הכדורים שלא יעזרו ולא משתמש במשחה שכן תעזור. יש לך רעיון מה נכון עבורי טיפולית לעשות? יש לציין שהפצעונים הופיעו ביום ג', התפוצצו בימים ד,ה , והיום אני רואה הקלה ויזואלית, האדמומיות מתחילה לרדת. כמו כן אני עושה קומפרסים לפנים עם קוביות קרח כי אמרו לי שזה עוזר. מה דעתך על הטיפול שרצוי לי ,עד כמה שניתן לייעץ בלי שראית אותי ?

Jony Jerusalem

New member
עד כאן

ברגע שאתה מטופל על ידי רופא שבדק אותך אני חושב שלא נכון שד"ר רשפון יוסיף מעבר לזה ויתחרה ברופא שלך לדעתי אתה מטופל, מטופל אפילו טוב ופה נסיים את הדיון ובטח לא ננסה לבדוק או להסיק מסקנות על טיב הטיפול שהרופא נתן בזה נגמר הדיון וכל עוד אתה מטופל על ידי רופא מקצועי אין זה נכון להמשיך את הדיון כאן מצטער אבל זה הדרך הנכונה ג'וני

fm10

New member
בסדר

אני מבין את ההחלטה שלך לא לאפשר את המשך הדיון, למרות שאין לי טענות נגד הרופא המטפל, אני מבין שלא ניתן בודאות לדעת אם זה הרפס או משהו אחר ולא ביקתיח ייעוץ מתוך אי אמון ברופא המטפל בי. תודה על התשובות שקיבלתי כאן ,שהיו לענין ותוך כמה שעות. אתם עושים כאן מלאכת קודש של עזרה לאנשים.

Jony Jerusalem

New member
נעמוד לשרותך תמיד

אבל חשוב לזכור, ברגע שמתחילים טיפול אנו נשתדל לא להכנס לנושא לעומק מכיוון שהיחיד שרואה את המצב הוא הרופא בשטח ולא הרופא הוירטואלי שמח שעזרנו ונעמוד כאן בכל עת לעזור ג'וני וד"ר רשפון

למעלה