שאלה על הרב קו

88סול

New member
שאלה על הרב קו

שלום,
בשבוע שעבר הטענתי ברב קו כרטיסיה של זכאי.
נהג האוטובוס הסתבך עם ההטענה של הכרטיסיה, לקח לי כסף והוריד לי נסיעה וכנראה שבסוף מחק את הכרטיסיה מהרב קו.
ששוב נסעתי באוטובוס 17/8 גיליתי שהרב קו לא הוטען בכרטיסייה והייתי צריכה לשלם שוב.
זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בנהגי אוטובוסים של אגד שמסתבכים בלהטעין כרטיסיות... כנראה לא עברו הכשרה טובה עם המכשיר של הרב קו.

האם יש למי להתלונן על זה?
* קרה בירושלים (חברת אגד).

תודה רבה למי שעונה!!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
פחות רלוונטי; פורום תחבורה ציבורית הכי מתאים

ויש שם מקצוענים תותחים ששולטים בתחום ביד רמה.
(הקישור לפורום בעמודה השמאלית תחת הכותרת "עוד בנושא הפורום").

שוּלה

New member
תקנה אופניים חשמליות או קטנוע ותקטין את התלות בתח"צ

אני חוסך כסף כשאני לא נוסע על אוטובוס,
אבל עוד יותר מזה אני חוסך הרבה מאד זמן, המתנות, תקלות, ויכוחים עם נהגי אוטובוס, מכתבים לשירות לקוחות של אגד, חיפוש מידע לא ברור באתרי אינטרנט, ובמיוחד את הפארסה הזאת שנקראת רב-קו.
&nbsp
בחו"ל יש הרבה פתרונות הרבה יותר מוצלחים מהרב-קו, אז חבל שלא העתיקו משם.
ומי שתכנן ואישר אותו בארץ צריך לשבת בכלא או לשלם פיצויים לכל משתמשי התח"צ בישראל.
&nbsp
חוץ מזה השטות הזאת שנקראת "כרטיסיה".... הם צוחקים עלי או צוחקים על כל הנוסעים שמשלמים מחיר מלא? שיתנו מחיר אחיד לפי נסיעה! לאגד כחברה ענקית אין שום הצדקה תפעולית לתת לי הנחה רק על כרטיסיה. הסיבה היחידה היא שהם מרוויחים ריבית ענקית על כל מי שנותן להם בעצם הלוואה, או במקרה שלך - מענק.
&nbsp
תחשבו כמה אנשים יש שמאבדים כל יום כרטיסיה, נסיעה, וכו' - זה המון כסף ברמה הארצית.
&nbsp

wil

New member
בסביבות 500 נסיעות, ~שנה אחת

עלות אופניים חשמליות ~3000 שקל,
עלות נסיעה ~6 ש"ח אחרי הנחה,
&nbsp
אם מדובר ב-10 נסיעות בשבוע (נניח כל יום חול הלוך-חזור) אז בערך בשנה אחת מחזירים את העלות.
&nbsp
ברור שיש גם עלות תחזוקה לאופניים (תיקון תקרים, סוללות לפנסים וכו'), אבל מדובר בעלויות נמוכות למדי ולא משנות בהרבה את החשבון.
&nbsp
אם חוסכים גם מוניות בסופ"שים אז תקופת ההחזר על ההשקעה מתקצרת משמעותית.
&nbsp
בכל מקרה - גם תקופת החזר של שנה-שנה וחצי זו השקעה מצויינת. איזו השקעה אחרת את מכירה שמניבה תשואה כזו?

קישקשתא

New member
אני מכירה עלויות כפולות לערך

ומה עם עלות תוספת הסיכון של להדרס למוות? איך משקללים אותה? ההשפעה על זמן הנסיעה יכולה להשתנות לטובה או לרעה, תלוי באורך הנסיעה, כך שקשה לי להתייחס אליה.
&nbsp
בכל מקרה זו אינה השקעה מאחר והיא באמת אינה מניבה תשואה כלל (אתה מזכיר את ה"חוסכים" כשהם מחליטים לא לקנות משהו). אני מניחה שאפשר גם להוסיף חשבונות מים (מקלחות וכביסה) גבוהים יותר (או רוצה להניח). בכל מקרה בעיני פתרון איום ומסוכן (לעוברים ושבים ולרוכבים).

wil

New member
עלויות כפולות של מה, אופניים או אוטובוס?

תסתכלי בעיתונים, אופניים חשמליים חדשים ב-3000-3500 שקל לא חסר.
עלות הנסיעה באוטובוס גם עשויה להיות יותר גבוהה (למשל ת"א-הרצליה).
&nbsp
לגבי חשבונות מים וכו' - אין לזה סוף.
גם צריך לשקלל את זמן ההגעה, במקרים מסויימים אופניים יגיעו יותר מהר (וממש עד היעד בניגוד לאוטובוס) וזה חוסך זמן. זמן=כסף.
במקרים אחרים האוטובוס יותר מהיר.
מצד שני לאוטובוס גם צריך לחכות.
&nbsp
לגבי הסיכון - זה כבר תלוי במסלול הנסיעה.
אני מסכים איתך שנסיעה על כבישים ראשיים היא מסוכנת מאוד ולא הייתי ממליץ עליה.
אבל בהרבה מקומות (במיוחד בת"א) יש שבילי אופניים, וגם איפה שלא, לפעמים ניתן למצוא רחובות יותר שקטים או במקומות מסויימים לנסוע על המדרכה.
&nbsp
זוגתי נוסעת לעבודה באופניים (לא חשמליים!), מרחק של יותר מ-5 ק"מ, והנסיעה היא על שבילי אופניים, שבילים בגינות, דרך כורכר וכמה עשרות מטרים על מדרכות.
שום נסיעה על כביש למעט חציית כמה כבישים במעבר חציה.
היא עושה את זה בשביל הכושר וההנאה ולא בגלל האלמנט הכספי, בטח שלא בהשוואה לתח"צ שהיא לא יקרה.
מה שכן - בהשוואה לרכישה של רכב פרטי נוסף יש פה בוודאות חיסכון עצום.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
כשזה מתאים ומסתדר זה מתאים ומסתדר... אבל ממש לא לכולם

wil

New member
צודקת לחלוטין

יש מסלולים שאין צורה סבירה לעשות באופניים אפילו אם הם לא ארוכים מדי.
&nbsp
כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו ולבחור את התחבורה האופטימלית (ובבחירת מקום עבודה ומקום מגורים לקחת בחשבון גם את אפשרויות התחבורה באיזור)

trilliane

Well-known member
מנהל
הרבה אנשים לא יכולים לבחור את מקום העבודה לפי המיקום

כי אין להם יותר מדי אפשרויות... אתה מגיע עם חשיבה מאוד תל אביבית.

קישקשתא

New member
איש לא חיפש חלופה לרכב פרטי

היו לשואלת בעיות עם טעינת רב קו. ה"מסלול" הוא בירושלים, שלמיטב ידיעתי לא זרועה בנתיבי אופניים ורחוקה מלהתאים לרכיבה "קלה" לעבודה בלי מקלחת (שזה רוב מכריע של מקומות העבודה).
&nbsp
אני לא טוענת שאופניים אינם פתרון שמתאים לחלק מהאנשים. אני טוענת שהוא מתאים למעט מהם ואינם מהווים פתרון מושלם וחסכוני לרובם בניגוד למה שהשתמע מתשובת שולה והשלמתך (הראשונית).

ספרנו1

New member
בל נשכח את גורם המתח

בהשוואה בין הנוהגים למקום עבודתם לבין המגיעים בתחבורה ציבורית מצאו שהראשונים נוטים ללקות ביותר מחלות שמתח נפשי נמנה בין הגרומים הראשיים עבורם (העריכו שזה בשל המתח הנלווה לתמרון בכביש ולמציאת מקום חנייה).
אני בטוח שלנסיעה באופניים חשמליים יש השפעה (לשני הכיוונים) על רמת המתח הנפשי של האדם, דבר שמין הראוי לחשוב עליו גם.
&nbsp
(חוץ מזה שמתח הוא שיקול ראוי בפני עצמו, יש לו גם השלכות כלכליות-טיפולים, כמות מזון שצורכים-אגב זה משהו שראוי להוות גם שיקול כלכלי בפני עצמו בשל שרפת קלוריות רבה יותר בנסיעה על אופניים, ועוד).
&nbsp
(אני לא לגמרי ציני).

trilliane

Well-known member
מנהל
באופניים (גם חשמליים) יש גם בעיה של מזג אוויר, ביגוד, משא...

אם אני מתלבשת יפה ואז עולה על אופניים ומזיעה בשמש/נרטבת בגשם, זה לא מסתדר עם הנעליים והחצאית שלי והשיער שלי נמעך מתחת לקסדה, אני מגיעה ליעד באופן שבו לא הייתי רוצה להגיע אליו. אם אני צריכה לסחוב איתי טרולי או סלים עם קניות, זה אמנם לא נוח באוטובוס אבל הרבה פחות נוח (אם בכלל אפשרי) באופניים.

wil

New member
אף אחד לא הולך לקניות עם אופניים

אם עושים קניה גדולה אז או שנוסעים ברכב או שפשוט מזמינים משלוח.
&nbsp
אני חישבתי לפי נסיעות לעבודה וחזרה בלבד שהן בד"כ עם מעט מאוד מטען ומסתדרות יופי עם ביגוד שרוב האנשים הולכים איתו לעבודה.
&nbsp
לגבי מזג אוויר - יש 20 ימי גשם רציני בחורף, מתוכם אולי 15 ימי עבודה. בימים האלו נוסעים באוטובוס.
החום בקיץ הוא אכן בעיה, במיוחד באופניים לא חשמליים. בחשמליים פחות כי לא מתאמצים.
זה גם תלוי בתוואי (יש צל או אין) ואם יש מקלחת בעבודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, ולכן הם לא תחליף לתח"ץ למי שאין לו רכב...

לא כל דבר נוח או אפשר להזמין במשלוח.
&nbsp
לא לכל עבודה אפשר להגיע באופניים. ברוב מקומות העבודה אין מקלחת. כאמור, אני לא מתלבשת לעבודה באופן שבו אני מתלבשת לרכיבה על אופניים ואני לא רוצה להגיע לעבודה כשאני נראית כאילו רכבתי על אופניים.
&nbsp
לא כל עיר מתאימה לרכיבה. אני חיפאית, לא ממש שימושי לי... כמו כן יש פה בד"כ יותר מ-20 ימי גשם.
&nbsp
ואפשר להמשיך... הנקודה היא שלא כולם גרים בת"א או במקום שבו תנאי השטח, מזג האוויר, העבודה ועוד; לכן העצה שנכתבה כאן מעל לנטוש את האוטובוס ולקנות אופניים חשמליים לא רלוונטית לרבים. זה הכול.

Fanty S

New member
לי יש אופניים חשמליים איתם אני נוסעת לעבודה

אחרי שנשבר לי מהתחבורה הציבורית האיומה בישראל, ואחרי שעברתי תאונת דרכים עם הקטנוע קניתי אופניים חשמליים.
אני מתה עליהם. אני בקושי מזיעה עליהם כי לא מתאמצים בכלל (רק באוגוסט, וגם החברים שבאים באוטובוס לעבודה מגיעים מזיעים באוגוסט
) וגם בחורף היה אחלה-בחלה כי בקושי יורד גשם. ביום הגשום היחיד שבאמת הפריע לי לרכוב נסעתי באוטובוס. נחשו מה, בדרך חזרה לקחתי תל-אופן כי כבר לא ירדה אף טיפה.
בנוגע למסלול... זה באמת קצת בעייתי. רק בערים עם שבילי אופניים או מדרכות רחבות ושקטות. אני גרה עכשיו בר"ג וזה פחות נוח אבל עדיין אפשרי בהחלט. נוסעת כל יום לעבודה (בת"א) ובחזרה בערך 4 ק"מ.
&nbsp
החיסרון האמיתי של אופניים חשמליים, בעיני, הוא שהם שוקלים טון. מאוד קשה להעלות אותם מדרגות אם צריך, והם מאוד "גניבים" אז גם מסוכן להשאיר אותם קשורים ברחוב כל הלילה.

למעלה