שאלה על הפטיטיס C

קוקלה 1

New member
שאלה על הפטיטיס C

אני בחורה בת 43,נדבקתי לפני כ-7 שנים בעת טיפולי הפרייה בבית חולים , אחרי שנה נמצא הנגיף כנוכח אך עדיין לא פעיל מסוג גנוטייפ הנחשב יחסית נדיר בארץ, עברתי טיפול בן חצי שנה שכלל שתי תרופות עם תופעות לוואי ניכרות ולא פשוטות מאז חלפו 5 וחצי שנים, בשנתיים שלוש לאחר הטיפול נערך מעקב בדיקות דם בתדירות של כל חצי שנה על מנת לוודא שהמחלה לא חזרה לפעילות, נאמר לי על ידיי צוות בית החולים שהוירוס כבר לא יהיה פעיל לעולם, שאינו מדבק אך תמיד יהיה ניכר בבדיקות דם סטנדרטיות ביוזמתי אני מבקשת מרופא המשפחה פעם בשנה לבדוק את פעילות הוירוס ותוצאות הבדיקה שליליות. שאלתי היא מה הסיכוי אם בכלל קיים להתעוררות וירוס כזה ? האם חיסון וטיפול אינטנסיבי יכולים לחסל מחלה מסוג זה לתמיד ? במידה ועיקבות הוירוס ניכרים בדם (כלא פעיל כבר שנים) האם יש סכנה להדבקה בדרך שהיא ? אני מדווחת במצבים רפואיים כגון רופא שיניים או אישפוז בבית החולים ,למיטב ידיעתי והבנתי לא ניתן לתרום דם או כבד במקרה של מוות (אד"י - תרומת אברים). מה הידע הרפואי שהצתבר לגביי טיפול במחלה זו, אפשריות ההחלמה ממנה ואפשריות ההדבקה במצבים של: פצע פתוח מדמם /יחסי מין עם בן זוג לדוגמא/ מחזור / רוק. אודה לתשובותיך.

קוקלה 1

New member
לדוקטור דן טורנר הנכבד! אשמח אם תתייחס לשאלתי

*גם תשובה של "הנושא בבדיקה" - היא התייחסות.

הפטיטיס C

אין חיסון לצהבת C. במקרים רבים הטיפול מרפא ואם ה PCR (בדיקת הנגיף עצמו שלילית) אז אין הדבקה. מפצעים וכו'. זה עדיין לא אומר שלא עלול להיות נגיף בכבד שלא פעיל ולכן לא ניתן לתרום איברים / דם. למידע נוסף אני ממליץ לפנות לפורום גסטרו כבד שלנו.

קוקלה 1

New member
תודה על תשובתך, במידה וה-וpcr שלילי מזה מספר

שנים, האם יכולה להיות הדבקה בקיום יחסי מין? אודה לתשובתך.

למעלה