שאלה על הסעות

ל י ל ך פ

New member
שאלה על הסעות

באלוטף של עומר רוב ההורים לא משתמשים בהסעות. עד כמה שראיתי - רק שני ילדים נוסעים. היום העו"ס מהרווחה אמרה לי שבגלל זה ביטלו את ההסעות גם לשניים המשתמשים. ???? נשמע לכם הגיוני?

הבת שלי קיבלה מונית רק בשבילה!!

כי היא הייתה היחידה שגרה מחוץ לעיר כל הילדים בגן נסעו בהסעה של אותה העיר ורק לה העירייה שלנו מימנה מונית שהביאה אותה כל יום!! לא לוותר - אנחנו נילחמנו וקיבלנו.

ל י ל ך פ

New member
זה גם מה שאני יודעת

בגלל זה הסיפור נראה לי לא הגיוני. טוב, אני אדבר איתה שוב ואברר את זה. תודה.

doroniz

New member
בקיאות חלקית

אני מאנם שולט ברזי הנהלים של החינוך המיוחד, אבל יש דימיום די רב בין חוקי ונהלי משרד החינוך לבין אלה של מסגרות מעונות היום השיקומיים של משרד הרווחה. ילד שהוכר כזכאי למעון יום שיקומי זכאי להסעה מביתו אל המעון ובחזרה כולל ליווי. הליווי הוא להסעה ולא לילד ולכן אם בהסעה אחת יש יותר מילד אחד, הרי שהמלווה אחראי/ת לכל הילדים בהסעה. סעיף 3א' בפרק ב' לחוק מעונות יום שיקומיים: (א) פעוט עם מוגבלות זכאי, לפי הוראות חוק זה, לטיפול ולחינוך, להסעה ולליווי בהסעה, לפי סל השירותים לפעוט עם מוגבלות, במעון יום שיקומי קרוב ככל האפשר למקום מגוריו. אני מצרף כאן את החוק ככתבו וכלשונו. דורון.

doroniz

New member
תיקון שתי טעויות

אני אמנם שולט ברזי הנהלים של החינוך המיוחד, אבל יש דימיון די רב ..... סליחה, דורון.

ל י ל ך פ

New member
לקח לי זמן אבל בסוף הבנתי..../images/Emo13.gif

בבירור חוזר, הכוונה היתה שאכן ההסעה תתבטל, אבל אכן תהיה מונית במקומה.. אז הכל בסדר. ותודה.

נעמיאר

New member
הסעות

גם לבני עומר עשו " שרירים" בנושא ההסעות . הפעלתי את אלוט בעניין וכן כתבתי מכתב קשה למועצה. כידוע על פי החוק יש לתת הסעה לכל ילד כולל מלווה. המועצה יכולה לאחד מס' ילדים גם מגנים שונים ועם צרכים שונים. היום עומר נוסע לבדו בהסעה אחרי ששני ילדים ממקומות אחרים הפסיקו להשתמש בהסעה

למעלה