שאלה על הסכם ממון

מצב
הנושא נעול.

DANA800

New member
שאלה על הסכם ממון

שאלה על הסכם ממון
בהנחה שחתמתי על הסכם ממון עם ידוע בציבור,ובו כתבנו שהדירה שלי תישאר שלי והדירה שלו תישאר שלו (דירות שנקנו לפני שהכרנו) אם נפרדים, האם במקרה של מוות של אחד מאיתנו הבן זוג יורש את הדירה?

תשובה

שאלה על הסכם ממון
בהנחה שחתמתי על הסכם ממון עם ידוע בציבור,ובו כתבנו שהדירה שלי תישאר שלי והדירה שלו תישאר שלו (דירות שנקנו לפני שהכרנו) אם נפרדים, האם במקרה של מוות של אחד מאיתנו הבן זוג יורש את הדירה?
תשובה
יתכן מאוד שכן ולכן מומלץ לעשות צוואה. הסכם בין ידועים בציבור איננו הסכם ממון. בהסכם ממון אפשר אולי להוריש וגם זה לא בטוח. חוק הירושה, תשכ"ה-1965 [תיקון אחרון 11/3/04] . . ======================================== 55. מעין צוואה איש ואשה החיים חיי משפחה במשק בית משותף אך אינה נשואים זה לזה, ומת אחד מהם ובשעת מותו אף אחד מהם לא היה נשוי לאדם אחר, רואים את הנשאר בחיים כאילו המוריש ציווה לו מה שהנשאר בחיים היה מקבל בירושה על פי דין אילו היו נשואים זה לזה, והוא כשאין הוראה אחרת, מפורשת או משתמעת, בצוואה שהשאיר המוריש.

בהנחה שאין צוואה ואין לך ילדים

שאלה על הסכם ממון
בן זוגך ירש אוטומטית את דירת המגורים המשותפים (אם התגוררתם בדירתך) את המכונית ששמשה את משק הבית ושני שליש מיתרת רכושך. חובה לעשות צוואה בנוסף לחתימה על הסכם ממון. הסכם ממון מסדיר הנושאים הכלכליים בחיי בני הזוג. צוואה מסדירה הנושאים הכלכליים לאחר פטירת אחד מבני הזוג!

DANA800

New member
במקרה שלי,יש לי ילד אחד.

בן זוגך ירש אוטומטית את דירת המגורים המשותפים (אם התגוררתם בדירתך) את המכונית ששמשה את משק הבית ושני שליש מיתרת רכושך. חובה לעשות צוואה בנוסף לחתימה על הסכם ממון. הסכם ממון מסדיר הנושאים הכלכליים בחיי בני הזוג. צוואה מסדירה הנושאים הכלכליים לאחר פטירת אחד מבני הזוג!
במקרה שלי,יש לי ילד אחד.

משה אחר

New member
או בימ"ש או בית דין דתי

האם הסכם ממון צריך לקבל
את אישור הרבנות כדי להיות בתוקף?
או בימ"ש או בית דין דתי
כל זאת בעת הנישואין. לפני הנישואין ניתן גם לאשר בפני נוטריון או רושם הנישואין.

mother1

New member
תקן אותי אם אני טועה..

שאלה על הסכם ממון
תקן אותי אם אני טועה..
אבל שמעתי על פסק דין תקדימי בו הסכם הממון שימש כצוואה לפי רוח הדברים שבו .לא מזמן . האם נכון ?

מצב
הנושא נעול.
למעלה