שאלה על הסוג סמוייד

JimmyBoy

New member
שאלה על הסוג סמוייד

שלום, אני ומשפחתי מחפשים כלב, כאשר אנו גרים בבית משותף (בניין). הכלב שהכי משך את עינינו הוא סמוייד, שנראה לנו חברותי וידידותי, ומתאים למשפחה. רציתי לדעת בראש ובראשונה, האם אפשר לגדל כלב מסוג זה בבית כמו שלנו, כאשר נוציא אותו לצורך העניין פעמיים ביום. רציתי לדעת בנוסף אם מישהו מעוניין למסור/למכור במחיר נוח כלב מסוג זה?

zabcde

New member
תשובה

הכלבה היפה שלי היא חצי סמוייד והתשובה היא ממש לא.. גם אנחנו גרים בבניין והבית יחסית קטן בשבילה.. פעמיים ביום זה ממש לא מספיק!!!! חבל על הכלב שיהיה עצוב או עצבני בבית כל היום... בהצלחה!

איל34

New member
לגדל בדירה בהחלט, פעמיים ביום...לא

שלום לכם, רבים מגדלים כלבים בדירות אולם יש צורך ביציאות רבות איתם. קחו בחשבון לפחות 4 פעמים ביום כבוגר וכגור.....כמה שיותר.

lilithmm

New member
כלב שיוצא רק פעמיים ביום לטיול

זה ודאי לא סמוייד. אם תקחו סמוייד בכאלו תנאים אתם מאוד מאדו תצטערו. הוא יעשה לכם כאלה צרות שלא תצליחו להתמודד איתו. כלב שיוצא פעמיים ביום לצרכים זה רק כלב בוגר שחונך לכך והתרגל, וגם זה בערבון מוגבל. אם התנאים שלכם הם להוציא כלב פעמיים ביום אני ממליצה לשקול לאמץ חתול במקום כלב.

חתול מוצאים פעמיים ביום?

למה אני מוציא את שלי 5 פעמיים ביום , בבוקר , בבוקר-צהריים , בצהריים , בערב , ואם יש לי זמן בלילה (בדרך כלל רק בחופשים)

אפשר גם לשקול לקחת כלב מגזע קטן

כלב בוגר, כמובן, שמרחבים של דירה יספיקו לו להוצאת מרץ. מה שכן - יצטרכו למצוא פתרון לבעית הצרכים כי פעמיים ביום זה בהחלט לא מספיק.

shirely

New member
אולי כן...

אני לא מכירה כל כך את האופי והצרכים של הסוד סמוייד ספציפית, אבל אני בהחלט יכולה לספר, שלי יש גולדן רטריבר. הוא איתי מאז שהיה בן חודש (היום הוא בן 10) והוא גר בדירה ויורד פעמיים ביום בלבד! והוא כלב מאושר לכל הדעות ולעולם לא עשה צרות.... כדאי שתתייעצי עם מגדלי סמויידים או וטרינר לצורך העניין.

madow

New member
שלום לך

אני מגדלת גור בן שבעה חודשים, סמוייאד גזעי בביתי. ואני חייבת לומר לך שלגדל כלב כזה בדירה זה כמעט בלתי אפשרי, אנחנו אם לא הייהתה לנו גינה לא היינו מביאים סמוייאד הביתה. כי לגדל כלב כזה בתוך דירה זה מאוד קשה, סמוייאד הנו כלב מאוד עקשן שנוטה לעצמאות רבה ודיי נוטה לא להקשיב לבעלים שלו, בייחוד הזכרים שהם מאוד דומיננטיים שהכי קשה לאלף אותם. כלב כזה זקוק לגינה ענקית, סביבה שבה יכול להתרוצץ ולהוציא המון מרץ, אם אתם לא מסוגלים להשקיע לפחות בארבע טיולים יומיים אז אני כבר אומרת לך שחבל על הזמן שוכדאי לשקול לאמץ כלב אחר ופחות אקטיבי ודומיננטי מסמויאד. קחו בחשבון שצירוף של כל התכונות האלו יוצרות פה כלב שלא קל לגדל אותו ומצד שני לחנך אותו, אני אומרת לך כי לי יש גור בבית שכבר עושה המון צרות ולא קל איתו, בסופו של דבר מה שאני אומרת שסמוייאד זה לא לכל אחד, לא לכולם מתאים לגדל כלב כזה ובטח שלא כלב ראשון. בעיקרון כל כלבי השפיץ הם כלבים לא קלים, ונכון שחזות שלהם מבלבלת כי הם נראים כאלו יפים שלא תמיד אנשים חושבים וקונים לפי מראה חיצוני, ובגלל זה יש כ"כ הרבה סמוייאדים שננטשו לאחרונה כי הסמוייאד נהפך לכלב אופנתי ונורא חבל כך.

JimmyBoy

New member
אוקיי

החלטנו באמת להוריד את הכלב/ה שנקנה כמה פעמים שהוא רק ירצה. עכשיו רק למצוא אחד. מצאנו מישהי שמוכרת ב-1000 שקלים שזה מעל התקציב.

madow

New member
צר לאכזב אותך אבל גור סמוייאד גזעי

עם תעודות לא מתצא פחות מאלף ש"ח אלא אם כן הוא מעורב או משהו כזה. מחיר של סמוייאד גזעי נע בין 1500-2000 ש"ח, אלא אם כן הבעלים שלו מוכנים להוזיל במחיר עבורך. 1000 ש"ח זה נחשב למציאה גדולה!! אבל שוב פעם זה לא עניין הכסף, זה עניין האופי של הכלב ואני ממש מציעה לכם לרדת מהעניין של סמוייאד זה בהחלט לא כלב מתאים ככלב ראשון, כל כלבי השפיץ לא מתאימים ככלבים ראשונים הם מתאימים יותר לאלו שיש להם ניסיון כבר בכלבים. עיצה שלי קחו כלב כמו פודל או שוקי כזה משהו שפחות מצריך מאמץ מצידכם. כי עם סמוייאד לא תסתדרו בדירה, זה פשוט בלתי אפשרי לגדל כלב כזה בדירה וזה דיי עוול עבורו להשאיר אותו סגור רוב שעות היום בדירה, כלב כזה זקוק לגינה להיות בה אחרת הוא נהפך לכלב משועמם, תוקפני, ודומיננטי להחריד, וזה סתם יהפוך את החיים שלכם ושלו לסיוט אחד גדול!!

כמה הדולר היום?...

פעם אחרונה שבדקתי גורים גזעיים היו באיזור ה- 500$ כלומר יותר לכיון שלל 2500 ש"ח.

madow

New member
הדולר ירד שוון שוון אבל שוב פעם

גורים גזעיים עולים בסביבות ה-2000 ש"ח, אבל תמיד אפשר למצוא גורים מעורבים או כאלו שנמכרים ע"י אנשים פרטיים ולא דרך בית גידול ואז המחיר יכול להיות זול יותר. אבל פחות מ-1000 ש"ח אין סיכוי!! ומה שגם מי שמוכר גור סמוייאד ב-1000 ש"ח נשמע דיי חשוד בעיני.

madow

New member
איפה זה אלמוג סנטר?

האם זאת הייתה מכירה פרטית או סתם כלבים שנזרקו שם?

push

New member
לדעתי

יש הרבה סוגים אחרים שיכולים להתאים לחיים עירוניים בדירה,לא כדאי להתעקש דווקא על סמוייד.כמו שכבר כתבו לך-הוא כלב מאוד עצמאי ונוטה לשתלטנות,אני בכלל לא ממליצה עליו ככלב ראשון למי שאינו מנוסה בגידול כלבים. יש המון סוגים אחרים שיכולים להתאים לחיים בדירה ולא דורשים פעילות גופנית יתר על המידה.

למעלה