שאלה על המילה מעודד...

spoop

New member
שאלה על המילה מעודד...

מה השורש שלה? אין אפשרות להעביר להפעיל,כדי לברר אם זה נעו"י או ע"ע. איך יודעים? המורה שלי ללשון אומרת שזה ע.ו.ד מלשון לתת עוד,אני דווקא חושבת שזה ע.ד.ד...מה נכון? ולמה? תודה.

Dror Ha

New member
יש אפשרות להעביר להפעיל >

הֵעִיד. דגם של ע"ו, לכן השורש יהיה ע.ו.ד

double O S

New member
אבל מה ההגיון פה../images/Emo35.gif../images/Emo96.gif

הוא מעודד כי מישהו העיד אותו

לא יותר הגיוני להעביר לשם עצם?

יש את המילה עידוד, שהשורש שלה הוא ע.ד.ד, זה נשמע לי נכון...

or99

New member
זה לא אומר.

משום שגם שם הפעולה (עִידוּד) הוא חלק מהמערכת של בניין פיעל, וגם כאן יש חילופי גזרות. לדוגמה: שִׁיטוּט מן ש-ו-ט

אסופית02

New member
דגם של ע"ו בבניינים הכבדים

השווה לקו"ם. ר' פה: http://www.iteachyou.net/bareket/item.asp?random=14042&FinalTest=&FinalTestMode=&cmode=0&tid=252&eid=&user=&SentFrom=ExerciseMenu.asp&SystemName=&iid=229&ItemCount=13&OrderID=10&oid=1&AssignmentID=&ElementType=1&ContainerItem=229 (מקווה שהלינק יצליח) לא אהבתי את הבדיקה בהפעיל העיד- כי מדובר במשמעות שונה של השורש עו"ד. אולי יהיה נכון לומר עודד- כמו עוֹד- במשמעות של עידוד (כשרוצים לעודד מבקשים עוד, לא?!). מה שבטוח שלא מתאים פה העד כמו הסב. צריך להכיר את הדגם שיש בו ו"ו לאורך כל הנטייה, מה שמצביע על הכבדים (פיעל, פועל והתפעל) בגזרת נע"וי. ר' את טבלת הנטייה בלינק.

spoop

New member
זה לא מביא אותי לטבלת הנטייה...

כנראה כי אני לא רשומה שם.

גם אני ראיתי את זה היום...

ולא הבנתי למה. באמת קטע מוזר! לעודד זה לא על אותו עקרון של לסובב?! (ע.ו.ד לעומת ס.ב.ב) משגע אותי שאין דרך להבדיל בין הגזרות האלו, אלא רק לשנן בעל-פה!!

pdib

New member
האפשרויות הן כאלה: ../images/Emo26.gif

א. להעביר להפעיל. ב. להעביר לבניין קל. ג. להעביר לשם עצם. ד. ללמוד בע"פ. יש מילים שבהחלט יש ללמוד בע"פ...

למעלה