שאלה על הכנת ליקרים

dori19

New member
שאלה על הכנת ליקרים

שמענו שאפשר בקלות להכין ליקרים מקליפות תפוז/לימון וכו. האם מישהו מכיר אפשרות לא מורכבת מידי להכנת ליקר מפירות נוספים (שאינם הדר)??

סער א

New member
לגבי פירות הדר , זה מאוד פשוט...

בעזרת קולף ירקות צריך לקלף מהפרי רק את הקליפה הצבעונית ולהשתדל שיהיה מה שפחות מהחלק הלבן (כי הוא מאוד מר) ואת הקליפות להשרות באלכוהול (וודקה או שרף 95%) למשך 14-20 יום בערך . לאחר מכן בעזרת סירופ סוכר להמתיק וכן להוריד לאחוז האלכוהול הרצוי . לגבי ליקרים אחרים ישנן כמה שיטות אבל זה תלוי בסוג הפרי או התבלין שממנו רוצים להכין את הליקר... אז תשאל/י שאלה יותר קונקרטית ואני אשתדל לענות . כמו כן הינך מוזמן/ת לבקר באתר הליקרים שלי

MaorCS

New member
אם כבר דיברתם על ליקרים מפירות..

יש למישהו מתכון לליקר מנגו?

MaorCS

New member
חיפשתי וזה לא מצא כלום

תוכל לכתוב אותו שוב בבקשה?

ט ר ז ן

New member
קראתי את מה שענית לי בשרשור אחר...

לחתוך את הבננות ולהשרות בשרף או שלמות? כמה זמן רצוי להשרות? הן לא ירקבו?

הרברונן

New member
קישור להרבה מתכוני ליקרים

בשרשור הזה, של פורום בישול לילדים בהודעותיה של מנהלת הפורום יש לא מעט ליקרים כל טוב, רונן

MaorCS

New member
אחלה שרשור, הוא כבר ענה לי על כל

השאלות תודה!

סער א

New member
אין מצב שיתקלקל...

אם תשים בננה באלכוהול אין שום סיכוי שהיא תתקלקל כמובן בהנחה שמדובר על אלכוהול בריכוז גבוה , כמו וודקה או אפילו יותר טוב מהבחינה הזאת שרף 95% מכיוון שלא ניסיתי עדיין לעשות ליקר בננות , אז אני מסייג את התשובה שלי כי יכול להיות מצב שיהיה שינוי בצבע של הבננה , אבל היא לא יכולה להתקלקל כי "הקילקול" או ריקבון נוצר מחיידקים , ובריכוזי אלכוהול כאלה אין ממש פעילות של חיידקים כאלה . הכותב אינו פרופסור לביולוגיה ולכן אין אחריות על מה שנכתב

ט ר ז ן

New member
עוד שאלה בלי אחריות לתשובה...

יש לך המלצה של כמות הבננות וזמן ההשריה?

MidNight Flame

New member
אני אישית לא ממליץ על...

שום דבר שקשור לבננות, זה פרי עדין מידי שנהיה מסריח ומהרררר.

סער א

New member
מממ....כמויות....

תראה קודם כל אני חייב להסכים עם קודמי ולהגיד שבננה זה באמת לא הפרי שהייתי ממליץ עליו אבל מצד שני אם אתה אוהב אז סבבה תנסה... רק אל תעשה כמות גדולה שלא ייהרס הרבה . לגבי כמויות אני חושב שעל 750 מ"ל אלכוהול הייתי שם בערך 3-4 בננות , אבל לדעתי כדאי לבחור כאלה שבשלות ומתוקות אחרת באמת לליקר יהיה טעם לא טוב . לגבי זמן ההשרייה זה תלוי באיזה אלכוהול מדובר . * אם וודקה אז נראה לי שמשהו כמו חודש - חודש וחצי אבל זה באמת עניין של לראות איך זה מתקדם ומתפתח בפנים אין לזה כללים כל פרי וזמן ההשרייה שלו . * אם זה שרף 95% אז זה בד"כ כחצי מהזמן שלוקח בוודקה ולפעמים אפילו פחות . בהצלחה ותעדכן שנדע איך ייצא לטוב ולרע .

למעלה