שאלה על החזר מס

pinkys brain1

New member
שאלה על החזר מס

הי,
ניסיתי לעשות סימולצית החזר מס (פעם ראשונה..מנסה ללמוד קצת איך העסק עובד) על שנת 2018.
בשנה זו סך ההכנסות ברוטו (מיגיעה אישית + מענק מילואים) היו בסביבות 40,000 ש"ח (בפועל פחות, בסביבות 38K, אבל נעגל כדי שיהיה נוח)
וע"פ הסימולציה ניכר היה כי סכום ההחזר המגיע הוא (בערך) 0, למרות ששולמו בסה"כ מעל 1000 ש"ח מס הכנסה בשנת המס הזו (וזה אפילו לא כולל את ה-25% מס שמראש נוכו ממענק המילואים..)

רק בשביל להבין האם אני טעיתי איפשהוא בהזנת הפרמטרים או שבאמת זה המצב א. האם על סכום שנתי כזה, ובהינתן נקודות הזיכוי שלהם אני זכאי (2.25) - יש איזשהיא סיטואציה שבה אני בכלל צריך לשלם מס? ואם כן, האם הגיוני שבאמת ערך המס הזה הוא מעל 1000 ש"ח?

ב. עוד משהו ששמתי לב אליו - כחלק מהברוטו הכולל הם מחשבים גם את סכום מענק המילואים שמתקבל ממס הכנסה, שזה לא כ"כ ברור לי כי הסכום הזה כבר כולל בתוכו הורדה של 25% מס, אז למה הוא מחושב כברוטו כולל שוב?
בהמשך לכך, תחת סעיף "סה"כ הכנסות" מופיע ה-40K שציינתי מקודם (למרות שבפועל בסביבות 38K) ולאחר מכן כתוב שהמס על הברוטו הוא סביבות 4500. איך זה מסתדר עם העובדה שבטבלת המס כתוב שעל הכנסה שנתית כוללת של עד 74880 יש מס של 10%?

תודה רבה!

GoldenEyes

Well-known member
תגובה

משהו עשית לא נכון. הסימולטור לא טועה
אני בעצמי בדקתי עכשיו ועל שכר שנתי של 40000 אכן מופיע לי חבות המס 10% , בסך 4000
מתחת לזה מופיע לי זיכוי בגין נקודות זיכוי 5832 - חישבתי לפני רווק
ואז הסכום לתשלום הוא אכן 0

ברור שאם נקודות הזיכוי עולות על המס המחושב , ולא שולם מס , אז היתרה היא 0
האם רשמת את המס ששילמת , הן מהמשכורת והן מתגמולי המילואים בשדה 042 ? "ניכוי במקור ממשכורת משכר עבודה ומקצבאות"

pinkys brain1

New member
כנראה שהזנתי שם משהו לא נכון,

ניסיתי עכשיו שוב וקיבלתי נתונים קצת יותר הגיוניים

pinkys brain1

New member
הי (שוב)

אני מעדכן את השאלה שלי קצת -
בטופס 135 של שנת 2018 נוסף שדה חדש (שלא ראיתי / מצאתי בטפסים של שנים קודמות) - סעיף 359 (מספר 20 בטופס) "הכנסה מתגמול נוסף מילואים - מס בשיעור 25%".
&nbsp
אני לא ממש מבין את השדה הזה - יש מענק מילואים (מעל 10 ימים) שמתקבל ממס הכנסה, אבל בטופס שמגיע ממס הכנסה כתוב שהסכום שאושר (בטופס) הוא כבר לאחר ניכוי של 25% מס שאינם ניתנים לקיזוז.
&nbsp
נניח שבשנת 2048 התקבל תגמול מס הכנסה בסך 1308 (שכאמור, זה כבר אחרי 25% מס) - אם מזינים את הערך הזה תחת שדה 359, אז ערך ההכנסות הכולל "קופץ" ב-1308 ולערך המס שאמורים לשלם בשנה הזאת מתווסף גובה של 25% מ-1308, למרות שע"פ הטופס ממס הכנסה הערך 1308 הוא כבר לאחר הקיזוז..
&nbsp
מישהו מכיר את הסעיף החדש הזה בטופס 135 ויודע מה אמורים לעשות איתו?

למעלה