שאלה על הזרקה

דורהמי

New member
יש לי שאלה על הזרקות ../images/Emo101.gif

אני מזריקה מנוגון וגונל. הבעיה היא שאני רזה עד המתניים אבל הבטן והטוסיק מרופדים ואפילו מאד
איפה כדאי להזריק במקרים כאלה והאם החומר לא ניתקע בעצם בשיכבת שומן?

דורהמי

New member
שאלה על הזרקה ../images/Emo101.gif

אני מזריקה מנוגון וגונל. הבעיה היא שאני רזה עד המתניים אבל הבטן והטוסיק מרופדים ואפילו מאד
איפה כדאי להזריק במקרים כאלה והאם החומר לא ניתקע בעצם בשיכבת שומן?

יובל@

New member
שומן זה חומר מוליך, לא?

אין לך מה לדאוג, בקשר לספיגת ההורמונים, רוב הבנות שמזריקות לבד, מזריקות לבטן ואין שום בעיה גם כאשר הבטן מרופדת. מומלץ להזריק מסביב לטבור כ - 5 ס"מ ממנו, אך מניסיון שלי זה פחות כואב אם מזריקים יותר רחוק מהטבור, יותר בצד, בשיפולי הבטן. ודרך אגב גם לי ריפוד נאה שם.
וההורמונים בהחלט לא נתקעים שם. הזרקה נעימה יובל

דורהמי

New member
עוד התיעצות בנושא

למזריקות לשריר ולבד,ניסיתי בטיפול הקודם להזריק לבד בימים שבעלי הגיע מאד מאוחר והלך די בקלות. השאלה שלי היא אם צריך לזה הדרכה מיוחדת או שאין אפשרות לטעות ומה שחשוב זה להזריק לרבע הנכון של הטוסיק? אני לוקחת סיכון במה שעושה??

נועם@בת

New member
הזריקה צריכה להתבצע לרבע העליון

החיצוני של הישבן. כלומר הרבע העליון הימני של צד ימין, או לעליון השמאלי של צד שמאל. אין הרבה אפשרות לפספס, בעיקר אם את מציינת שהלך לך לא רע. דבר אחד תקפידי לעשות- אחרי שכל המחט ננעצה משכי אותה מעט החוצה, כאילו את שואבת את הישבן פנימה. משיכה זאת באה לודא שלא הגעת לכלי דם. לא שיש הרבה סיכוי לזה, אבל אם לא נכנס דם למחט- את המקום הנכון. אם כן נכנס. להוציא את המחט בעדינות, להחליף אותה, ולחפש מקום טוב יותר. כל זמן שלא פספסת את הרבע הנכון- את עושה בדיוק את הדבר הנכון. בהצלחה נועם

אמי006

New member
הזרקה

אם לצטט אחות ותיקה "החומר אוהב שומן..". אין בעיה להזריק באיזורים עם אחוז שומן גבוה, ומניסיוני זה גם הרבה פחות כואב. אני בזרקתי גם 7 אמפולות של מונוגן ומטרודין לבטן (במקרה אחד במשך למעלה משבועיים). הכאב היה בהחלט נסבל, אבל זה באמת אישי... בהצלחה

venus13

New member
אני אישית מעדיפה בטוסיק

אבל למיטב הבנתי כשיש שומן גם בבטן - זה הרבה פחות כואב. בהצלחה ונוס

זוליק

New member
מעדיפה בטוסיק ../images/Emo122.gif

אני עושה זריקות רק בטוסיק, בבטן נראה לי יותר כואב, אבל זה באמת עניין אישי. אני מקפידה להזריק כל פעם בצד אחר, כדי שלא יכאב יותר בצד אחד. אחרי כל זריקה רצוי לעסות קצת את המקום עד שהכאב החד עובר.

נועם@בת

New member
אני מעדיפה בבטן למרות שבתור מישהי

שלמדה שיאצו- אני יודעת שהבטן היא מפה של הגוף, וכל נגיעה בבטן משפיע על איזור אחר בגוף. אבל זה הכי נוח. מה שחשוב להקפיד זה על המחט הנכונה. בישבן להשתמש במחט שמתאימה להזרקה לשריר, ובבטן במחט להזרקה תתעורית. נועם

למעלה