שאלה על הזרעה

Luli69

New member
שאלה על הזרעה

שלום לכם, לצערי הרב אני נאלצת להצטרף לפורום הזה, מקווה שכולנו לזמן קצר כאן ובקרוב נצטרף לפורומים האופטימיים. אני עומדת בפני טיפול בזריקות ולאחר מכן הזרעה ואני מאד חוששת כי אני לא כל כך מבינה איך הדברים הולכים להתנהל. אני מטופלת במרפאת פוריות של רמת מרפא דרך מכבי ובמפגש האחרון עם הרופא הוא המליץ לי לקחת קודם כל גלולות במשך חודש בכדי לנקות את המבנים הציסטים שנתגלו באולטרסאונד - מה פתאום גלולות נגד הריון? האם ידוע לכם שזה עוזר? לאחר הטיפול הזה אני אתחיל בטיפול בזריקות והזרעה. איפה עושים את ההזרעה? ברמת מרפא? מי הרופא שעושה את זה? כל פעם זה מישהו אחר? או שאולי צריך ללכת עם הזרע לבי"ח? אני אשמח אם מישהי מכן תוכל לשתף אותי בצורה שזה מתנהל ברמת מרפא בר"ג. האם מותר לקיים יחסי מין לפני או אחרי ההזרעה. האם מותר לקיים יחסים ביום ההזרעה עצמו (כמובן לאחריה) כדי להגדיל את הסיכויים. בקיצור יש לי המון שאלות גם לגבי הזריקות ואשמח אם תוכלו לשתף אותי.

קצת תשובות

קודם כל, ברוכה הבאה, ושהות קצרה. בקשר לטיפול בגלולות, זריקות והזרעה. הגלולות זה ע"מ לדכא את המערכת ההורמונלית הטבעית שלך, ולאפשר להורמונים שהרופא ירשום לך להשתלט על העיניינים. כשמתחילים טיפול בזריקות, הרופאים רוצים מינימום "הפרעה" של הגוף. בעקבות הגלולות את תקבלי מחזור, ואז ביום השלישי או הרביעי (הרופא יאמר לך) תתחילי עם זריקות שהן הורמונים שמגרים גיוס זקיקים. רוצים לגייס מספר זקיקים ולא רק אחד, כמו במחזרו טבעי, על מנת להגדיל את הסכויים להריון. במקביל הרופא יאמר לך לבצע מעקב זקיקים ובדיקות דם, בערך אחד ליומיים שלושה (תלוי בהתפתחות). במעקב הזקיקים הטכנאית בודקת את עובי הרירית, ומספר הזקיקים וגודלם בכל שחלה. הרירית כעקרון צריכה להיות לפחות מעל 6 מ"מ (ורצוי יותר) וזקיקים בשלים הם בגודל של 18-21 בערך. בדיקות הדם הן לE2 שזה אסטרדיול ופרוגסטרון. הE2 אמור לעלות בהתאם למספר הזקיקים ולגדילתם, ואילו הפרוגסטרון עולה רק לקראת הביוץ וממשיך לעלות לאחריו (תומך ברירית ובהריון אם נקלט). כשגודל הזקיקים ורמות ההורמונים יהיו מתאימים (לדעת הרופא) הוא יגיד לך להזריק כוריגון, שזה הורמון שגורם לביוץ, וכ-24 שעות אחר כך יעשו לך הזרעה (לא כואב בכלל). ההזרעה יכולה להעשות ברמת מרפא (אם זה בימים ושעות שהם עובדים) או לקחת טופס 17 ולעשות בבית חולים או (כמו שאני עושה) פרטי האסותא או במדיקל סנטר וכיוב'. את הזרע אפשר לתת בבית ולהביא למעבדה בתוך שעה, שם הם מכינים אותו, ואז הרופא מבצע את ההזרעה. יצא לי ארוך, ומקווה שמובן. בהצלחה רבה

hyb

New member
ברוכה הבאה ושהות קצרצרה

שיהיה לך בהצלחה רבה בטיפול מקווה שזה יהיה הטיפול שיביא את ה-
המיוחל

תכלת 30

New member
ברוכה הבאה

דבר ראשון ברוכה הבאה. אני ממליצה לך בחום רב להשתמש במנוע החיפוש, להקליד את המושג הזרעה והנה הפלא ופלא כל עולם ההזרעות יפתח לפנייך כתוב בצורה מורחבת ואנושית. זה מה שאני עשיתי וככה למדתי הכל, כולל להזריק לבד ללא הנחיית אחות.|

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. ציסטות שנשארות בשחלה ממשיכות להפריש הורמונים ומשבשות את האיזון ההורמונלי הטבעי. גלולות למניעת הריון מונעות מהן להמשיך להתפתח וגורמות להן להצטמק ולהעלם. על הזרעות תוכלי לקרוא במאמרי הפורום (בסרגל הכחול בראש העמוד), נצלי את ההזדמנות גם להכנס לקישורים ולשאלות הנפוצות. יומיים לפני ההזרעה מומלץ להמנע מיחסי מין, ואחרי ההזרעה מומלץ להנות מהחיים
. אין לי הרבה מידע על רמת מרפא, אבל את ההזרעה עושים שם ולא בבית החולים. בהצלחה נועם

../images/Emo32.gif מנצלת את השירשור בשביל שאלה

אני אחרי 3 מחזורים של איקאקלומין + כוריגון לתזמון הביוץ, ללא הזרעה, כיוון שלא התגלתה בעייה בזרע. הרופא הודיע לי שהוא הסבב האחרון של האיקאקלומין ושנעבור לזריקות (אני עדיין לא יודעת של מה). והשאלה - באם הרופא ירצה להמשיך בנסיונות "טבעיים", כלומר ללא הזרעה, האם להתעקש על הזרעה ? אשמח לשמוע מה דעתכן. ואגב - באיזה יום של המחזור מתחילים בזריקות, לכמה ימים (מהו המינימום) ?

orname

New member
קצת מוזר...

גם אצלנו לא הייתה בעיה בזרע - נהפוך הוא... אבל כבר מהטיפול הראשון - שהיה במחזור טבעי (משמע בלי תרופות) עברנו הזרעה. נכון שחלק בלתי נפרד מההזרעה זו השבחה - אבל גם אם אין בזה צורך את מעלה את הסיכוי להריון מעצם העובדה שמכניסים את נוזל הזרע ישירות לרחם - וכך מעלים את סיכויי ההפריה - לא בגלל ההשבחה אלא בגלל שלא "הולך לאיבוד" חומר בדרך (סתם לצורך המחשה במקום מליון תאי זרע יגיעו לרחם 10 מליון...). ככה לפחות הסביר הרופא שלי.

נועה 35

New member
כל רופא וכל מטופל עובדים קצת אחרת

אם אין בעיית זרע, ככל הידוע לי, רוב הרופאים לא ימהרו להפנות להזרעה. אני חושבת שדווקא הרופא שלך פעל באופן פחות מקובל כאשר הפנה להזרעה כבר מהטיפול הראשון. ונכון, הזרעה תפגיש יותר זרעים עם הביצית... אבל בסופו של דבר רק זרע אחד יעשה את המלאכה!

האם להתעקש על הזרעה או להמשיך

בדרך שנראית לי היום איטית. אני לא רוצה לפוצץ את הגוף בהורמונים, לקבל זריקות כל יום, ולא לעשות את המקסימום שזה יצליח. וכרגע, המקסימום, נראה לי הזרעה לפחות.

ellieg

New member
מקובל אחרי 3 מחזורי איקקלומין

לעבור לטיפול בהורמונים. ועם כבר עברת לטיפול עם הורמונים חבל שלא עם הזרעות. נשמע כצת מוזר שרופא ירצה לתת זריקות בלי הזרעות שסה"כ רק מגדילים את הסיכויים. בנוסף יש לאיקקלונין תופעת לוואי שפוגא ברירית הרחם אז בהחלט מומלצ לעבור שלב. היא גם מגבירה את ההורמונים בגוף אבל בצורה עקיפה, אז לא עדיף בצורה ישירה עם זריקות? הזריקות בד"כ מתחילים בין היום ה3-5.

הטיפול שעברתי כלל רק איקאקלומין

וכוריגון לתזמון הביוץ - במשך 3 מחזורים. בתחילת השבוע יש לי פגישה עם הרופא, על מנת לעבור שלב, ואין לי עדיין מושג למה אנחנו הולכים, כך שרציתי להגיע מוכנה.

אני הייתי מתעקשת על הזרעה

גם בתחילת הטיפול שלי הרופא הראשון לא שלח אותנו להזרעה. כשהחלפנו רופא, אז הוא מאוד התפלא על כך. הוא אמר שהזרעה מגדילה את הסיכוי בערך ב-20%. אז אם כבר לוקחים כל כך הרבה הורמונים, ועושים בדיקות והכל, למה לא לעשות גם את זה? לפעמים צריך להתעקש

orname

New member
חושבת בדיוק כמוך

אם כבר מקבלים תרופות -ואני מניחה שמקבלים אותם אחרי לא מעט נסיונות טבעיים,אז למה לא ל"מכסם" את הסיכוי... במיוחד במקרים בהם כבר היו נסיונות של "דרך הטבע". ההזרעה היא בסה"כ פעולה פשוטה ולא מכאיבה. את עלות ההשבחה קיבלנו במלואה מקופת חולים וללא בירוקרטיה (למרות שאני מכבי ובעלי כלילית) שווה לנסות!

למעלה