שאלה על ההופעה

?

אני מסכימה עם אבילו, למרות שאני מבינה למה ווטרס חתר: לתאר מאבק דמים חסר הגיון (המילים "הגיון מושלם" נאמרות בסרקזם) וחסר סוף. אבל התיאור שווטרס נותן הוא שטחי, ובדרך פוגע בכולם. זו לא הפעם הראשונה שווטרס נכשל בלשונו, וגם לא האחרונה. לאורך כל הקריירה שלו, כלולים בשירים שלו כינויי גנאי כלפי עמים וקבוצות שונות (לא רק מאזורינו). וכמובן, אין לשכוח את הכינויים הרבים שהדביק לסיד בארט.

lunatic, crazy, mad

ועוד כהנה וכהנה ביטויים שאינם תקינים פוליטית. וזה לא במקרה - זה חלק מאותו קטע קטנטן במוחו של ווטרס, שבו מאוחסנות דעות קדומות, שבוודאי ספג בילדותו המוקדמת, ושלעיתים מתפרצות בכתיבתו בצורת שימוש בכינויי גנאי גזעניים (כלפי כלמיני קבוצות). (כותב ד"ר פרויד).

Mrs G

New member
לא רואה את זה ככה.

בארט לא איש רגיל. במקרה שלו - לקרוא לו קרייזי דיאמונד זה יפהיפה ומדויק מאוד בעיני. הרי כל השירים של בארט מדברים על האפל וניכור מבחוץ, זו גדולה לירית ופשטות אנושית בו זמנית,הוא עצמו לא מבין מה בדיוק קורה לו, ראיה מפוכחת שתמיד שזורה בה הידיעה - אני משוגע.

כאשר סוקרים את מגוון

ההתבטאויות של ווטרס כלפי בארט, בשיריו (נניח בצד רגע את שלל ההתבטאויות התמוהות שלו בראיונות) רואים התייחסות מורכבת כלפיו, התייחסות אמביוולנטית. כן, ווטרס מעריץ ואוהב את בארט - אבל הטירוף של בארט (שהוא, לעניינינו, אידאה, מיתוס, ולא מצב פיזיולוגי) גורם לווטרס תחושות דואליות. מחד, הטירוף הזה מפחיד את ווטרס עד מאוד; מאידך, הוא גם מושך אותו, כיוון שווטרס מזהה טרוף עם 'הליכה עד לקצה' - יצירתיות אמנותית חסרת פשרות, המגיעה לשיאים נדירים. לכן אנו רואים בשירים של ווטרס, צד בצד, גילויי הערצה, יחד עם דחיה. זה בולט ב-SOYCD, אבל אפילו יותר מזה ב-Fearless: בארט הוא גם החצי-אל, על-אדם, המתעלה מעל כולם - אבל הוא גם "אידיוט", בלשון השיר. בכלל, היחס של ווטרס לבארט הוא חומר טוב לדוקטורט, או לפחות עבודת מאסטר, למעוניינים.

חרטושה

New member
זה דווקא נושא לדיון מאד מעניין

והייתי רוצה שנשוב אליו, פעם, כאשר הרוחות ירגעו וכאשר אני סוף כל סוף אתאושש מהחוויה ואצליח לחבר משפט שלם בצורה סבירה
ואני לא מתכוונת בהכרח לדיון ביחסים שבין בארט לווטרס, אלא יותר לדרך הביטוי של ווטרס בשיריו, באופן כללי. -בזמן ההופעה כשהקשבתי ל- Brain Damage פתאום היה לי נורא ברור שווטרס מתכוון גם לעצמו (פירוט בפעם אחרת). האבחנה שלך נכונה לדעתי, והוא היה רוצה לראות את עצמו כיוצר, אומן חסר פשרות, כמישהו ש'הולך עד לקצה' כדברייך, ומכאן, לדעתי, נובע באופן חלקי גם השימוש בביטויים הלא קורקטיים בשירים והפרובוקציה וההד שאותם ביטויים אמורים ליצור הם רק בבחינת ערך מוסף. אין ספק שווטרס הוא גם סוג של קולוניאליסט, אותו הגבר המערבי הלבן - שברוח הפוסטמודרניזם צריך לעבור תהליך עדין של דקונסטרוקציה (שם אחר וחוקי יותר ל: צ'רלי, תקבור אותו בערמה של בטון ואח"כ תזרוק אותו לירקון!) ע"י כל הקבוצות הרבות והשונות שהוא מבקר בשירו. אבל הוא לא, והוא עדיין כאן, חי וקיים וסוחף 50 אלף איש לחור בקצה המדינה שאף אחד לא ידע שהוא קיים בכלל עד שהוא הגיע, וגורם לנו לעמוד בפקקים אימתניים מרצוננו החופשי, ואנחנו עדיין אוהבים אותו ובצדק.

afcon11

New member
הזכרון של סיד הוא עניין מסחרי לא?

לפעמים קשה לי להבין האם האמוציות כלפי סיד הן אמיתיות או שמא מדובר במניפולציה עבור המעריצים. עוד מסחור של רגשות. ציףציף, את בטוחה שה- you ב- fearless זה בעצם סיד? כי אני לא רואה הערכה בשיר כלפי ה- you, אלא בעיקר זלזול.

זה שיר שפתוח לפרשנויות רבות

יש מקור אחד שטוען - לטענתו על סמך ראיון עם גילמור ו-ווטרס, אם כי אני לא קראתי ראיון כזה - שהשניים אמרו שהשיר נכתב על סיד. זה גם הגיוני, לאור האמביוולנטיות שבשיר כלפי הדמות. אבל המקור הנ"ל הוא בערבון מוגבל, והשיר, כאמור פתוח לפרשנויות. את חלקן אתה יכול לקרוא בשרשור הניתוח של השיר, שלצערי איני יכולה לתת את הלינק לו בגלל באג במערכת. אני אנסה אח"כ.

האזרחק

New member
האמריקאים לא הורגים אזרחים בכוונה

גם הבריטים לא. השורה הזאת היא חלק מאלבום שלם שמדבר על מספר נושאים, בעיקר על זה שכולנו לא בסדר כמין - לא משנה לאיזה עם\מדינה אנחנו שייכים. כבר כתבתי שמדובר בחוסר טעם, אבל זה כנראה מה שגורם לנו להמשיך לדון בנושא ולגלות דברים חדשים על עצמנו שלא היינו מגלים אם היינו מאזינים לתקליט של שרית חדד. (כמו למשל שלהרוג בלי כוונה זה יותר טוב מלהרוג בכוונה אבל עדיין פחות טוב מלא להרוג בכלל)

balki80

New member
למה "נכשל בלשונו"?

אסור שלבן אדם תהיה דיעה על דברים שונים ומשונים בעולמנו? (כל עוד זה לא כינויי גנאי חסר ביסוס. אבל, למשל לגבי דעתו על הסכסוך בארץ, זכותו המלאה לתאר את המציאות כפי שהוא רואה אותה - שלא במקרה אני גם מסכים איתו..) (זה דיי מורכב, כי אם הוא היה בדיעה הפוכה לשלי, בטח לא הייתי ממהר להגיד שזכותו לתאר את המציאות כפי שהוא רואה אותה..כנ"ל לגבי כל התוקפים, הרי אם היה קצת יותר תואם לדיעותיכם, הייתם מגינים בחירוף נפש על זכותו לדיעה עצמאית).

konda

New member
מה הקשר ?

לפני שאתה מדבר על היסטוריה תלמד להבדיל בין רצח עם לבין מצב מלחמה! ועד שלא תלמד אל תנסה ללמד היסטוריה, בין מלחמת העולם השנייה למלחמה בישראל ישנם הבדלים אדירים.

א ב י ל ו

New member
טעויות

כמו משפחת הפלשתינים שנהרגה לאחרונה (יתכן שע"י ירי צה"ל, אם כי לא זה לא מוכח). זו תאונה, ותאונות קורות. אין לזה השלכות על המצב (חוץ מהשפעתה של התקשורת העולמית שפעמים רבות מסיתה נגדינו).

אני מבקשת להעביר את הדיון למסרים

או לפורומים הרלבנטיים. אני שולחת לך מסר.

זה מופיע בדיסק המקורי שלו מ-1992

Amused To Death, אני לא מצדיק שום דבר זו סתם עובדה קיימת

noamgot

New member
המשמעות של השורה הזאת...

ציטוט מהאתר המשובח "רוק מתקדם - מדריך עברי" - www.mitkadem.co.il "הגרמנים הרגו את היהודים, היהודים הרגו את הערבים, הערבים הרגו את בני-הערובה": השורות האלו מתוך השיר "פרפקט סנס" (Perfect Sense) גרמו לכמה צופים ישראלים בנווה שלום להרים גבה או שתיים. רוג'ר ווטרס כתב את השיר כמחאה על הנטייה של כלי התקשורת הבינלאומיים לרדד, להשטיח ולפשט אירועים פוליטיים מורכבים. כאשר ווטרס הוציא לאור את השיר במסגרת האלבום "משועשעים למוות" (Amused to Death) בשנת 1992, הוא התכוון למתוח ביקורת על ערוצי החדשות כדוגמת CNN או Fox News ולא לטעון שהיהודים ביצעו רצח-עם כמו הנאצים. במופע ניתן היה לראות על מסכי הענק אנימציה ממוחשבת של צוללת שולחת טילי טורפדו אל עבר מקדחת נפט ימית, באצטדיון מלא צופים. דימוי זה יוצר הקבלה בין ערוצי החדשות המדווחים על מלחמות (בעירק, למשל) ובין מופעי ראווה בידוריים למטרות רווח. נלקח מהביקורת המלאה באתר על המופע: http://mitkadem.homestead.com/files/events/rogerwaters2006/

מעניין מאד, אני חוזר בי

חשבתי כבר שהוא השתגע. לא מכיר את קריירת הסולו שלו ובטח שלא הסיפור מאחורי האלבום.

רק שאותן שורות בשיר

לא קשורות בכלל לתקשורת העולמית והמניפולציות שלה, שזה אכן אחד מנושאי האלבום. השורות האלו אומרות בדיוק את מה שאנחנו שומעים - וכל אחד מאתנו יכול לפרש אותן למיטב הבנתו או הבנתה.

למעלה