תגובה
אם אתה מכיר- למה שלא תציג אתה סימוכין?
חובת ההוכחה על הטוען הראשוני לא?
בכל מקרה: הגדרת בן יחיד מאתר צה"ל- אכ"א: "מי שלאחד מהוריו הביולוגיים או המאמצים אין צאצא נוסף ביולוגי או מאומץ." עוד מאתר צה"ל: "בן יחיד להוריו (לשניהם או לאחד מהם)
אינו מחויב לשרת בגזרות או בתפקידי לחימה.גם בנים למשפחות שכולות או בנים למשפחות שאיבדו בן משפחה מקרבה ראשונה בפעולות איבה - לא ישרתו כלוחמים בצה"ל."
http://www.aka.idf.il/giyus/general/?catId=58460&docId=64396 למרות שזה בחלק שבעיקרון מיועד למלש"בים, אין התייחסות לסטטוס החייל. בשירות מילואים אני יודע בוודאות (ואתה יכול לוודא זאת מול כל משרד קישור) שלמעט גזרות לחימה המאושרות נקודתית ע"י ר' אכ"א, לא ניתן למקם שם בנים/בנות יחידים/ות. אני אפילו זוכר שאבא שלי סיפר שבשל"ג היה יום בו בגלל אש נ"מ קורקעה כל תנועת המסוקים לחלק המזרחי של גבול הלבנון, אבל מסוק אחד כן נכנס, הוא נכנס לחלץ בן יחיד שזייף את חתימת הוריו, הוא היה חייל במיל' שנשפט על כך בבית דין שדה והוטס ישירות לכלא 6. אז אם בחובה ואם במיל'.... אני לא מוצא שום סיבה הגיונית שזה לא יהיה תקף בקבע... כך אני זוכר שהיה במקרה שלי, שהייתי צריך לגייס חיילי מיל' בעופרה, ושלחו מישהו אחר במקומי (לא שביקשתי, מפקד היחידה לא רצה לקחת סיכון). מחר שתהיה ביחידה, תברר מול פקודות מטכ"ל. לי אין גישה כידוע לך.