שאלה על הג'יפה בפנימית

e y a l b

New member
שאלה על הג'יפה בפנימית

איך בדיוק החומר עובד? עד איזה גודל של קוצים הוא עוזר? קוץ של תמר?

../images/Emo22.gifכנס

ישנן חברות רבות שמייצרות חומר אוטם שאתה מדבר עליו ממלאים כמות מסויימת בפנימית והוא מסתובב עם הגלגל כשיש לחומר מגע עם אוויר (פנצ'ר) הוא נקרש וכך סותם את החור ומונע את הפנצר החומר מצויין ועוזר מאוד הוא יעיל לחורים קטנים עד בינונים לא לחתכים חורים גדולים וצביטות

e y a l b

New member
מה קורה לחומר שבתוך הפנימית

הוא לא מתקרש? צריך לדאוג לא להשאיר את החומר בפנימית יותר מדי זמן ללא תנועה?

../images/Emo66.gifכנס (2)

למה הרבה דבק לא מתייבש בתוך הקופסא? כי כשזה הרבה חומר לוקח הרבה יותר אוויר וזמן לייבש את הכמות ברגע שרק כמה טיפות (כמות קטנה יחסית ל400 מ"ל ) באות במגע עם האויר זה מתייבש מיד ככה לפחות נראה לי אל תיקח את זה בתור תשובה מדעית אני מעריך שאם באמת תשאיר את הגלגל עם חומר בלי תזוזה חודש החומר ייתיבש וחוץ מזה אם תבדוק את הקירות של הפנימית תראה שכן נקרש שם חלק מהחומר

רוצים תשובה "מדעית" ?

(לא יודע מה קורה לי היום, עם הרוח ה"מדעית" הזאת שעונה לכולם...) מה קורה לצבע שהוא מתייבש ? בצבע יש חומר מדלל, ששומר עליו במצב נוזלי. כשהצבע מתייבש, זה קורה בגלל שהחומר המדלל התנדף לאויר. כאשר הצבע (או הג'יפה) סגור בחלל קטן, מתחיל תהליך של התנדפות המדלל, אבל בגלל שנפח האויר מוגבל, מוגבלת גם יכולתו להכיל אדים של המדלל. כלומר - חלל הפנימית מתמלא באדים של "מדלל ג'יפה" וכמות נוספת של מדלל לא יכולה להמשיך להתנדף. (כמו שחולצה רטובה מזיעה לא מתייבשת במזג אויר לח מאוד - האויר לא יכול להכיל עוד אדי מים) ברגע שחלק מהג'יפה בא במגע עם אויר חיצוני, אותו חלק יכול להמשיך לנדף מדלל לאויר בלי הפסקה, עד שהוא מתקשה.

portokal

New member
פתפותי ביצים מיובשות וקרושות

הג'יפה היא נוזל (על פי רוב גליצרין) שבתוכו סיבי פחמן. כשיש פנצ'ר הנוזל נדחף החוצה על ידי זרם האוויר ומושך עימו את הסיבים. הסיבים נתקעים בדפנות החור ובונים פקק או סכר שלא מאפשר מעבר אוויר החוצה. כאשר החור גדול מידי הסיבים פשוט לא מצליחים לסתום אותו. הגליצרין פשוט מתייבש ומתקשה. לגבי צבע: יש הבדל בין צבע שמן לצבע מים. צבע מים הוא צבע בסיס שמומס בתוך נוזל שמתנדף והצבע נשאר על הדף. הצבע לא מחזיק את הדף ויישטף אם הדף יירטב. צבע שמן הוא צבע בסיס שמומס בחומר פולימרי שמתחמצן במגע עם אוויר ומתקשה. זו הסיבה שצבע שמן לא יישטף במים ודרוש ממס (למשל טרפנטין) שיפרק את הפולימר המחומצן כדי להסיר את הצבע.

וחוץ מהסיבים אין גם משהו שמדביק ..

וחוץ מהסיבים אין גם משהו שמדביק אותם, ויוצר את האטימות ? אני חשבתי שהסיבים נותנים את החוזק, אבל יש גם דבק שמתקשה. בקשר לצבע, אתה כנראה מבין יותר ממני, אבל כנראה שאחרי שחלק מהפולימר (שכבה דקה) מתחמצן, אין מספיק חמצן להתקשות של שאר הצבע.(כשהוא בקופסא אטומה)

למעלה