שאלה על הגיוס לצבא

מסודי17

New member
שאלה על הגיוס לצבא

אהלן , שמעו אני עוד חצי שנה ככה צריך להתגייס לצבא , עכשיו השאלה שלי היא כזאת. הבנתי שאני עוזב את הקופת חולים הפרטית שלי ואני באחריות הצבא לכל מה שקשור בענייני בריאות , זה אומר שאני גם יותר לא הולך לנוירולוג שלי ? אני יהיה מטופל אצל הנוירולוג של הצבא?

Son Gocu

New member
שלום

אני חייל, תוכל לתת לי פרטים על מצבך, שבשביל לתת לך עזרה ומידע על איך זה עובד בצבא...

מסודי17

New member
אוקיי

אני כבר מעל חצי שנה ללא פרכוסים , יש לי אפליפסיה קלה ללא איבוד הכרה , אני מטופל בדפלפט כרונו . עכשיו רציתי לדעת איפה אני יטופל מדצמבר? אל מי אני יילך למעקב והתייעצות?

הי

בצבא הכול תלוי בך. כלומר אתה חיב להיות החלטי, ולא להתרשם מסמכות, לדעת לדרוש את המגיע לך. זה מתחיל מיד עם הגיוס. בקש מיכתב מפורט של הרופא המטפל לצבא, שמגדיר את מצבך. אותו אתה כבר מביא בצווים לפני הגיוס. עדיף שהרופא נימצא באיזה בית חולים. אל תישמע לעצות הרופא הצבאי, גם המומחה. בגיוס או בטירונות , אתה מיד מבקש הפניה למומחה(שזה יציאה למומחה מחוץ לבסיס). אצלו תבקש מינון לתרופות ואת הפטורים לטירונות. אחרי הטירונות אתה מגיעה לבסיס קבע, שוב אותו תהליך. ואצל אותו מומחה אתה מבקש הפניה לביקורת אצל הרופא המטפל, במידה והרופא יהיה בבית חולים יהיה קל יותר. וכן ניתן לקבל. תעשה קצת חיפוש בפורום ותימצא הרבה דיבורים בענין.

אבא של אפי...

חבל מאוד שאתה כותב כאן דברים כגון אלה: "אל תישמע לעצות הרופא הצבאי, גם המומחה." אני חושבת על בני ה-18 שיגיעו לנוירולוג צבאי ועל המילים הכתובות שלך מהדהדות להם בראש... החבר'ה האלה מגיעים עם מרשמים מנוירולוג,אף אחד לא ישנה להם את המרשם,הם מגיעים כדי לקבל מרשם המשך וכדי לקבל הקלות בשמירות. הצורך העז שלך להשמיץ את הנוירולוגים הצבאיים,עלול לגרום לנזק לחיילים לעתיד. חבל...

ניסיון

ביתי קיבלה עצות מרופאים מומחים צבאים, ובחלקם אני נכחתי, והם היו מסכנות את בריאותה.הנוירולוג הצבאי להפתעתך ניסה להחליף תרופה. והיו רעיונות יצירתים נוספים. אני חיב לציין שגם הרופאים האזרחים לא מוצלחים, אבל בצבא , יש בעיות נוספות. הקלות בשמירה זה רק חלק ממה שנידרש לאדם אפילפטי, ולצערי הצבא לא יוזם אותם , אלה מחכה לחיל. הצורך העז שלי, נובע מניסיון, וזואת כדי למנוע נזק לחילים לעתיד ולא ליפות את הדברים. אני יודע שמאוד קשה לחיל הצעיר לעמוד מול המערכת הצבאית, ולכן אני רוצה לעודד אותו. אני מרגיש מספיק שולט בחומר להרשות לעצמי. היו גם כאן בפורום מספיק הוכחות שגישתי מדויקת. שלא לענין: אני רוצה להודות למי שהמליץ לי לרוץ לקנות תרופות, זה היה במקום. כי מיסתבר שמערכות לפעמים קורסות.

תכין מדריך למתגייס

ולחייל,ונעלה אותו לקישורי או מאמרי הפורום. אתה ואני מכירים מספיק זמן כדי שאני אעריך את הידע שלך ואתה את הישירות והכנות שלי. אם יהיה לך זמן לכתוב בקובץ WORD מדריך רציני למתגייס ולחייל זה יהיה מעולה,אם תשתדל מאוד לא להפחיד את ההורים במאמר שלך זה יהיה פנטסטי. כך נוכל לשלוח קישור של מה שכתבת בכל פעם שיגיע חייל אל הפורום,אם לא בראש'ך אז לא נורא. בקשר לתרופות שהיו חסרות ועדיין באזורים מסוימים,חשבתי שזאת בדיחה,כשהיא אומתה אתם מיד ידעתם על הבעיה הארצית. לילהטוב

ruthty

New member
הי

אני לא מסכימה עם הדברים הקשים שאתה כותב כאן הרופאים שמטפלים בחילים מטפלים באזרחים שנית אם ניסו לשנות תרופה זה כדי להקל ואם זה לא מצליח אז חוזרים לתרופה הראשונה הרופאים הם לא אלוהים הם משתדלים להקל עילנו למחלה אין תרופה שממנה אתה מבריא התרופה רק מקלה עלינו את החיים כל זה אני מדברת מתוך ניסיון של יותר מ20 שנה שנית לא נורא אם עושים שמירות אז מה ואם בתך תתחתן תשמור אותה בתוך אקוריום אלה החיים וצריך להתמודד

הי , ושני דברים חשובים

----------------------------------------------- 1 ) בענין התרופה- אני אגלה לך סוד, כאשר מפסיקים תרופה מוצלחת, יש סיכון שתחזור אליה, היא לא תצליח באותה הצלחה. אני לא ידעתי את זה פעם. קראתי ולמדתי. ורופא שידו קלה, פושע. ------------------------------------------ 2) ברור שמבריאים מהתרופות באפילפסיה- אדם שלוקח שנתים תרופה ואין לא יותר ממצאים אפילפטים, יש לו 60% להבריא. ----------------------------------------------- יש לי כולסטרול גבוה , אז מה , אני אמשיך לאכול 300 גרם גבינה צהובה כל יום?- לא. זהו , אני ניזהר. הזהירות הזו מאריכה ותשפר את חיי. לצערי הרופא שלי לא גילה אצלי אלרגיה פשוטה. רק לאחר שאני הבנתי, הוא הבין. דרך אגב , אין לי את האלרגיה היום. את הבת שלי כול הסיפור לא מענין. היא לא מתענינת מה כתוב כאן. ניראה לך שיש לה סיבה לדאגה? בקשר לשמירות ועוד, את העצות המוצלחות האלה אני ממש לא קונה. יש הבדל גדול בין מה שאדם בוחר לעשות למה שבוחרים עבורו לעשות. האחריות של המצב השני מאוד גדולה. אני, בגיל שהייתי חיל היה לי פסיק מהידע והניסיון שיש לי היום. ואם הייתי צריך לטפל בעצמי, הייתי עושה את זה בצורה רשלנית ומאוד לא חכמה. וכן השתפרתי בהמשך. ובסוד, רבים בגיל ההוא כאלה.

ruthty

New member
בוקר טוב

קודם כל נושא ראש זה שונה מגוף היות בגוף אתה יכול להשפיע אולי להבריא גם תלוי במחלה לגבי ראש 70 % לא מבריאים תאמין לי שאני היום בעסק 30 שנה היתי מוכנה לותר עליו שנית אני שרתיתי בצבא בלי שום הטבות שרתי כי הרגשתי מחויבות שרתי רגיל ורק הרופאים שמרו עלי שנית אתה טוען שאתה אדם עם ניסיון חלק גדול של המחלה מושפע מרגשות אתה בתור אדם בוגר צריך לתת להם את הכלים להתמודד ולא להוציא להם את הרוח מהמפרשים בלי שהתחילו עוד חשוב כל התחלות קשות כך שזה לא משנה תאר לך שאני כל היום אחשוב מה צריכים לתת אני כמה בבוקר שולחת את הילדים יוצאת לעבודה מכינה אוכל אלו הם החיים יום יוצא טוב ויום פחות טוב כך שצריך לראות רק את הטוב זה נותן חיות

ערב טוב

מנקודת מבט שלי, את מוציאה את הרוח מהמיפרשים למי שבתחילת הדרך של אפילפסיה, ואת טוענת ש -70% לא מבריאים, כאשר כל הנתונים מדברים על 60% שנכנסים להפוגה, שזו מילה זהירה למבריאים. מנקודת מבט שלי, ההזהרות שלי , הם הכלים להתמודדות. אני לא מסוג האנשים של מה שיקרה יקרה, ויש ימים שאני חי טוב ויש פחות. צבא זה מקום מדהים(עם קצת מזל) לאנשים מסוימים, ואולי לרוב המתגיסים, הוא מצמיח אותם ועושה להם טוב. אבל כאשר יש שיבושים, הוא לא מתפקד טוב. במיוחד כאשר זה גובל באינטרסים שלו. הצבא, במערכת הרפואית שלו לא שונה מהמדינה. לדעתי, גרוע יותר. ביגלל שהוא מתוכנן לטפל במיתחזים.

ruthty

New member
הי אני מאוד כועסת שאתה מדבר

על הצבא בצורה בוטה אנני יודעת מה קרה עם בתך אבל בצבא יש רופאים טובים שהם שיכים לבתי חולים במקום לעודד את החברה אתה מוריד המוטיבציה שלהם

Son Gocu

New member
אז ככה:

אתה תתחיל להיות מטופל בצבא, מה שאומר שאתה צריך ישר להודיע לרופא שלך, ביחידה שאתה תיהיה, שאתה חולה אפילפסיה. לאחר מכן הוא יפנה אותך למעקב וטיפול אצל רופא מומחה, בצבא או באזרחות... בכל מקרה חשוב שיהיה לך מכתב מהרופא שלך. מכתב שיש בו מידע על ההיסטוריה הרפואית שלך(בקשר לאפילפסיה כמובן...). ועוד משהו: חשוב שיהיה לך פכל מיני פטורים, שחס וחלילה לא יעשו לך כל מיני דברים ש"יעודדו" התקף... וזהו.

מה ז"א כל מיני פטורים?

איך אני יודעת איזה פטורים אני יכולה לקבל כדי ליידע את הנוירולוג שלי? הוא פשוט רושם מה שבא לו? אני יודעת למשל שלהיות עייפה זה ממש מעודד אצלי קפיצות והתקפים, אז איזה פטורים אני אמורה לבקש? כי בצבא הכל מנוסח מאוד ספציפית... אני לא יכולה שיירשום לי "אסור לה להיות עייפה"...
בקיצור, אפשר דוגמאות?

ענתי80

New member
פטורים בצבא

הוועדה הרפואית היא שמחליטה על הפטורים אותם יקבלו המתנדבים ובד"כ היושבים בה לא "מתעסקים" עם חולי אפילפסיה יותר מדי, אלא מעדיפים לתת להם את כל הפטורים שרק אפשר - טירונות, תורנויות, שמירות, החזקת נשק וכו', כמו כן הם גם משתדלים להקפיד על קל"ב ולינת בית. כמו שכבר צוין כאן, יש בפורום מלא שרשורים על הנושא הזה פשוט צריך לדפדף קצת... בהצלחה, ענת

אבל אני לא אתנדב...

הם כנראה יגייסו אותי על 45...
זה משנה משו? כי הבנתי שכשמתנדבים זה הרבה יותר קל לקבל פטורים...

לי לא עשו בעיות עם הפטורים

ישר נתנו לי 7 שעות שינה רצופות. רופא אחד נתן לי גם פטור משמירה במגדלים.. מה עוד צריך בדיוק? עשיתי 01 וזאת טירונות שכונה לגמרי!

יש להם רשימה מסודרת מאוד

של איזה פטורים נותנים למה, הרופא הראשון שראיתי אפילו הראה לי.. שאפילפסיה 45 זה 7 שעות שינה ושמירה במגדלים..

תודה...../images/Emo140.gif

לפחות אני אדע את מה שמגיע לי... ולא נדמה לי ש-7 שעות יספיקו לי...

הם באמת לא יספיקו

אבל זה מה יש:-\ בשביל זה יש את הסופ"ש.. חוץ מזה שזה חלק מהחוויה.. 7 שעות שינה לא שמות אותך בסכנה אבל גם לא מספקות לימים המתישים, גם אם זה לעמוד הרבה בשמש ולא לעשות כלום.. זה מתיש.

למעלה