מישקה, גם אצלי הופיעו כל מיני....
אני לא נכנס לפאניקה. נותן להם לגדול עד שאני רואה שהם מתקרבים לשלב הפרחים, ואז כשהאדמה לחה, אני עוקר אותם ומעביר לאזור הקומפוסט. למה ? לא סתם הם נבראו ! יש להם תפקיד ! לחברה האלה יש שורשים מאוד עמוקים, יותר עמוקים מהדשא. תפקידם לשמש מעין "מעלית" ליסודות קורט נדירים הנמצאים באדמה העמוקה והמקורית ולא בחמרה ששם הקבלן. הם שולחים את השורשים עמוק, ו"מעלים" את היסודות הללו, למעלה לעלים שם הם נרקבים והחומרים פשוט "תפסו גובה". אך אנו רוצים דשא הומוגני ואחיד מראה, אז פשוט עקור אותם. כי אם תכסח, הם יגדלו שוב ושוב. ראיתי כתבה על חוות חקלאיות בסין שם עברו לגידול ירקות טבעי ללא ריסוסים וללא חומרי דישון. ה"קוצים" החרולים והקמשונים למינם, גודלים שם חופשי חופשי והירקות משגשגים. החוואי הסיני הסביר כי החרקים מעדיפים את הפרחים של צמחי ה"פרא" על פני הירקות השונים. ניסיתי זאת בעת גידול העגבניות בגינה. העגבניות טיפסו לגובה מטר וחצי ! על הקוצים השונים ולא הייתה שום עגבנייה אחת נגועה וכל העלים היו שלמים וזאת בזמן שהדשא של השכנים הצמודים היה מלא ב'פרודניה' בגודל סוסים. וחזרה ל"צמחי הפרא" בדשא. האמן לי, זה ניקוי ראש הכי טוב שאני מכיא, על הבוקר, עם הזריחה, לעקור עשבים ולהשליך לערימה.....משהו טוב לנפש !