מהירות קבלת החלטות
אני לא מכירה את ד"ר סוריאנו, אבל נתקלתי כבר בהרבה מאוד (מאוד!!) רופאים, וההתרשמות שלי היא שגניקולוגים בכלל מקבלים החלטות מהירות. אבל... החלטה מהירה היא לא תמיד החלטה פזיזה או שגויה. כשמדובר ברופא שמבין דבר והוא בעל ידע, ניסיון, מיומנות ומוניטין - ברוב המקרים הוא אינו צריך זמן רב (או בכלל) לצורך קבלת החלטה או המלצה לטיפול בהתבסס על ניסיונו. אני מכירה את ההרגשה שמדובר בגוף שלך ושאת משקיעה שעות רבות וימים רבים ומנתחת את כל החלופות והאלטרנטיבות, השיקולים של הרופא שונים משלך, הוא רואה אותך כאחת מציבור שלם של נשים והוא נותן לך המלצה רפואית בהתבסס על הנתונים שלך לעומת נשים אחרות. זו אחת הסיבות ללכת להתייעצות - לשמוע חוות דעת שמנותקת בצורה זו או אחרת מהמקרה האישי ומשמשת מדד אובייקטיבי יותר לשם קבלת החלטה. על ד"ר סוריאנו שמעתי מחמאות לא רק מהפורום והוא אכן נחשב בר-סמכא ורופא מאוד מומלץ בענייני אנדומטריוזיס, ועדיין לכל רופא השיטות וההמלצות שלו (רופאי פריון למשל לא ימהרו לשלוח ללפרסקופיות ואילו גניקולוגים ידם יותר קלה על ההדק מאחר ונקודת ההסתכלות שלהם היא שונה במהותה). ואחרי שקישקשתי לך הרבה... מה שאני מנסה להגיד הוא שאני בטוחה שד"ר סוריאנו נתן לך את ההמלצה הרפואית הטובה ביותר שהוא יכול היה לתת לך ושאת לא צריכה לדאוג לגבי מהירות ההחלטה, אבל - את לא חייבת לאמץ את ההמלצות שלו אם הן לא מתאימות לך אישית. בהצלחה בכל החלטה שתחליטי. טשומפי.