שאלה על דקאפפטיל

nhmhphmh

New member
שאלה על דקאפפטיל

אני שנה אחרי לפה וחודשיים אחרי הלפה התחילו לי כאבים חזקים בזמן הוסת כל פעם שעשיתי פיפי. עשיתי ציטוסקופיה ולא ראו כלום, וגם לא ב CT וגם לא באולטרהסאונד. בעקרון רק שאני במחזור אני מרגישה את הכאבים (שזה כל חודשיים וחצי) ובשאר הימים אני מתפקדת כרגיל. כרגע אני לא חושבת שאני רוצה עוד לפה, אז דר' רבל המליץ על דקאפפטיל. בעקרון הוא נתן לי מרשם לזריקה אחת - הבנתי שהאפקט שלה תופס ל-6 שבועות. אבל ראיתי שגם יש אפשרות לזריקות יומיות. אני לא יודעת איך זה ישפיע עלי ואני לא רוצה לקחת את הסיכון שבמשך 6 שבועות אני אסבול מתופעות לוואי קשות ולכן גם ביקשתי מרשם לזריקות יומיות. האם יש הבדל באפקט אם זה יומי או חודשי. עד כמה נוראיות התופעות לוואי - אני עובדת העבודה די תובענית שהתחלתי לא מזמן ואני אל יכולה להרשות לעצמי לא לתפקד...

זואילי

New member
דקאפפטיל

את הזריקות דקא היומיות אני מכירה מהטיפולים. משתמשים בהן בפרוטוקולים קצרים. להזריק לעצמך כל יום בבטן כמות קטנה של דקא - לא ממש נראה לי שזו הכוונה בלתת לך דיכוי בזריקות. אבל אולי יש רופאים שזו הגישה שלהם. בטח אם המטופלת דורשת כך. אין לי מושג. לגבי דקא' אחת שמחזיקה 6 שבועות - אין לדעת מה יהיו תופעות הלוואי אצלך אם לא תנסי. הרי על כל אחת מאיתנו הדיכוי (וממש לא משנה איזה) משפיע אחרת. גם זה מאוד אינדיבידואלי להחליט מה יותר גרוע - כאבים כי לא תזריקי דקא' בגלל חשש מתופעות לוואי או תופעות לוואי של דקא' אבל נניח בלי כאבי אנדו ובלי ווסת. למה את נותנת יותר משקל? אני חושבת שדי עושים עוול לזריקות הדיכוי - לוקרין ודקא כשנחרדים מתופעות הלוואי שלהם, וגלולות - שגם להן תופעות הן הרבה יותר "ברירת מחדל". אני ממש לא רוצה לצאת פה בהטפה לשימוש במדכאים בזריקות, הרי לא מומלץ לקחת אותן מעל חצי שנה רצוף (וכולנו יודעות גם על 9 חודשים של אושר אצל אחת מחברותינו פה), אבל ברור שיש כאלה שיהיו להן תופעות לוואי וכאלה שלא. וגם השאלה איזה תופעות לוואי. אני שמה לב שיש לי תופעת לוואי בשבועיים הראשונים לדקא' של פה ושם כאבי ראש קלים. רק בשבועייים הראשונים. או שזה עובר לבד או עם אופטלגין. זה לא יגרום לי לקחת יום חופש/מחלה מהעבודה. גלי חום כמעט ואין לי. רק פעם ב. וכל עוד זה לא כואב לי אז לא איכפת לי מזה. ותופעת הלוואי הכי חמורה שיש לי מהמדכאים זה שבבדיקת צפיפות עצם אני גבולית. על זה אמר לי רופא הפריון - "תזיזי את התחת ותתחילי לעשות ספורט". בואי נגיד שלא הדקא' גרמה לי לחוסר תיפקוד בעבודה. רק ווסת גורמת לי לזה. שיקול שלך. תרגישי טוב ושיהיה

דקא'../images/Emo3.gif

השפעת הדקאפפטיל היא ל- 4 שבועות. אני שמעתי שנותנים את הזריקות היומיות רק בטיפולי פוריות, אבל אולי אני טועה. לי אישית נראה עדיף זריקה פעם בחודש ולא להזריק כל יום. לגבי תופעות לוואי זה מאוד תלוי, יכול להיות שתסבלי מכל תופעות הלוואי, יכול להיות שרק מחלק ויכול להיות שבכלל לא. לי אישית תופעת הלוואי היחידה שהייתה זה יובש בנרתיק, אך מכיוון שאין לי בן זוג ולא היה
אז אפשר להגיד שכלל לא היו לי תופעות לוואי.

nhmhphmh

New member
תודה רבה

שחידדתן את השיקולים. אני אחשוב על זה ואני די צריכה למהר כי ה"תענוג" אמור להגיע עוד שבועיים....

אפקט הדקא הקצר

לא עמוק כמו הדקא הארוך ולא נהוג לתת אותו שלא במסגרת טיפולי פיריון.

למעלה