שאלה על דימומים

naomido

New member
שאלה על דימומים

שלום לכולם מקווה שכולכם בימים מטורפים אלה מחזיקים מעמד אנחנו כאן בעמק יזרעאל קצת לחוצים אך סך הכל בסדר. יש לי שאלה הבן מקבל לוסטרל (לOCD ממשפחת SSRI) מזה שנתיים. יש לו דימומים מהאף כבר שנים עוד לפני התחלת הטיפול . בחודשים האחרונים התחלנו להפחית המינון מאוד בהדרגתיות ובנתיים הכל בסדר אך במקביל הדימום החמיר בצורה רצינית והוא הגיע להמוגלובין 10 והתחלנו ברור בא.א.ג ובגסטרו. היום היינו בביקורת אצל הפסיכיאטרית קראנו יחד בספרים ומצאנו קשר בין הטיפול לבין בעיות של דימום משהו לא ספציפי וכן בהגברת דימום ווסתי כאשר נמצאים בתהליך הפחתת המינון. הענין שהדברים מאוד לא חד משמעיים ואנחנו לא רוצים להחליף טיפול כי הלוסטרל מתאים לו ומי יודע כמוכם עד שמוצאים טיפול מתאים. האם מישהו שמע על מיקרים דומים?

חגית35

New member
האמת שלא מוכר או ידוע לי

אולי יש משהו שמרחיב כלי דם בתרופה???

חגית35

New member
נסי לשרשר שאלה לארוח בפורום adhd

השבת עונה הפסיכיאטרית דר' איריס מנור, תכניסי שאלה ובטח תעני.

חגית35

New member
יש קשר בין לוסטרל ודימום יתר!

הסתקרנתי וערכתי קצת חיפושים עם שם התרופה גם בשמותיה הנוספים בחו"ל ועם המילים דימום או קרישת דם ומסתבר.... שיש גם יש קשר. מסתבר שבעקרון זו לא רק התרופה הזו אלא כמה ממשפחת ה- SSR'is אשר משפיעות כנראה על מנגנון קרישת הדם גם למי שקודם לא היו לו כל בעיות בקרישה או לחלופין אסורות לשימוש בגלל הנטייה לדמם אצל כאלו שידוע מראש על בעיה במערכת קרישת הדם שלהם. תרופות אלו גורמות לסיבוכי קרישת דם. באחד המקורות אף צויין, כי הדבר מופיע באזהרות יצרנית התרופה בעלון שלה. במקור אחר צויין באזהרות, שבטרם שימוש יש לדווח לרופא על מצבים רפואיים ובינהם על בעיה בקרישת דם. מקרה מסוכן אחד שדווח היה, אדם כזה שלא ידע על כך שיש לו אולי בעיה בקרישת הדם, ונכנס לניתוח שמת ממנוף עקב דימום יתצר שלא ניתן היה לעצור לאחר הניתוח (ניתוח אף) אבל זה נכון לגבי כל ניתוח לכן למשל אנשים המקבלים תרופות מדללות דם כגון קומדין (והערה שלי אבל זה ידוע מהמחקרים- אפילו למי שנוטל אומגה3 במינונים גבוהים כי היא מדללת דם)- חובה עליהם להפסיק תרופות אלו לפני ניתוח או פעולה כירורגית על מנת שלא תיפגם יכולת הגוף להקריש את הדם ואז כשהפצע פתוח ולא מחלים ויש דימום עז אפשר למות. בעקרון מהמקורות שמצאתי עבורך ואני מצרפת אותם כתוב, שנוגדי הדכאון אכן יכולות לגרום לאי קרישת דם או עיכובה ופגיעה ביכולת הגוף לסייע בהחלמת של רקמות מדממות. לי נראה לאור מה שקראתי כעת שאחד מהשניים- ייתכן ובשל התיאור שלך לבנך היתה בעיית קרישה עוד קודם לנטילת התרופה, וייתכן והיא החמירה, למרות שזה סותר את תיאורך כשדוקא בעת הפסקת התרופה זה החמיר. או שהתרופה גרמה לזאת עם הסתירה. לא לי הפתרונים. הייתי ניגשת לבירור אצל רופא המטולוג ודורשת מערכת בדיקות מקיפה (המטולוגיה) לנושא קרישת הדם של בנך. התיאורים שדיברו על דימומים כללו בעיקר דיווחים על דימום מהאף יש תיאור של שתי נשים מפורום (מצ"ב קישור,) שאחת מגיבה לתיאור של השניה שמדווחות על דימום וגינאלי של המחזור וגם דיברו במקורות שקראתי ברפרוף על טחורים מדממים - הכל בקשר לתרופה הזו.

חגית35

New member
שוב הקישור שלא הצליח לפורום

http://www.rxlist.com/rxboard/zoloft.pl?noframes;read=353 קישור

naomido

New member
לחגית המון ../images/Emo51.gif

כל הכבוד לך על החיפוש בחודש הבא אנחנו מתוכננים לניתוח 'קטן' באף לעצירת הדימום ולפי המידע שכאן קיבלנו נדחה את הטיפול ונמשיך לברר ושוב תודה נעמי

שביק

New member
חגית תודה על המידע. אין ספק - החכמת

החכמתי זה עתה בידע חשוב. שבת שלום

למעלה