שאלה על דגים

לא מבינה בדגים אבל רוצה לקנות לבני הבית פילה דג.
מה יותר איכותי: פילה דניס/ פילה לברק / פילה אמנון / פילה בורי
 

חנהפ

Active member
לא מבינה בדגים אבל רוצה לקנות לבני הבית פילה דג.
מה יותר איכותי: פילה דניס/ פילה לברק / פילה אמנון / פילה בורי
תחליטי...
אמנון (מושט) - הוא דג טרופי ממשפחת האמנוניים. מוצאו מאפריקה וישראל. האמנון הוא הדג הפופולרי ביותר בישראל, בעל רמת שומן נמוכה. מומלץ להכינו בגריל או בטיגון כדי ליהנות מהפריכות שלו , אך אפשר גם לאפות בתנור, ולהגישו עם רוטב מתאים.





קרפיון - דג מים מתוקים שמוצאו אסייני ובטבע הוא חי, בדרך כלל, במקווי מים שקטים - אגמים, נחלים ונהרות שזרימת המים בהם איטית . בארץ מגדלים את קרפיון ה "ראי" שהוא דג בעל שורת קשקשים אחת . לקרפיון רמת שומן נמוכה 7.6% שומן והוא ידוע כהדג המקובל ביותר במטבח היהודי, להכנת ה "גפילטע פיש " או "חרימה" .





בס - דג הבס עלה לארץ מאגמי ארה"ב ונקלט בהצלחה מרובה. ה-בס עשיר באומגה 3 והינו דג איכותי מאוד, בעל בשר לבן ומעט עצמות, נוח מאוד לאכילה במגוון צורות הכנה.





בורי - הבורי הוא דג -ים החודר לשפכי הנחלים בעונת החורף, כאשר מספר מינים של דגי הבורי מסוגלים לגדול גם במים מתוקים . לבורי יש את הכמות הגבוהה ביותר של אומגה 3 מכל שאר הדגים. דג טעים מאד, בשרו קל לעיכול, 85 מ "ג כולסטרול ב 100- גרם. מתאים במיוחד לטיגון ולגריל .





פורל. עסיסי וקל לעיכול





דניס - הדניס הוא דג ים-תיכוני נפלא, כאשר רוב דגי הדניס המשווקים בארץ מגיעים מגידול ייחודי בדרום הארץ. בשרו של הדניס לבן ועסיסי במיוחד. עצם מרכזית אחת הקיימת בדניס גורמת לכך שהוא בין הדגים הנוחים לאכילה .





פורל - דג מי נחלים קרים הגדל בישראל בצפון הארץ בעיקר במימי נחל הדן, בן משפחה של הסלמון. בשרו מוצק, והוא דל בשומן, עשיר באומגה 3. הפורל הוא דג איכותי וקל לעיכול , עסיסי ובעל רמת כולסטרול נמוכה.





אדמונית - אמנון אדום. האדמונית היא פרי פיתוח ישראלי והיא זן משובח של האמנון . מלבד ההבדל בצבע הנובע מתזונה שונה הוא גם בעל רמת שומן נמוכה . בשר האדמונית מעודן ומשמש להכנת מנות גורמה.





מוסר - במקור דג ים הגדל בבריכות הדגים באופן מבוקר. כמו דגי -ים אחרים שבוייתו , גם המוסר מתאים את עצמו למליחות מים משתנה . המוסר עשיר באומגה 3. המוסר הוא דג בעל מרקם בשר לבן ועדין , נוח מאוד לאכילה בעיקר בגלל מיעוט עצמות.





לברק - דג איכותי מאוד המתאים לגידול במליחות משתנה. הלברק עשיר באומגה 3, בעל מרקם עדין, בשר בצבע לבן עם מעט עצמות . מתאים לאפיה , טיגון , גריל ובישול .





כסיף - דג מים מתוקים ממשפחת הקרפיונים , צבעו כסוף, גדל בנהרות ובאגמים. רק 3.5% שומן ב 100- גרם , 85 מ "ג כולסטרול בלבד. הכסיף , כמו הקרפיון, מתאים לטחינה ולהכנת "גפילטע פיש" , בגלל גודלו ניתן לפרוס את הדג לפרוסות ולהכינו במגוון אפשרויות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תחליטי...
אמנון (מושט) - הוא דג טרופי ממשפחת האמנוניים. מוצאו מאפריקה וישראל. האמנון הוא הדג הפופולרי ביותר בישראל, בעל רמת שומן נמוכה. מומלץ להכינו בגריל או בטיגון כדי ליהנות מהפריכות שלו , אך אפשר גם לאפות בתנור, ולהגישו עם רוטב מתאים.





קרפיון - דג מים מתוקים שמוצאו אסייני ובטבע הוא חי, בדרך כלל, במקווי מים שקטים - אגמים, נחלים ונהרות שזרימת המים בהם איטית . בארץ מגדלים את קרפיון ה "ראי" שהוא דג בעל שורת קשקשים אחת . לקרפיון רמת שומן נמוכה 7.6% שומן והוא ידוע כהדג המקובל ביותר במטבח היהודי, להכנת ה "גפילטע פיש " או "חרימה" .





בס - דג הבס עלה לארץ מאגמי ארה"ב ונקלט בהצלחה מרובה. ה-בס עשיר באומגה 3 והינו דג איכותי מאוד, בעל בשר לבן ומעט עצמות, נוח מאוד לאכילה במגוון צורות הכנה.





בורי - הבורי הוא דג -ים החודר לשפכי הנחלים בעונת החורף, כאשר מספר מינים של דגי הבורי מסוגלים לגדול גם במים מתוקים . לבורי יש את הכמות הגבוהה ביותר של אומגה 3 מכל שאר הדגים. דג טעים מאד, בשרו קל לעיכול, 85 מ "ג כולסטרול ב 100- גרם. מתאים במיוחד לטיגון ולגריל .





פורל. עסיסי וקל לעיכול




דניס - הדניס הוא דג ים-תיכוני נפלא, כאשר רוב דגי הדניס המשווקים בארץ מגיעים מגידול ייחודי בדרום הארץ. בשרו של הדניס לבן ועסיסי במיוחד. עצם מרכזית אחת הקיימת בדניס גורמת לכך שהוא בין הדגים הנוחים לאכילה .





פורל - דג מי נחלים קרים הגדל בישראל בצפון הארץ בעיקר במימי נחל הדן, בן משפחה של הסלמון. בשרו מוצק, והוא דל בשומן, עשיר באומגה 3. הפורל הוא דג איכותי וקל לעיכול , עסיסי ובעל רמת כולסטרול נמוכה.





אדמונית - אמנון אדום. האדמונית היא פרי פיתוח ישראלי והיא זן משובח של האמנון . מלבד ההבדל בצבע הנובע מתזונה שונה הוא גם בעל רמת שומן נמוכה . בשר האדמונית מעודן ומשמש להכנת מנות גורמה.





מוסר - במקור דג ים הגדל בבריכות הדגים באופן מבוקר. כמו דגי -ים אחרים שבוייתו , גם המוסר מתאים את עצמו למליחות מים משתנה . המוסר עשיר באומגה 3. המוסר הוא דג בעל מרקם בשר לבן ועדין , נוח מאוד לאכילה בעיקר בגלל מיעוט עצמות.





לברק - דג איכותי מאוד המתאים לגידול במליחות משתנה. הלברק עשיר באומגה 3, בעל מרקם עדין, בשר בצבע לבן עם מעט עצמות . מתאים לאפיה , טיגון , גריל ובישול .





כסיף - דג מים מתוקים ממשפחת הקרפיונים , צבעו כסוף, גדל בנהרות ובאגמים. רק 3.5% שומן ב 100- גרם , 85 מ "ג כולסטרול בלבד. הכסיף , כמו הקרפיון, מתאים לטחינה ולהכנת "גפילטע פיש" , בגלל גודלו ניתן לפרוס את הדג לפרוסות ולהכינו במגוון אפשרויות.
חנהפ, שמחה לראות אותך!
 
לא מבינה בדגים אבל רוצה לקנות לבני הבית פילה דג.
מה יותר איכותי: פילה דניס/ פילה לברק / פילה אמנון / פילה בורי
שאלה איזה דג הם אוהבים. אמנון הוא הדג הכי גרוע ומאוס, לטעמי, והפילה הקפוא שלו בדרך כלל מכיל מים מוספים וכל מיני כימיקלים שנועדו לגרום למים לחדור פנימה.
אני אישית אוהבת לברק ודניס יותר מאשר בורי. אבל כאמור, זו שאלה של טעם אישי. שלושתם נחשבים לטובים יחסית, המחירים די דומים. בורי קצת יותר שמנמן במרקם מאשר לברק ודניס. בהצלחה.
בכל מקרה, אם את רוצה פילה דג, העדיפי לקנות דג שלם ולבקש שיפלטו אותו בשבילך. יש גם פילה של דגים קפואים, ממש מוצלח, אבל לא מהדגים שהזכרת. כשאת קונה פילה דג קפוא (אצלי הולך סלמון, קוד וסול), הקפידי לוודא שהוא 100% דג ללא תוספת מים.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שאלה איזה דג הם אוהבים. אמנון הוא הדג הכי גרוע ומאוס, לטעמי, והפילה הקפוא שלו בדרך כלל מכיל מים מוספים וכל מיני כימיקלים שנועדו לגרום למים לחדור פנימה.
אני אישית אוהבת לברק ודניס יותר מאשר בורי. אבל כאמור, זו שאלה של טעם אישי. שלושתם נחשבים לטובים יחסית, המחירים די דומים. בורי קצת יותר שמנמן במרקם מאשר לברק ודניס. בהצלחה.
בכל מקרה, אם את רוצה פילה דג, העדיפי לקנות דג שלם ולבקש שיפלטו אותו בשבילך. יש גם פילה של דגים קפואים, ממש מוצלח, אבל לא מהדגים שהזכרת. כשאת קונה פילה דג קפוא (אצלי הולך סלמון, קוד וסול), הקפידי לוודא שהוא 100% דג ללא תוספת מים.
אורני, אני מפחדת לשאול, אבל למה אמנון מאוס בעיניך?
 
תחליטי...
אמנון (מושט) - הוא דג טרופי ממשפחת האמנוניים. מוצאו מאפריקה וישראל. האמנון הוא הדג הפופולרי ביותר בישראל, בעל רמת שומן נמוכה. מומלץ להכינו בגריל או בטיגון כדי ליהנות מהפריכות שלו , אך אפשר גם לאפות בתנור, ולהגישו עם רוטב מתאים.





קרפיון - דג מים מתוקים שמוצאו אסייני ובטבע הוא חי, בדרך כלל, במקווי מים שקטים - אגמים, נחלים ונהרות שזרימת המים בהם איטית . בארץ מגדלים את קרפיון ה "ראי" שהוא דג בעל שורת קשקשים אחת . לקרפיון רמת שומן נמוכה 7.6% שומן והוא ידוע כהדג המקובל ביותר במטבח היהודי, להכנת ה "גפילטע פיש " או "חרימה" .





בס - דג הבס עלה לארץ מאגמי ארה"ב ונקלט בהצלחה מרובה. ה-בס עשיר באומגה 3 והינו דג איכותי מאוד, בעל בשר לבן ומעט עצמות, נוח מאוד לאכילה במגוון צורות הכנה.





בורי - הבורי הוא דג -ים החודר לשפכי הנחלים בעונת החורף, כאשר מספר מינים של דגי הבורי מסוגלים לגדול גם במים מתוקים . לבורי יש את הכמות הגבוהה ביותר של אומגה 3 מכל שאר הדגים. דג טעים מאד, בשרו קל לעיכול, 85 מ "ג כולסטרול ב 100- גרם. מתאים במיוחד לטיגון ולגריל .





פורל. עסיסי וקל לעיכול




דניס - הדניס הוא דג ים-תיכוני נפלא, כאשר רוב דגי הדניס המשווקים בארץ מגיעים מגידול ייחודי בדרום הארץ. בשרו של הדניס לבן ועסיסי במיוחד. עצם מרכזית אחת הקיימת בדניס גורמת לכך שהוא בין הדגים הנוחים לאכילה .





פורל - דג מי נחלים קרים הגדל בישראל בצפון הארץ בעיקר במימי נחל הדן, בן משפחה של הסלמון. בשרו מוצק, והוא דל בשומן, עשיר באומגה 3. הפורל הוא דג איכותי וקל לעיכול , עסיסי ובעל רמת כולסטרול נמוכה.





אדמונית - אמנון אדום. האדמונית היא פרי פיתוח ישראלי והיא זן משובח של האמנון . מלבד ההבדל בצבע הנובע מתזונה שונה הוא גם בעל רמת שומן נמוכה . בשר האדמונית מעודן ומשמש להכנת מנות גורמה.





מוסר - במקור דג ים הגדל בבריכות הדגים באופן מבוקר. כמו דגי -ים אחרים שבוייתו , גם המוסר מתאים את עצמו למליחות מים משתנה . המוסר עשיר באומגה 3. המוסר הוא דג בעל מרקם בשר לבן ועדין , נוח מאוד לאכילה בעיקר בגלל מיעוט עצמות.





לברק - דג איכותי מאוד המתאים לגידול במליחות משתנה. הלברק עשיר באומגה 3, בעל מרקם עדין, בשר בצבע לבן עם מעט עצמות . מתאים לאפיה , טיגון , גריל ובישול .





כסיף - דג מים מתוקים ממשפחת הקרפיונים , צבעו כסוף, גדל בנהרות ובאגמים. רק 3.5% שומן ב 100- גרם , 85 מ "ג כולסטרול בלבד. הכסיף , כמו הקרפיון, מתאים לטחינה ולהכנת "גפילטע פיש" , בגלל גודלו ניתן לפרוס את הדג לפרוסות ולהכינו במגוון אפשרויות.
רק אוסיף שלמרות הפוטנציאל הטוב של אמנון על פי הדברים שחנה הביאה, האמנון בישראל חי בבריכות אבל הפילה הקפוא, מעובד ועובר תהליכים ממש גרועים ולא מומלצים. כסיף - לא ידעתי שעדיין קיים במחוזותינו. זוכרת שניסיתי כאשר הגיע ארצה, אי-שם בתחילת שנות השמונים של המאה הקודמת. מאד מאד לא אהבנו.
אורני, אני מפחדת לשאול, אבל למה אמנון מאוס בעיניך?
קראי את תגובתי לפוסט של חנה המפרט את סוגי הדגים. בעצם אעתיק לכאן.
רק אוסיף שלמרות הפוטנציאל הטוב של אמנון על פי הדברים שחנה הביאה, האמנון בישראל חי בבריכות אבל הפילה הקפוא, מעובד ועובר תהליכים ממש גרועים ולא מומלצים. כסיף - לא ידעתי שעדיין קיים במחוזותינו. זוכרת שניסיתי כאשר הגיע ארצה, אי-שם בתחילת שנות השמונים של המאה הקודמת. מאד מאד לא אהבנו.

אמנון טרי ושלם שקונים בחנות דגים, בניגוד לפילה הקפוא שבגלל מחירו הפך לאחד הדגים הפופולריים בישראל, הרבה יותר סביר. רק שרונית שאלה על פילה. אני דווקא אוהבת אמנון שלם מטוגן או אפוי. המינוס היחיד שלו בעיניי הוא שכמו לקרפיון, גם לו יש הרבה עצמות דקיקות ומעצבנות. כדג של מים מתוקים, הוא פחות מוצלח מבחינת ערך תזונתי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רק אוסיף שלמרות הפוטנציאל הטוב של אמנון על פי הדברים שחנה הביאה, האמנון בישראל חי בבריכות אבל הפילה הקפוא, מעובד ועובר תהליכים ממש גרועים ולא מומלצים. כסיף - לא ידעתי שעדיין קיים במחוזותינו. זוכרת שניסיתי כאשר הגיע ארצה, אי-שם בתחילת שנות השמונים של המאה הקודמת. מאד מאד לא אהבנו.

קראי את תגובתי לפוסט של חנה המפרט את סוגי הדגים. בעצם אעתיק לכאן.
רק אוסיף שלמרות הפוטנציאל הטוב של אמנון על פי הדברים שחנה הביאה, האמנון בישראל חי בבריכות אבל הפילה הקפוא, מעובד ועובר תהליכים ממש גרועים ולא מומלצים. כסיף - לא ידעתי שעדיין קיים במחוזותינו. זוכרת שניסיתי כאשר הגיע ארצה, אי-שם בתחילת שנות השמונים של המאה הקודמת. מאד מאד לא אהבנו.

אמנון טרי ושלם שקונים בחנות דגים, בניגוד לפילה הקפוא שבגלל מחירו הפך לאחד הדגים הפופולריים בישראל, הרבה יותר סביר. רק שרונית שאלה על פילה. אני דווקא אוהבת אמנון שלם מטוגן או אפוי. המינוס היחיד שלו בעיניי הוא שכמו לקרפיון, גם לו יש הרבה עצמות דקיקות ומעצבנות. כדג של מים מתוקים, הוא פחות מוצלח מבחינת ערך תזונתי.
הבנתי, תודה.
אני קונה לעיתים פילה אמנון לא קפוא, מבינה מה שאת אומרת על הקפוא.
 

חנהפ

Active member
שאלה איזה דג הם אוהבים. אמנון הוא הדג הכי גרוע ומאוס, לטעמי, והפילה הקפוא שלו בדרך כלל מכיל מים מוספים וכל מיני כימיקלים שנועדו לגרום למים לחדור פנימה.
אני אישית אוהבת לברק ודניס יותר מאשר בורי. אבל כאמור, זו שאלה של טעם אישי. שלושתם נחשבים לטובים יחסית, המחירים די דומים. בורי קצת יותר שמנמן במרקם מאשר לברק ודניס. בהצלחה.
בכל מקרה, אם את רוצה פילה דג, העדיפי לקנות דג שלם ולבקש שיפלטו אותו בשבילך. יש גם פילה של דגים קפואים, ממש מוצלח, אבל לא מהדגים שהזכרת. כשאת קונה פילה דג קפוא (אצלי הולך סלמון, קוד וסול), הקפידי לוודא שהוא 100% דג ללא תוספת מים.
הגזמת... יש מנות נהדרות מדג אמנון, יש לו ערך תזונתי לא רע בכלל, לא אומרת שאין טעימים ממנו , אבל הוא לא כזה נורא כמו שאת מנסה להוציא אותו
 
הגזמת... יש מנות נהדרות מדג אמנון, יש לו ערך תזונתי לא רע בכלל, לא אומרת שאין טעימים ממנו , אבל הוא לא כזה נורא כמו שאת מנסה להוציא אותו
לא הגזמתי בכלל וגם לא אמרתי שהוא נורא אבל הפילה הקפוא נורא בהחלט. היו לא מעט כתבות על התהליך שמחדיר לו את המים המוספים
האלה, וזה נורא. במיוחד הכימיקלים שמוסיפים כדי שיקלוט את המים. אני בהחלט מחבבת (פרט לעצמות) אמנון שנקנה טרי ולא עבר עיבוד.
זה לא רק הכימיקלים אלא בכלל עדיף לא לקנות דגים מעובדים עם מים מוספים. בעבר עשו זאת עם בשר והודו וברוך ה' שזה נעלם ונדמה לי
שגם אסרו לשווק זאת.
 
לא הגזמתי בכלל וגם לא אמרתי שהוא נורא אבל הפילה הקפוא נורא בהחלט. היו לא מעט כתבות על התהליך שמחדיר לו את המים המוספים
האלה, וזה נורא. במיוחד הכימיקלים שמוסיפים כדי שיקלוט את המים. אני בהחלט מחבבת (פרט לעצמות) אמנון שנקנה טרי ולא עבר עיבוד.
זה לא רק הכימיקלים אלא בכלל עדיף לא לקנות דגים מעובדים עם מים מוספים. בעבר עשו זאת עם בשר והודו וברוך ה' שזה נעלם ונדמה לי
שגם אסרו לשווק זאת.
 

ויוי 25

Well-known member
ההמלצה שלי,אם את מכינה דג אמנון בתנור ,כדאי מאוד לתבל אותו בתבלין TBUL דגים "של "טעם -וריח".
"TBUL דגים " מעשיר את הדג בטעמים נפלאים, במיוחד את דג האמנון.
מומלץ בחום.
 
למעלה