שאלה על דבש-

שאלה על דבש-

בזמן האחרון אני מקפידה על קניית דבש שלא חומם, אך אני מרגישה קצת מגוחכת כאשר אני משתמשת בו כממתיק לתה... אם כן, שאלתי היא- האם הדבש נהרס מיד מהמים הרותחים? וחוץ מזה- איך מומלץ להשתמש בדבש באופן שיישמר וידגיש את סגולותיו הבריאותיות?

andre la mousia

New member
אז.... אולי... אל תשימי אותו בתה.

למה בכלל את שותה תה? חשבתי שתֵּה הוא תרופה מרה ששותים אם ורק כשצריכים, וברגע שממתיקים אותו, אז מבלבלים את החושים של הגוף, וגורמים לגוף לצרוך יותר מכפי שצריך. המלצתי היא, תשתי את התה בלי ממתיקים בכלל, וככה תתני לגוף שלך והזדמנות להגיד לך כמה תה הוא באמת רוצה. בהצלחה אפרופו, כנ"ל עם דבש: קחי קצת דבש, בלי כלום. קחי עוד ועוד ועוד, עם כלום. עד שתרגישי כמה דבש הגוף צריך. ככתוב, אם זה מעניין מישהו: דבש מצאת, אכול דייך; פן-תשבענו, והקאתו.

נופשת

New member
הוא פשוט משנה את הרכבו, הדבש

כשאת שמה אותו בתה, זה מצויין, כיוון שהוא משנה את הרכבו לטובתך, הטמפרטורה של התה לא כל כך גבוהה. כשמחמם את הדבש כוורן, הוא בעצם הורג את הדבש. ההחימום נעשה בטמפ' הרבה יותר גבוהה מטמפ' של כוס תה. תשתדלי לזכור שדבש הוא בעצם חומר חי, ולכן מחימום יתר מתקבל דבש " מת" . זה הכל להפעם. ד"ש חם לכל חברי הפורום החביבים.. להתראות בשמחות

ע"פ מה שידוע לי זה לא כך-

בארץ יש איזושהי תקנה האוסרת על חימום דבש מעבר לבערך 38-40 מעלות. (לא זוכרת בדיוק, אבל זה נמוך יחסית לארה"ב, שם לדוגמה מאפשרים לחמם עד שישים ויותר...) כארש אני שמה דבש בכוס תה, טמפ' המים היא בד"כ כמעט בטמפ' הרתיחה= הרבה יותר חם. מה שכן, הוא לא מבלה בכוס יותר מדי זמן... ולגבי שינוי הרכב הדבש- את מוכנה להרחיב? תודה!

ELELAD

New member
סערה בכוס תה

נסי לקנות דבש בכוורות קטנות ולא רשתות ענק (ללא שמות...) נסי ללכת לכוורן ולראות את העיניינים מקרוב לשאול שאלות לבקש לראות, אין מה להחביא אין שקרים הכל ברור - המחיר זול יותר - בעונת הרדיה שווה חופשה וידע לכל המשפחה... - שווה לך שווה לכוורן. נסי לבדוק אם זה ייבוא ואם כן מאיפה... שוב, הדבש האיכותי והטוב הוא לרוב הפשוט והקטן פרטי שאת מכירה ! על התהליכים המדוייקים של הדבש והחימום הכי נכון לשאול את הכוורן :) ...ובארץ יש כוורות שמוהלות ומערבבות ומחממות להרבה מעל 30 מעלות ... יחי מדינת היהודים

למעלה