שאלה על דארק סייד

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

FunkyMonk

New member
לא...

הדוגמא הכי פשוטה לזה היא כזו: נגני שניה אקורד דו (C) מז'ור. עכשיו תנגני דו מינור. יש הרגשה כלשהי שהאקורד המינורי יותר עצוב. אפילו תחושה יותר טובה להמחשה: A מינור (סולם A מינור בעל אותם צלילים כמו דו מז'ור) גם כן נשמע "עצוב" יחסית לאקורד המז'ורי. יש על זה תורה שלמה בקומפוזיציה ברמות גבוהות (ואני מדבר פה על אקדמיה). אני לא יכול ממש להסביר את זה, כי אני לא מבין בזה. אבל זה קיים, וזה לא קשור לכישרון. (כאילו, אדם מוכשר יצליח לעשות פרוגרסיות שיוכלו להעביר תחושות, אבל זה לא קשור לאדם שמנגן, כיצד האדם ששומע ירגיש כשהוא שומע Am.)

חמוד, את ההבדלים בין אקורד מינורי

למז'ורי למדתי בשעורי פסנתר בגיל 6. אבל בכדי להלחין, צריך כשרון. זה לא משנה אם אתה יודע איך קוראים לאקורדים - אם אין לך מה לומר לקהלך, רגש כלשהו להעביר להם, אזי שום תעודות, ושנים של לימוד, לא יחפו על זה. לעומת דברים אחרים בחיים, זה לא משהו שאפשר לזייף.

RoieL

New member
אבל כמובן שיש

את כל הקטע הזה עם הדורי וכל אלה שכרגע ברח לי השם שלו, שבו את יכולה לקבל את האקורדים בצורה הרמונית בסולם, והנה כתבת שיר של רוני סופרסטאר. מעניין לדחוף פנימה אקורדים לא קשורים, זה מדהים.

FunkyMonk

New member
אני בספק רב..

האם היצור שהלחין את השירים של רוני יודע מה אלו מודוסים ומה השימוש בהם. ציף - ברור שצריך כשרון בכדי להלחין. הכוונה שלי היא שלא צריך כשרון בשביל לגרום לזה שאקורדים מסויימים יעבירו תחושות מסויימות, כמו שאפשר להרגיש בהבדל בין C ל-Cm. אני לא צריך כשרון בכדי להעביר את ההבדל הזה.

loomer4

New member
אי אפשר לדעת.

זה שהוא הלחין לרוני שיר של שני אקורדים, לא אומר בהכרח שהוא לא יודע יותר מזה, הוא יודע שזה קליט ולא מסובך, ומתאים לנוער שרוצה מוזיקה כזאת, אני גם בספק אם הוא הלחין לרוני קטעים בשביל משהו שהוא יותר מכסף.

The Walrus

New member
ברור לי שאפשר ליצור

אווירה עצובה, שמחה, מהורהרת וכו', אבל אי אפשר ממש לדעת מה הנושא של השיר; שאתה שומע קטע אינסטרומנטלי מסויים אתה יודע ש"השיר הזה נכתב על הזמן החולף"? דברים כאלה הם נדירים מאוד...

holo

New member
חבל

שאתה מסתכל על מוזיקה בצורה כל כך טכנית. אם תעבוד מילה במילה לפי התאוריה אתה בסוף תלחין (אם אתה עושה את זה) בצורה מאד מקובעת, וכך תמנע מעצמך לחקור מקומות חדשים בנגינה.

FunkyMonk

New member
להפך!

זה ממש לא מקובע.. אני לא יכול להסביר לך את הנושא הזה, אני מבין שההסבר שננתי לא משו.. אבל לצערי אני בעצמי לא מבין בזה (רמת הידע שלי בקומפוזיציה הוא... אפסי =/). אם תלך למישהו שיסביר לך יותר טוב ממני אני מאמין שתבין.. =)

itaikuskus

New member
אתה פוסל סצינה מוסיקלית שלמה

סגנונות רבים הם ללא מלים ומעבירים רגשות שונים. כשאני שומע את the apemen, למשל, כל מה שאני רוצה זה לרסק את האוטו לתוך קיר, לרדת לגיהנום, להפוך לשלד ולהתחיל לגלוש על הגלי לבה שם. סתם. אבל הם מעבירים בי רגשות מאוד חזקים.

../images/Emo45.gif בוודאי שאפשר להעביר

תחושות ומחשבות באמצעות מוסיקה בלבד. אחרת, מה היא?!

loomer4

New member
הכל בכוונת המלחין.

יש רגשות או תחושות שהמלחין רוצה להעביר בעזרת הליריקה, כמו כן, יש דברים רגשיים שהמלחין לא מצליח\רוצה להעביר בעזרת מילים, ונותן למאזין להחליט מהי משמעות השיר או מה המלחין מנסה להעביר למאזין, דרך מוזיקה אינסטרמונלטית בלבד.

למעלה