שאלה על דארק סייד

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
שאלה על דארק סייד

אתמול נתקלתי באינטרנט בנושא שבו עוסק כל שיר בדיסק והקשר שלו לקונספט של הצד האפל. רציתי לשתף אתכם, וחוץ מזה, כמה שירים חסרים, נראה אם מישהו מסוגל להבין מה הסיפור שלהם - Breathe - בזבוז של הזמן [?] [זה מה שהם כתבו, לדעתי זה שיר שבעצם מסכם את מה שצריך לעשות כדי לא להשתגע] - On The Run - לא צויין - Time - בזבוז של זמן על שטויות - Great Gig - הם כתבו שם משהו ואני לא זוכר אותו, למישהו יש מושג מה הסיפור של הגשר הזה? - Money - האובססיה לחומריות ולכסף - Us and Them - מה אחרים חושבים, מעמדים, אנחנו לעומת הם. - Any Colour You Like - המובן מאליו והנכפה- בגלל האמרה של הנרי פורד. - Brain Damage - השיגעון - Eclipse - המוות [ואגב, אני נוטה לחשוב שגם GGITS עוסק במוות, בגלל המשפטים שגרי דריסקול אומר ובגלל שהקטע אולתר על בסיס אסונות]

The Walrus

New member
לא ממש מדוייק

בריט אחת נכתב על בזבוז של זמן, כמו שאפשר לראות בבית השני: "רוץ, ארנב, רוץ; תחפור את הבור הזה, תשכח מהשמש (מטאפורה שחוזרת לאורך כל הדיסק שפירשוה: כיף, הנאות החיים וכו')\ושסוף סוף העבודה תסתים\ אל תנוח זה זמן לחפור עוד אחד": ציטוט שמדבר בבירור על אנשים שמבזבזים זמן בעבודות שחוזרות על עצמם. ה"פזמון" (the long you live) אומר בעצם "מה שתספיק לעשות, לראות, לשמוע וכו - זה מה שחייך יהיו בסופו של דבר" - בעצם ווטרס אומר לנו לנצל את הזמן והחיים. אין פלא שbreathe וtime באים ביחד בדרך כלל. ההדרן של breathe מדבר על התחושה לבוא הביתה בסוף יום העבודה; כמה נוח לשבת בשקט... ועל האנשים שנמצאים רחוק משם, שכל מה שהם עושים זה מתפללים כל היום. On The Run - הוא שיר על הדברים שאנחנו בורחים מביניהם: האי שפיות, המוות וכו'. זה פשוט מסלול בריחה אחד ארוך שנגמר בפיצוץ גדול. Time - על בזבוז הזמן. Great Gig In The Sky - בעיקרון זה לא ממש אומר משהו. ווטרס והשאר רצו כמה דקות של מוזיקה, קטע אינסטרומנטלי. הם הקליטו אותו ולא היו מרוצים ממש, עד שבאה קלייר טורי... אגב, השם המקורי של השיר היה "The Morality Sequence". Money - האובבסיה לחומריות וכסף (כמו שאתה אמרת). Us and Them - דווקא את השיר הזה פספסת. השיר הזה מדבר על מלחמות, ווטרס עצמו אמר את זה ורואים את זה די בבירור בשיר. בשורה "'קדימה!' הוא צעק מאחור, והחוליה הקדמית מתה" (לא ציטוט מדוייק) ווטרס מספר על הרמטכל והשאר, שיושבים בחדר ממוזג ולא מסוכן מול מסכים ומשחקים בחיילים כמו חיילי שחמט, שולחים אותם אל מותם. בסוף ווטרס טוען בצדק: "עם ובלי - ומי יכחיש שכל הלחימה סובבת סביב זה?". Any Colour You Like - עוד מעבר מוזיקלי בלי הרבה חשיבות. Brain Damage/Eclipse - השיגעון (ולא המוות).

RoieL

New member
אקלייפס לדעתי כן מדבר על המוות

הציטוט אצלי בחתימה- הכל מתוכנן מראש, כל מה שתעשה, כל מה שתחשוב, הרגע בו תיוולד, והרגע בו תמות.

weird dust

New member
לגבי Brain Damage

אני חושב שהשיר הזה יותר מתכוון לשגעון של סיד - The lunatic is on the... שחוזר על עצמו כמה וכמה והדיבורים מסביב. כמה שזה מוזר, בהרבה מהשירים של הפלויד ישנה זיקה לסיד (או לפחות ככה זה נשמע). עיקר הזיקה ישמע באלבום הבא (WYWH) אבל ישנם כמה שירים גם קודם.

Ivory Flower

New member
The Great Gig In The Sky

למיטב ידיעתי מדבר על כל האסונות שבעולם. נתנו לה את הנושא ואמרו שתשיר את זה בעצם.

לא זה ולא זה

משמעות הביטוי "החגיגה הגדולה בשמיים" היא החיים שלאחר המוות, העולם הבא. בזה עוסק השיר: במוות, בתום החיים. זה מה שחברי הלהקה אומרים, בראיונות.

RoieL

New member
למרות

שנשמע לי מגניב לאבד את הבתולים עם השיר הזה
[ומסתבר שרוב העולם עושה את זה עם סטיירויי טו האבן של לד זפלין
]

ליטן א

New member
זה מגניב,

אם אתה גומר תוך 4:46... בעצם פחות, כי האישה בשיר מגיעה לשיא ב 2:20... ואז, בעצם, זה לא כזה מגניב...
(סקס בשתי דקות ו- 20 שניות... אפילו מאוד לא מגניב.. די מבאס אפילו..
)

Inis mor

New member
עזוב זפלין-ביטלס

SG. PEpper. לכל מי שעוד לא ומתכנן בזמן הקרוב-קחו כהמלצה.
אפרופו GREAT GIG... כבר דיברנו על זה שלמרות שהשיר הוא יותר על הקשר של חיים והמוות יש לזה אווירה סקסית בגלל השירה שלה לצלילי ארבעה גברים שמנגנים. השירה שלה בסופו של דבר נשמעת כמו...אורגזמה. מעניין אם הם התכוונו לזה או לא!

The Walrus

New member
בסרט התיעודי על הדארק סייד

מישהו אומר שחברי הלהקה רצו עוד כמה דקות של מוזיקה לדיסק, ושהקטע היה אינסטרומנטלי במקור. חוץ מזה לא ברור לי איך שיר יכול 'לדבר' על משהו אם אין לו מילים של ממש.

זה כל היופי בשיר

אם אני לא טועה, הפלוידים היו הראשונים ליצור כזה דבר, כך שאפשר להגיד שהקטע הזה גם אוונגרדי. הרי איך אנשים מבינים חיות, הן לא מדברות... אני מבין את הכלב שלי יותר משאני מבין בני אדם, ונכון לעכשיו הוא לעולם לא דיבר.
רק מילל ונובח. זאת הדוגמה הטובה ביותר...

ח ל ו ן

New member
הרי מוזיקה היא הרבה מעבר למילים

ואפשר לבטא המון המון באמצעותה, בלי מילים. זה כמו לומר שציור לא מבטא כלום כי הוא לא מכיל טקסט, וברור הרי שזה לא נכון

FunkyMonk

New member
דוגמא לא טובה...

כי בציור אתה רואה, במוסיקה אתה שומע. גם הדוגמא של אלעד לא ממש מתאימה. האם בלי לראות את הכלב שלך, רק על פי הנביחות שלו, אתה יודע מה הוא רוצה? אבל כאמור, זה אכן אפשרי להעביר תחושות ומסרים דרך מוסיקה בלבד..

כמובן

לא רק נביחות, חיות יודעות להעביר תחושה בהרבה מאד דרכים, נביחות במקרה של כלבים זאת רק דרך אחת. אני חושב שהדוגמא שנתתי מעולה, והדוגמא של זה שנתן אחרי היא אפילו עוד יותר טובה. נדמה לי שסיד בארט אמר פעם שהוא "מצייר" שירים (לא בטוח שבמילים האלו, אני לא זוכר בדיוק איך הוא אמר את זה), וזה דיי מתקשר למה שנאמר כאן.

FunkyMonk

New member
אתה גיטריסט נכון?

כשתלמד תיאוריה, ואני מדבר על רמות מתקדמות, תלמד גם על טכניקות שבעזרתן ניתן לגרום לאדם להרגיש רגשות מסויימים ע"י המוסיקה בלבד. עצב, שמחה, אנרגטיות. שילובים ומהלכים שונים יכולים ליצור לך אווירה מסויימת, של מוות, למשל. כמובן שזה לא משהו קבוע, וכל אחד מפרש את זה בצורה שונה.

זה לא דבר שאפשר ללמוד

בכל רמה שהיא. כמו בכל אמנות, או שיש לך את זה, או שאין.

למעלה