שאלה על דאונים

R-E-L

New member
שאלה על דאונים

ברצוני לברר פרטים נוספים על דאונים שלא נכתבו פה... הפרטים הנוספים המבוקשים הם על מנחת מגידו. פניתי אל הממונים על המנחת דרך אתר האינטרנט, אך לא קיבלתי תשובה, לכן אני פונה אליכם:
מהיא עלות הממוצעת להוצאת רשיון טיס בדאון?
מה ה"פרוצדורה" להוצאת הרשיון, האם זה כמו בטייס? 7 תאוריות ו 5 מעשיים?, אם לא אז מהם המבחנים.
האם צריך לעשות קורס צניחה\קורס חובה אחר?
מה המחיר לשעת טיסה\גרירה? (לא שעת הדרכה)
מה העלות החודשית\שנתית של מיסים?
האם יש מינימום שעות טיסה שצריך לבצע בשנה?
השאלה החשובה ביותר: מהיא עלות הממוצעת להוצעת רשיון טייס בדאון? תודה רבה. R-E-L אריאל.

עלות הממוצעת להוצאת רשיון טיס בדאון

Hi, I wrote about this a few weeks ago. Press on my name and you will get there. you need 10,000 NIS for the first year and you can get your licence. Shlomo Zelkine.

R-E-L

New member
שלמה:

כתבת את זה, טוב ויפה... אב כתבת שהחברות במועדון עולה 10,000 שקל... אך כתבת שגם יש מיסים חודשיים\שנתיים. וצריך לשלם גם למי שסוחב אותך... (מטוס\רכב). אז - מהיא העלות לכל זה (לאחר הוצעת הרשיון)

העלות במועדון דאיה.

Hi, I wrote that it will cost around 10,000 NIS to be a member in the club for one year, learn how to fly, and everything else. When you get your licence the cost remain the same because you have to be a member in your club, 200 NIS or so per month, and work in the club to help, and each flight is the same like before, 100-150 or more per flight, including the tow. If you check the web sites I gave for Megido and Negev you will see it. Remember that you don´t pay the instructor or the tow pilot so you only pay for the costs and that remain the same... Since you are already a member and paid $1,300 or so to join the club you don´t pay that again... Shlomo Zelkine

R-E-L

New member
מספר הבהרות:

באתר מנחת מגיד לא מוזכרים שום סכומים ודרכים ללמוד ולהוציא רשיון טייס. מה שיש שם זה: דאון למכירה, חברי הקלוב, תמונות של ראשית התעופה בישראל, ותמונות מהקלוב. זה הכל, לא יצירת קשר, לא מיקום המנחת, לא מידע על לימוד טיסה בדאון, פשוט כלום. לפי הנתונים שנתת לי - בשנה הראשונה הסכום הכולל יוצא כ 10,000 שקלים. אשר 1500 דולרים מהם - בשביל רישום במועדון וכל גיחה עולה כ150-200 שקל אשר משולמים לעלות הגרירה ולא לטייס\נהג. צריכים 10 שעות סולו כדי לקבל רשיון - האם ישנם בחינות תאוריה? והאם ישנה בחינה מעשית? או שאוטומטית לאחר 10 שעות מקבלים רשיון(סליחה אם זאת שאלת קיט-בג) הפרט היחיד שלא הבנתי - שאני אצא סולו לאחר 30-40 גיחות? או 30-40 שעות טיסה? עוד פרט אחד ואחרון - האם רשיון ניתן להוציא רק לאחר שנה אחת? או שניתן אפילו בחצי שנה ופחות... מה זמן הוצאת הרשיון הממוצא? תודה, וסליחה על ההתרדה והנודניקיות.

מספר הבהרות: כסף ללימוד טיסה בדאון.

שלום, 1) באתר NEGEV gliding club כן מוזכרים סכומים ודרכים ללמוד ולהוציא רשיון טייס (דאיה).... יצירת קשר, מיקום המנחת, מידע על לימוד טיסה בדאון.... זה דומה במגידו. 2) לפי הנתונים שנתת לי - בשנה הראשונה הסכום הכולל יוצא כ 10,000 שקלים. אשר 1500 דולרים מהם - בשביל רישום במועדון. כתבתי $1,300 !! 3) כל גיחה עולה כ- 100-200 שקל אשר משולמים לעלות הגרירה וזמן הדאיה ולא לטייס\נהג ולא למדריך הדאיה כמוני. 4) צריכים 10 שעות סולו כדי לקבל רשיון או 70 זינוקים (טיסות). זה יקרה במועדון לאחר הסולו הראשון ולפי נוהלי המועדון. (לפעמים אפשר לבקר במועדון אחר ולעשות שם סולואים). 5) האם ישנם בחינות תאוריה? כן, במינהל. דומה (מאוד) לטייס אוירון פרטי. להבדיל מבתי הספר המסחריים, לומדים לבד, עם עזרה ממדריכי המועדון, בחינם.... 6) האם ישנה בחינה מעשית? כן, במינהל. דומה לטייס אוירון פרטי. הבוחן בא לאחד המועדונים. רוב הבוחנים חברים באחד המועדונים ומדריכים. הם יודעים להכשיל!! (למי שחשב שזה בתוך המשפחה....). 7) הפרט היחיד שלא הבנתי - שאני אצא סולו לאחר 30-40 גיחות? או 30-40 שעות טיסה? 40 גיחות זה נוהלי המועדון. למי שלא יודע (או כמוני (זלקין) לא מאמין!!) - קלוב התעופה לישראל פועל כפרק 12 מוניות אויר, עם נוהלים כמו חברת תעופה!!! דוד קנדלר, ממונה ןמפקח על התעופה הכללית במינהל, מחזיק בתיקי הנוהלים של חברות התעופה כולל אל-על, ישראייר, ארקיע וקלוב התעופה לישראל... הוא גם מד"ר הדאיה הראשי של מועדון עין-שמר שפועל ממגידו. 8) עוד פרט אחד ואחרון - האם רשיון ניתן להוציא רק לאחר שנה אחת? או שניתן אפילו בחצי שנה ופחות... מה זמן הוצאת הרשיון הממוצא? אני ישנתי בשק שינה בשדה תימן שישי-שבת והוצאתי רשיון בארבעה חודשים. זה עונה לשאלה??? שלמה זלקין NY

ישנת בשק שינה?! בשדה התעופה?!

אתה טיפוס כלבבי מר זלקין!! זה אולי הדבר הכי מעורר סימפטיה ששמעתי מטייס כלשהו מזה שנים! חשבתי שרק אני מספיק דפוק!... לחיי קוראי ספריו של באך :)

צחי נבו

New member
מישהו השתמש לשם כך בפיקדון הצה"לי ?

אם כן אשמח לדעת מה הפרוצדורה? גם אם מישהו השתמש בזה ללימודים בהרצליה, איך? אגב, חזרתי ובגדול.

פקדון צה"ל

צחי, אני למדתי באוויה בעזרת הפקדון מהצבא. דבר עם אוסי בעניין זה.. לדאיה אני מאמין שאי אפשר להשתמש בפקדון. ערן

ZeevRozenek

New member
gliding lessons

dont`t waste your time call Rafi Lutzki, 056-688822 of Sdeh-Boker, Israel champion in gliding, and get ALL the information you want. don`t forget to say hello from me ZeevRozenek, Modena, Italy

R-E-L

New member
מספר הבהרות:

באתר מנחת מגיד לא מוזכרים שום סכומים ודרכים ללמוד ולהוציא רשיון טייס. מה שיש שם זה: דאון למכירה, חברי הקלוב, תמונות של ראשית התעופה בישראל, ותמונות מהקלוב. זה הכל, לא יצירת קשר, לא מיקום המנחת, לא מידע על לימוד טיסה בדאון, פשוט כלום. לפי הנתונים שנתת לי - בשנה הראשונה הסכום הכולל יוצא כ 10,000 שקלים. אשר 1500 דולרים מהם - בשביל רישום במועדון וכל גיחה עולה כ150-200 שקל אשר משולמים לעלות הגרירה ולא לטייס\נהג. צריכים 10 שעות סולו כדי לקבל רשיון - האם ישנם בחינות תאוריה? והאם ישנה בחינה מעשית? או שאוטומטית לאחר 10 שעות מקבלים רשיון(סליחה אם זאת שאלת קיט-בג) הפרט היחיד שלא הבנתי - שאני אצא סולו לאחר 30-40 גיחות? או 30-40 שעות טיסה? עוד פרט אחד ואחרון - האם רשיון ניתן להוציא רק לאחר שנה אחת? או שניתן אפילו בחצי שנה ופחות... מה זמן הוצאת הרשיון הממוצא? תודה, וסליחה על ההתרדה והנודניקיות.

למעלה