שאלה על גרמניה ברלין

prostudio

New member
שאלה על גרמניה ברלין

שלום לכולם, בן דוד שלי בעל דרכון אירופאי רוצה לעבור לברלין ולהקים עסק 1. הוא ניסה לחפש בעשרות אתרים דירה להשכרה, ללא הצלחה, או שהאתר בגרמנית מלאה או שהאתר לא הניב תוצאות מתאימות הוא מחפש דירת 4-5 חדרים באזור המרכזי של ברלין נראה לי זה נקרא ה MIITE יש לכם המלצות באיזה אתרים הוא יכול למצוא דירות להשכרה לטווח של שנה ? 2. ידוע לכם אם יש איזה תנאים מיוחדים לבעלי דרכון אירופאי להקמת עסק? או שכמו כל אזרח תודה איתן

נדל"ן

מרבית הנדל"ן בברלין מושכר לתקופות בלתי-מוגבלות (כדי לחפש משהו מוגבל לשנה הוא צריך לפנות לסוכנויות שמתמחות בזה או לחפש השכרה auf Zeit ). דירת 4-5 חדרים במיטה תעלה במינימום משהו בסביבות ה-7-9 אירו למ"ר (kalt) [אם הוא מוצא משהו זול יותר, סיכוי טוב שזה לא באמת במיטה אלא בוודינג/מואביט/גזונדברונן וחלקים אחרים של העיר ששייכים מנהלית לרובע מיטה, אבל אינם "מיטה"]. היא באה בלי ריהוט (כולל ריהוט מטבח), אלא אם מדובר בדירה מרוהטת מראש, ואז יש להוסיף מחיר גם על היותה דירה מרוהטת שמושכרת לזמן קצר (אלו יקרות יותר). אתר טוב לחיפוש נדל"ן באופן כללי הוא http://www.immobilienscout24.de/ אתר שבו סטודנטים (או אנשים אחרים) מפרסמים את הדירות המרוהטות שלהם להשכרה לזמן קצר: http://www.studenten-wg.de/Berlin,wohnen auf zeit.html רוב האנשים שעושים את זה, עם זאת, לא יגורו בדירות 4-5 חדרים, שזה נחשב דירות ענקיות במיטה.

prostudio

New member
תודה

הוא מחפש דירה של 4-5 חדרים במיטה לשנה עם אופציה לשנה נוספת לפי מה שאני מבין דירה שכזו על בסיס 100 מטר צריכה לעלות בין 700-900 יורו לא מרוהטת יש המלצות נוספות לאתרים:? חיפשנו בקרייג ליסט ולא מצאנו אפילו דירה אחת בנוסף ידוע לך בעניין הקמת העסק?

prostudio

New member
עוד בקשה

מכיוון שאנחנו לא דוברי גרמנית, האם תוכל בבקשה לשלוח לי לינק לעמוד שמתעסק בהשכרת דירה, אם יש מנוע חיפוש אודה לך לא יודע על מה ללחוץ בעמוד הראשי

prostudio

New member
אנסח את הבקשה

אוקי הצלחתי להסתדר באתר לפחות אני חושב יש שם רק 3 דירות שמעל שטח של 70 מטר (לא ידעתי איך לחפש דירות 4-5 חדרים) האם אתה מכיר אולי סוכנויות תיווך שיוכלו לחפש לנו בדיוק מה שאנחנו רוצים? מאשר לחפש באתרים ובשפות שאנחנו לא מכירים? האם יידוע לך במקרה, האם שכר הדירה כולל מים חשמל וארנונה? מה נהוג בברלין? מבחינת תשלומים אלו, האם הם כלולים בשכ"ד האם משלמים בנפרד לבעל הדירה האם ישירות לרשויות? תודה

יש שם הרבה יותר דירות

נראה לי קצת בעייתי מה שהוא עושה כרגע: א. מנסה למצוא דירה להשכרה בגרמניה ללא ידיעת גרמנית וכנראה תוך ניסיון לקמבן ולא להשתמש בחברות שמציעות סיוע (תמורת דמי תיווך כמובן) בתחום. ב-"קרייגס ליסט" אין מה לחפש דירה בגרמניה - זה לוח באנגלית, והשפה המדוברת בגרמניה, אם הוא לא שם לב קודם, היא גרמנית. מסקנה: בקרייגס ליסט הגרמני משתמשים שני סוגים של אנשים: ה"טובים" יותר הם אלה שמנסים להשכיר לזרים דירות שיתכן שברלינאי לא היה לוקח אותם מבחינת מיקום/מצב/מחיר אבל הם יודעים שזרים לא יכולים להבחין בפרטים הקטנים; במקרה הגרוע יותר, אבל הבהחלט לא נדיר, מדובר ברמאים שיושבים בכלל בניגריה ומשכירים דירות לא-קיימות לפתאים. ב. בוא נניח שהוא מצא דירה באמצעות תרגום מכונה של Immobilien24 או אתר דומה. אבל הוא מנסה למצוא דירה להשכרה בברלין, במקום מאוד פופולרי בעיר, בלי להיות מסוגל לראות אותה בעיניים ולהחליט אם היא מתאימה לו, אבל שוב, בלי להשתמש בחברות שמציעות סיוע (תמורת דמי תיווך כמובן) בתחום. בשביל לחסוך גרוש וחצי על דמי תיווך הוא מחליט לגור שנתיים במקום שהוא פוטנציאלית חורבה. איך הוא יודע אם החלונות שבתמונה באמת מספקים בידוד מתאים בחורף בלי שהוא (או מישהו שבדק בשבילו) בדק אותם? איך הוא יודע מה הריח במסדרון והרעש בחצר? כבר אמר מישהו, בהקשר של מלונות באינטרנט - שאולי להיות צלם גדול זה שיראו את העבודות שלכם במוזיאון לצילום, אבל צלם דגול באמת הוא זה שמצליח להראות חדר מרופט של 10 מ"ר במלון פשפשים כאילו מדובר בסוויטה במלון חמישה כוכבים. ג. וזה בלי לדעת דברים בסיסיים על השכרת דירה בגרמניה = מה נכלל בשכר הדירה ומה צריך עוד לחשב (בתשובה לשאלתך: kalt = שכ"ד "נקי"; warm = עם מים, ועד בית, ארנונה, ודמי אחזקה שונים; חשמל, טלפון, אינטרנט בד"כ לא נכללים במחיר, אבל בדירות מרוהטות ומושכרות לטווחים קצרים, לעיתים כן). בנוסף, יצוין כי אדם שאין לו עדיין שום הכנסות בגרמניה צריך להציג שטר ערבון מאוד גבוה (בד"כ לפחות שלושה חודשי שכ"ד) וגם אז קיימים בעלי בתים שלא ישכירו לו. בקיצור - הוא צריך לשקול מחדש את האסטרטגיה שלו לעשיית דברים. אם הוא מתכוון לפתוח עסק עצמאי (ואין לו מי שיעשה בשבילו רילוקיישן), שישקול לשכור מישהו דובר גרמנית שמתגורר בברלין ויוכל לעזור לו; או שישקול לעבור קודם כל לאכסניית נוער/דירת נופש ולעשות חיפוש משם. אם אתה מעוניין בסוכנות שעשוייה לסייע, פנה אלי במסר פרטי.

prostudio

New member
תודה, אך בכל זאת נשמח לעזרה

ראשית הוא לא מנסה לחסוך או מנסה לבדוק את השוק לפני שהוא פונה לגורם מטווח שאנחנו למשל טסנו לארה"ב וחיפשנו דירה לחודש, מצאנו דרך קרייג ליסט ממש בדקות אחדות דירה מעולה, יכלנו להשוות לעומת מחירים אחרים ועשינו סקר שוק אכן עכשיו המחסום הוא השפה, אבל לכן פנינו לפה על מנת לקבל כמה שיותר אינפורמציה תאמת שניסינו ליצור קשר עם 2 סוכנות תיווך גדולות בברלין לדוגמה רימקס, מזה שבוע אף אחד לא חזר אלינו נשמח להמלצות נוספות על מטווחים לדירות בברלין, או אתרים נוספים שאפשר למצוא מידע על דירות

השוק מאוד שונה מזה של ארה"ב

ושוב, מאוד הייתי ממליצה ללכת לחברה שמתמחה בנושא הזה ותעשה לכם את עבודת הרגליים. בפרטי אני יכולה גם להמליץ.

למעלה